Novellák

NovellákEzen az oldalon az általam írt egy vagy két részes rövid novellákat, röviden oneshotokat érhetitek majd el. A TVD harmadik évadának 8. része után kapott el először az ihlet egy rövid történet erejéig, így az első oneshotot is a részhez kapcsolódóan írtam meg. Ezek után később is születtek még rövid novellák, amiket mindig ebben a menüpontban érhettek majd el. Rövid leírást és bemutatót mindig itt találtok majd a történetekről.

Úgy láttam, hogy sokatok tetszését elnyerték a történetek, ezért nem áll szándékomban abbahagyni a oneshotok írását, amiben támogathattok egy-egy buzdító kommenttel. Fogalmatok sincs, hogy mennyi erőt és sok esetben ihletet ad egy-egy szavatok az írásban.:)

Figyelmeztetőként megjegyezném még, hogy az itteni írások nagy része felnőtt tartalmú. Ahol ez részletesebb, ott természetesen külön felhívtam a figyelmet egy "18+"-os jelzéssel. 
Morwen

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
1. Novella: Ölj meg! (2011. 05. 26-tól 2011. 05. 29-ig)
Az áldozati szertartásnak vége (S02E21), Stefan és Elena elmennek a tóparti házba, távol minden bútól és bajtól. Damon és Stefan gyanítja, hogy Klaus megigézte Elenát, hogy Damon iránt is tápláljon gyengéd érzéseket. Ezért együtt összefognak, ám Klaus és Elijah keresztülhúzzák a számításaikat. Mindenki, aki számít, megjelenik a történetben, három szerelmi szállal is találkozhattok.
Ez a novella is Delena párti.:)
Ez az egyetlen novella, amit AnnPearl-lel közösen írtunk meg. Az összes lentebb olvasható az csakis a saját művem.

Fejezetlista:

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦
Az első ilyen Oneshot közvetlenül a mai rész után játszódik (S03E08). Mint tudjuk, kedvenceink készülnek a Hazatérés estéjére, ami egyáltalán nem ígérkezik nyugodtnak és békésnek. Ezt megelőzően írtam meg ezt a kis szösszenetet, ami Damon és Elena között játszódik. Nem mondom azt, hogy eget rengető rész és 18+-ra se számítsatok. Csak a két szereplő közötti kapcsolatot vittem tovább és finomítottam rajta. Amit akartam, azt úgy érzem, hogy sikerült átadnom ebben a kis történetben. A történet címe az lett, hogy Egyszer én is összetörhetek. A cím Elenára utal, de ha érdekel titeket, hogy miért, akkor olvassátok el. Tekintettel arra, hogy jelenleg csak egy történet fut, illetve a HÉF-nek is vége, gondoltam, hogy még ma meg is osztom veletek ezt a történetet. Jó szórakozást.:)


2. Novella: Delena - Egyszer én is...  - 2. fejezet: Egyszer én is talpra állok (2011. 11. 08.)
Többen kértétek tőlem, hogy folytassam a történetet. A kommentetek és a visszajelzésetek meghozta az ihletet, így írtam még egy fejezetet. A történetben nem tértem ki a bál eseményeire, továbbra is Damon és Elena viszonyára fektettem  hangsúlyt. A rész 18+-os lett és kedden este 8 órakor kerül fel. Miért ekkor?:) Mert ez volt a másik publikáló nap és a pénteki dupla dömping után nektek is jól eshet egy kis szünet.:) Szóval kedd este folytatás. Újabb rész nem lesz, ezzel a két fejezettel lezárom a történetet, de remélem mindenkinek megfelelő lesz a befejezés.:)
A kétrészes történet a The Vampire Diaries Fanfictions oldal Blogversenyén a Legjobb Novella kategóriában ELSŐ helyezett lett:)


♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦


3. Novella: Delena - Egy új világ - 1. fejezet: Ennél a pokolban is jobb lenne! (2013. 07. 01.)
Ez a két részes oneshot közvetlenül a 3. évad után játszódik, egyfajta alternatív mini NÉF. :) Nagy kihagyás volt az oldalon, és a TVD kapcsán ezzel indítom a visszatérést, és a Kötelékek folytatását. Most viszont ez a rész alapozza meg a TVD hangulatot, aminek a folytatását jövőhét hétfőn kapjátok meg, ami 18+-os lesz. :)
Addig jó szórakozást és élvezzétek ezt a hosszabb oneshot-ot a vámpír Elena szemszögéből. :)
3. Novella: Delena - Egy új világ - 2. fejezet: Ennél a mennyekben sem lehetne jobb! 18+ (2013. 07. 08.)
Az "Egy új világ" második és egyben befejező fejezete. Hasonlóan hosszú rész, mint az első fejezet és ebben lezárul a történet, illetve kellőképpen kiteljesedik. 18+-os rész, szóval
szigorúan csak 18 éven felülieknek ajánlott. :) Nem lesz folytatása, ez a történet csak két hosszabb fejezetből áll, ami egyfajta alternatívát mutat be Elena és Damon egymásra találása tekintetében.


♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦


4. Novella: Nian - Az Oscar-díjas alakítás 18+ (2013. 08. 25.)
Ismét elkészült egy "rövid" történet, ezúttal Nina Dobrev és Ian Sommerholder főszereplésével (Elena és Damon). Soha nem írtam még TVD fanfiction-t magukkal a színészekkel, ám most ennek az ideje is eljött. A történet közvetlenül a 4. évad után, az 5. évad egyik első forgatásai alatt történik. A oneshot alapját az adta, hogy Nina és Ian pár hónapja szakítottak, pont akkor, amikor a sorozatban végre gond nélkül egy pár lehet az általuk megformált két karakter. Emiatt lehetnek súrlódások bizonyos jelenetek forgatásánál, és én pont ezt a lehetséges "súrlódást" írtam meg. Gondolom nem kell részleteznem, hogy ez a történet milyen típusú forgatást mutat be. Segítek.:) Erotikus tartalmút, szóval kérek minden 18 év alattit, hogy mellőze a történet elolvasását.:)

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦5. Novella: Klaroline - Egy magányos karácsony története 18+ (2013. 09. 04.)
Újabb oneshot, ami ezúttal nem Delena központú lesz.:) Be kell vallanom, hogy soha nem voltam Klaroline párti, most mégis valamiért kipattant a fejemből ez a rövid novella.:) A félreértések elkerülése végett: Taroline párti sem vagyok. Egyszerűen úgy gondolom, hogy Klaroline még nem érett meg arra, hogy összejöjjenek, ha egyáltalán ez megtörténik majd.
Elöljáróban amit tudni kell a történetről: az érettségit követően az első karácsonykor játszódik, vagyis Hayley gyermeke sem született még meg. Caroline teljesen egyedül van, senki sincs mellette, akivel a karácsonyt ünnepelhetné. Ebből indul ki a novella. A részleteket természetesen a történetben kifejtem.:) Amit még ki kell hangsúlyoznom az a következő: ez is felnőtt tartalmú lett, szóval vegyétek ezt figyelembe.:)
A végén pedig egy kérdés. A történet megírása után Klaroline párti lettem? A válasz: döntsétek el ti. :)

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦


6. Novella: Delena - I Will Always Choose You (S05E03 nyomán) (2013. 10. 20.)
Jelenleg javában megy a televízióban a Vámpírnaplók 5. évada és pontosan az S05E03-as rész után úgy éreztem, hogy írnom kell egy újabb kis történetet, ami mi másról is szólhatna, mint Delena-ról?:) Történt ebben az epizódban két nagyon szép szerelmi vallomás, amit én egy picit másképp írtam meg. Ha kíváncsiak vagytok rá, kattintsatok a fenti linkre.:)
♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

7. Novella: Delena - A pokoli nap (2014. 01. 27.)
Nóri kérésére végül sikerült megírnom egy olyan témájú novellát, amiben ezúttal Elena veszíti el Damon-t, és amivel valahogy meg kell birkóznia. Hogy sikerrel jár-e? Hogy mit érez és miként képes túlélni azt a poklot, amit a szerelme elvesztése hozott létre a szívében? Ezekre választ kaphattok ebben a oneshot-ban.
A folytatás kapcsán... Egyelőre nem tudom, hogy lesz-e. A lényeg, amit meg akartam írni, az ez volt. De ha van rá igény és kommenteltek bőszen, akkor ígérem, hogy megpróbálok még egy fejezetet írni ehhez. Amiben visszahozom Nektek és Elena-nak Damon-t.:) Vagy mégsem.:) Ez még a jövő zenéje. 
 
7. Novella: Delena - A pokoli nap 2. (2014. 01. 30.)
Ígértem nektek, hogy ha lesz rá ötletem, akkor írok egy folytatást ehhez a történethez, főleg azért, mert nagyon sokatokat megrázott az első rész és talán van igényetek egy kis levezető részre. Korántsem lett olyan ez a fejezet, mint ahogy terveztem, de sajnos nem lehet mindig átugrani a lécet... Remélem, hogy azért valamennyire tetszeni fog nektek ez a fajta lezárás.
 

A novella Veronika versenyén a Legjobb novella kategóriában ELSŐ helyezést ért el.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése