Kritikák

Kritikák

Ezen az oldalon az általam készített kritikákat, ajánlókat és bemutatókat olvashatjátok majd el. Linket minden egyes bejegyzéshez adok, így megkönnyítve a navigálást az oldalon.

Jó olvasást mindenkinek!

Morwen

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦


Nem tartozik a bloghoz, és az oldal profiljához, de gondoltam, hogy néhányótokat érdekelhet az összegzésem a filmről. Vámpírok a főszereplők, hátha valaki kíváncsi rá.:) Még első nap volt szerencsém megnézni a filmet és olyan hatással volt rám, hogy azonnal írtam egy "kis" személyes kritikát róla. Akit érdekel, annak jó olvasást kívánok hozzá.:)♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦


Sok kihagyás után végre ismét tollat ragadtam és a 4. évad fináléja után megírtam a véleményem az évadról és az eddig történtekről. Ti is nyugodtan osszátok meg kommentben a gondolataitokat és mondjátok el, ha valamit másképp gondoltok, vagy láttok.♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦


3. Kritika: A burok - könyv és film kritika, illetve ajánló (2013. 09. 01.)

Újabb kritikát hozok Nektek nemsokára, ami nem mást érint most, mint A burok című filmet és könyvet. Azért akartam mindenképp írni nektek erről a műről, mert Stephenie Meyer volt az, akire felnézve később el kezdtem jómagam is írni. Mikor A burok c. könyvet is elolvastam, rájöttem, hogy Meyer nem csak egy egyregényes írónő. Ő valóban egy Író, mert ez a regénye ugyanolyan magával ragadó és lebilincselő, mint az Alkonyat sorozat. Itt most nem az „alternatív vámpírvilágra” célzok, amit ő bemutatott, hanem arra az utánozhatatlan stílusra, ami az írására jellemző. Ezért miután a filmet is megnéztem, ismét egy kritikát, vagy jobban mondva személyes ajánlót hoztam nektek.
Figyelem, SPOILER veszély, szóval ennek tudatában olvasd el a bejegyzést, amit szeptember elsején hozok majd nektek. :)

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦


Ismét egy könyv, amiről ezúttal garantáltan mindenkinek van valamilyen véleménye. Győzött a kíváncsiság, így én is nekiveselkedtem a könyvnek és nem mondom, hogy könnyen, de végül sikerült elolvasnom. A véleményem? Hááát... Van hideg is, meleg is, a részleteket mind elolvashatjátok majd a fenit linken.
Fontos megjegyeznem, hogy mivel a könyv erősen 18 éven felülieknek,  illetve erős idegzetűeknek ajánlott, ezért a kritikámra is ez igaz! Nem rejtek semmit véka alá, ezt tudhatjátok, így tényleg őszintén és mélyen kivesézem a könyvet, így néha egyes olvasóimnak sok lehet az, amit leírok. Spoiler veszély is van, mint minden általam írt kritikában.
Nagyon megosztó művet vettem most górcső alá, ezért nagyon örülnék, ha ti is kifejtenétek a véleményeiteket. Ha valaki hosszabban tenné ezt meg, akkor akár egy külön bejegyzést is kaphat tőlem, amiben a saját véleményét leírhatja kulturált, szalonképes, helyesírásilag korrekt formában. Ha van rá igény, kommentben jelezzétek nekem.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦


Újabb írás, amit ezúttal nem feltétlen kritikának neveznék, mégis itt van a legjobb helyen. Az írás apropóját az adta, hogy  2013. 10. 16-án megjelent egy olyan spoiler a sorozat további alakulása kapcsán, amire úgy tűnik tökéletesen ráhibáztam a 4. évados elemzésem során. Ez viszont megannyi kérdést vetett fel bennem, ezért egy hosszabb eszmefuttatásom olvashatjátok a linken, amiben kitérek részletesen a Petrova hasonmásokra és a vérvonalra, valamint a Salvatore testvérekre, az ő vérvonalukra és a Silas-fél hasonmás dologra is. Nem kihagyható a Bennett-boszik szerepe sem, valamint a Mikaelsonok kapcsán is ezernyi kérdés merül fel szerintem.
Képekkel is próbáltam mindent színesebbé és érthetőbbé tenni. Ha kíváncsiak vagytok rá, akkor olvassátok el az írásomat és osszátok meg velem a véleményeteket.


♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

6. "Kritika": Vámpírnaplók 5. évad - avagy mi is történt eddig? - S05E08 (2013. 11. 22.)
Egy rövid szünet következik a sorozatban, és mivel egy új szál indul el hamarosan, úgy gondoltam, hogy ideje egy kicsit összegezni, hogy mi is történt idáig. A bejegyzésben elolvashatjátok a véleményem a történtekről, ám a tiétekre is kíváncsi vagyok, hogy ezekkel kapcsolatban Ti mit gondoltok.:)

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

A félévadzáró után, mivel volt rá igény, ismét egy kicsit szabadjára engedtem a gondolataimat és megosztottam veletek azt, ahogy én látom a dolgokat. Kicsit lélekbúvárkodtam is, remélem ez sem zavar titeket.:) ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

8. "Kritika": Vámpírnaplók S05E12 - Egy kis eszmefuttatás és kibeszélő (2014. 01. 31.)
Egy újabb durva és sokakat megrázó és felkavaró rész után ismét "tollat" ragadtam. Rég volt már ennyire megosztó epizód, ezért gondoltam, hogy erről muszáj nekem is beszélnem, és hátha ezzel Ti is billentyűzetet ragadtok majd.:)

  ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése