2013. november 25., hétfő

Vámpírnaplók Zenei Verseny - 5. forduló

El is indult az 5. forduló, amiben most néhány meglepi is vár rátok. Volt két dal, amik a későbbiekben feladványok lettek volna, ám ezeket technikai okok miatt nem tudom majd a versenyre bocsátani. Viszont ez a két dal annyira gyönyörű és egyszerűen az egyik legszebbek a sorozatban, hogy muszáj vagyok megmutatni őket nektek. Így a 2. és a 3. szám amit most a zenelejátszóban meghallgathattok, az ez a két említett dal.:) De hogy ne vesszen el az izgalom, 1-1 pontot kaptok, ha mindkét dal esetében pár szóval vagy mondattal leírjátok a jelenetet, ami alatt hallhattuk ezt a két számot. Tekintsétek az ezekért járó pontokat elő-Mikulás napi ajándéknak, mert ezt könnyen megfejtheti majd bárki.:)

Megjegyzés: ezentúl szinte mindig kérni fogom 1 pontért a jelenetleírást is. Illetve azokon a heteken, amikor valamilyen ünnep vár ránk, akkor biztosan két szép dalt hozok majd Nektek.:)Az 1. dalra viszont továbbra is a következő kérdések érvényesek:
 • Ki a dal előadója? - 1 pont
 • Mi a dal címe? - 1 pont
 • A sorozat melyik epizódjában hallható a dal? (Évad és epizód száma, VAGY az epizód pontos címe és az évad megjelölése, amiben a dal elhangzott. A jelenetleírás nem adja meg automatikusan a pontot.) - 3 pont
 • A jelenet leírása néhány szóval, vagy mondattal - 1 pont 

A  2. és a 3. dal kérdései:
 •  A jelenetek leírása néhány szóval vagy mondattal - 1-1 pont


***********************
Segítséget most is kérhettek tőlem e-mailben, ha elakadnátok. (babacskababa@gmail.com) Ha ezt megteszitek, akkor válaszban elküldöm nektek a dal előadójának a nevét, innen pedig a többit könnyebben megfejthetitek. Ebben az esetben 1 pont jár a dal címéért, 1 az évad és az epizód megnevezéséért és 1 a jelenetleírásért.

A megoldásokat hozzászólás formájában kérem lent! (A hozzászólások 2013. 12. 02-án, a forduló lejárta után jelennek csak meg az oldalon!)

A forduló 2013. 11. 25-től 12. 01-ig (vasárnap éjfélig tart).

Az előző fordulók pontszámai és a helyes megfejtések a Zenei verseny főmenüben elolvashatóak.:)

9 megjegyzés:

 1. Ne felejtsétek el, hogy ismét kérek tőletek jelenetleírást, így az 1. dalért összesen 6 pontot kaphattok!!!
  A 2. és a 3. dalt is hallgassátok meg, és írjátok le, hogy melyik jelenetben hallhattuk, mert ezekért is 1-1 pont jár.:)
  Vagyis ezen a héten összesen 8 pontot szerezhettek.:)

  VálaszTörlés
 2. 1.dal Ben Harper- Amen Omen
  2x9 (500 év menekülés)
  Katherine bent van a kriptában és a könyvet nézegeti amit Elena vitt neki (ahol az ő családfája van) és közben sír.
  2.dal Amikor a Miss Mystic Falls-on Stefan nincs ott,mint Elena párja. És Elena Damonnel kell táncoljon.
  3.dal Damon haldoklik a vérfarkas méregtől és Elena megcsókolja.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tökéletesek a válaszaid, megvan mind a 8 pont:)

   Törlés
 3. 1.szám: Ben Harper - Amen Omen
  TVD 2.09 – Katherina (Ötszáz év menekülés)
  Jelenet leírása: Damon összejön Rose-al, Elena nem akarja, hogy miatta meghaljanak a barátai (ez a nap és a hold átka). Kiderül, hogy Elijah nem akárki képes más vámpírokat is megigézni.
  És számomra a legszebb jelenet Katherina a családjáról szóló könyvet nézegeti és meglátja a családját, akkor láttam meg a szemében, hogy nagyon hiányzanak neki.
  2. szám: Within Temptation - All I Need
  Jelenet leírása: Miss Mystic Falls-i szépségkirálynő választás. Ez a szám azon a bizonyos táncjelenetben hallható, amit minden Delena rajongónak megdobbantotta a szívét. Ez a tánc tradíció a szépségkirálynő választáson. Eredetileg Elena párja Stefan lett volna csak Stefannak volt egy kis „véres” dolga így lemaradt róla, Damon meg kapva kapott az alkalmon.
  3. szám: Kevin Kreis – I Should Go
  Jelenet leírása: Damon-t megharapta Tyler. A vérfarkas harapás halálos a vámpírokra. Damon a „halálos ágyán” a szobájában fekszik, Elena ott van mellette. Damon bevallja Elena-nak, hogy szereti, és többször bocsánatot kér tőle mindazért, amit tett. Elena megbocsájt és megcsókolja.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Minden válasz helyes és szép kerek.:) Megvan mind a 8 pontod Dóri.:)
   Még egy régi kérdésedre válaszolva: mindhárom dal a top 1-ben szerepel nálam, és a lista tudod még elég hosszú.:)

   Törlés
 4. Szia :)
  a dal énekese: Ben Harper
  címe: Amen Omen
  évad és epizód száma: második évad, kilencedik rész
  jelenet: amikor Elena és Stefan beszélget a verandán vagy hol és Elena sírni kezd, mert megtudta az igazságot az átokról, hogy nem azért van mert ő és Stefan szerelmesek, hanem mert Ő egy hasonmás.
  Millio puszi Xx

  VálaszTörlés
 5. Drága Morwen, köszönöm, hogy szóltál, észre sem vettem :OO
  a második zenének a jelenete: Damon és Elena együtt táncolnak a Miss Mystic Falls választásnál a téren, amikor Stefan nem jelenik meg.
  a harmadik zene: Damon haldoklik és Elena egész végig mellette van, amikor a másik verejtékben fürödve fekszik, végül csókolóznak. *.*
  Millio puszi Xx

  VálaszTörlés
 6. Drága Morwen, köszönöm, hogy szóltál, észre sem vettem :OO
  a második zenének a jelenete: Damon és Elena együtt táncolnak a Miss Mystic Falls választásnál a téren, amikor Stefan nem jelenik meg.
  a harmadik zene: Damon haldoklik és Elena egész végig mellette van, amikor a másik verejtékben fürödve fekszik, végül csókolóznak. *.*
  Millio puszi Xx
  ui.: az előbb lefagyott a gépem, nem tudom elküldtem-e :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megérkezett minden válaszod, így maximális pontot kaptál: 8 pont.:)
   Gondoltam, hogy átsiklottál az felett, hogy most 3 dal volt, ezért figyelmeztettelek.:)

   Törlés