Kötelékek 2.


Kötelékek 2.

Akkor csapjunk is bele a közepébe!:) Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire sokan fogjátok hiányolni a Kötelékeket, így még boldogabb vagyok, mert talán tényleg nagy lelkesedéssel fogjátok fogadni a második részt, aminek az ötlete már tavaly nyarán megfogalmazódott bennem.
Ne ijedjetek meg, a Kötelékek 1-et teljesen lezártam, most egy másik szálon fog elindulni egy új történet, ám kedvenc vámpírjaink most is szerepelni fognak benne, sőt.:) Lentebb, a szereplők közt megnézhetitek, hogy kik lesznek a főbb szereplők.:)
De mielőtt még belevágok a közepébe, először is kezdeném azzal, hogy ezen a linken találtok egy összefoglalót, vagy másképp ismertetőt a Kötelékek 1-ről. Csak ezt elolvasni véleményem szerint túl tömör, de kedvcsinálónak, emlékezet felfrissítőnek jó. A történet folytatása nem lesz ennyire túlterhelt, de izgalomra, szerelemre, fájdalomra, édes békülésekre és viszontlátásokra itt is számíthattok majd.:) Most viszont, vágjunk is bele a második részbe.:) Ami kapcsán még az elején meg kell jegyeznem, hogy ebben a regényben végleg és teljesen elszakadok a Vámpírnaplók sorozattól. Időben is sokat ugrok előre, és most új szereplők is belépnek a képbe, míg a régiekből nem mindenki tér vissza. Ezeket tartsátok majd mindig szem előtt. Kicsit a fanfiction kategóriából is kilépek és már-már egy saját regénynek is nevezhető történettel találkozhattok most.
A regény stílusa részletgazdagabb lesz, mint a Kötelékek 1. volt, és mélyebben is foglalkozok majd a szereplőim érzéseivel, de ez nem azt jelenti, hogy a Kötelékek 1-ből megszokott akcióknak és váratlan fordulatoknak ne lenne helye.
Ismertető
70 évvel Alyssa Salvatore és Alexander Mikaelson születése után a két család élete fenekestül felfordul, és a mindennapjaikat úgy élik, mintha a pokolban lennének. Damon elveszíti kedvesét és nem marad neki más, csak a lánya, akivel az életükért küzdenek és folyton menekülnek Elena gyilkosai elől. 10 évvel a tragédia után sincs nyugtuk, de még élnek. A sors furcsa játékaként megismeri egymást Alyssa és Alexander, akik valamiért nem emlékeznek egymásra és nem is ismerik fel a másikat. Úgy tudják, hogy sose találkoztak, és még csak nem is tudtak soha a másik létezéséről. Valami oknál fogva viszont különös kapocs van közöttük és egymásba szeretnek. De Alyssa élete nem olyan, amiben a szerelem megférne, és ez kettejük közé áll. A lánynak fogalma sincs arról, hogy Alexander is súlyos terheket cipel a hátán, és nyomasztó titkai vannak.

Vajon képes mindezen felülkerekedni egy olyan elsöprő szerelem, ami még talán soha nem létezett a Földön? Képes két fiatal legyőzni azt, amit még a szüleiknek sem sikerült? Túlélheti a szerelmük azt a súlyos terhet, hogy kis híján testvérek, még ha vérrokonság nincs is köztük? Létezhet az, hogy a szerelem, amit az égben kötöttek, legyőz mindent és olyan felfordulást okoz a természetfeletti világban, amihez fogható közel 1400 éve, az ősi család, vagyis a vámpírok létrehozása óta nem történt?

És ami a legfontosabb: hogy képes Damon túllépni azon, hogy egyedül maradt? Vajon tényleg egyedül maradt? Képes egyáltalán félretenni az előítéleteit és szeretettel fogadni egyetlen lánya kedvesét, miközben az életük csupa katasztrófa, reménytelenség és bánat? 

Mindenre választ kaptok a Kötelékek 2-ből, aminek a prológusa január 26-án (vasárnap) délben érkezik.:)

Várlak titeket vissza, hogy belevágjunk az "új" történetbe.:)

Morwen
  
Főszereplők
Alyssa Salvatore
Alexander Mikaelson
Damon Salvatore
Katherine Pierce
Elena Gilbert
Elijah Mikaelson
Elisabeth Mikaelson
Stefan Salvatore
Caroline Forbes

Néhány fontos dolog, amit meg kell jegyeznem a Kötelékek 2. kapcsán, illetve fontos emlékeztetők ezek:
 • Alyssa és Alexander nem vértestvérek.
 • A vámpírokat sújtó átok nem tört meg, továbbra is csak teremthetőek a vámpírok a vámpírvér által.
 • Ha egy vámpír iszik a másik véréből, akkor a véradónak korlátlan hatalma van az ivó felett, addig míg a vére ki nem ürül a szervezetéből. Ebben az esetben igézés nélkül van hatalma a vámpír felett.
 • Vámpírt megigézni csak az ősök tudnak, illetve azon kevés vámpírok, akik az ő vérvonalukból születtek (gyerekeik, unokáik, dédunokáik).
 • Alyssa és Alexander meg tudják igézni a vámpírokat, de nem tudnak ellenállni az igézésnek. Erre csak az Elsők képesek, a leszármazottaik viszont már nem, mert az ő vérük már keveredett az emberek vérével.
 Fejezetlista

10 megjegyzés:

 1. Rettenetesen várom már! Viszont övön aluli ütés, nagyon - nagyon övön aluli, volt megtudni, hogy Damon Elena nélkül maradt, vagy mégsem?, de első benyomára mégis. Ne tedd ezt szegény Damonnal, el tudom gondolni milyen állapotba volt/van/lesz, nem beszélve ha a lányával is történne valami.De amondó vagyok, hogy várjuk ki a vásárt a napjáig, ami tényleg ha itt is lenne már késő lenne :):):)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem lesz egyszerű a történet, az biztos. Nagyon sötét és baljós lesz az indulás... És a folytatás... A többi pedig majd kiderül. A promo videóra akkor szerintem készíts majd magadnak egy zsepit.:) Na jó, oda talán még nem kell.:)
   Hogy a prológus után mikor jön majd az 1. fejezet... Nos ezt majd még végiggondolom, de jelenleg elég borúlátó vagyok ezzel kapcsolatban. El fog indulni a történet, de szerintem maradni fogok a heti két napos publikálásnál. Vagyis a 3 történet egymás után fog mindig jönni, sorban. Ennek több oka is van, de erről majd később beszélek. Addig is bőven lesz még mit olvasnotok itt.:) Jövő héten nem csak a The Delena Fanficiton-ből vár rátok egy izgalmas fejezet, de a Damon's Fanfiction sem lesz semmi ám.:)

   Törlés
 2. Alig várom már. Viszont ez Elenát megölik és Damon meg magára marad a lányával és folyamat menekülnek, kik akarják enyire holtan őket(Spoiler)? Remélem tényleg nem végleg halt meg, akkor sokkal üresebb lenne a történet. Igazán érdekesnek hangzik ahogy alakult az életük, gondolom lesznek vissza emlékezések.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hogy mi történt Elena-val, arra is fény fog derülni, de ez nagyon spoiler lenne most még.:) Lesz visszaemlékezős rész, rögtön az első és a második fejezetben is, amik nem feltétlen lesznek szép emlékek, de a történet szempontjából nagyon fontosak. Elena-tól nem végleg búcsúzunk, mert nagyon is sok hatása lesz az eseményekre, sőt. Mondhatjuk úgy is, hogy szinte mindig velünk lesz, nem véletlenül szerepel ő is a képen.:)

   Törlés
  2. Igen el is felejtem mindig itt vannak szellemek is(bár remélem nem szellemként látjuk viszont vagy valamilyen módon visszahozzák), nem szép vissza emlékezős részek gondolom rendesen megkínoztatod a két főszereplőt. Elég érdekes nem emlékeznek egymásra Alyssa meg Alexander, meg mi olyan súlyos terhet cipelhet Alexander plusz mi lehet a szüleivel (szereplő listából ítélve viszontlátjuk őket is majd) jó sok rejtély lesz a történetben az biztos.

   Törlés
  3. Igen, akit itt látsz a szereplőlistában, az nem véletlen természetesen.:) De már ezzel is sokat elárultam.:)
   Az, hogy miért nem emlékszik egymásra Alyssa és Alexander, az hamar ki fog derülni.:) És visszaemlékezős rész is lesz, rögtön majd az első fejezetben. Nem lesz szép, ezt jól sejted.:) Látom, hogy sikerült megdolgoztatnom a fantáziádat.:)

   Törlés
 3. Szia, nagyon jó történetet irogatsz, gratulálok, mikor lessz folytatás?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Roni!:)
   Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik. Jövő hét kedden érkezik a következő rész:)

   Törlés
 4. Szia, Morwen. Nem értem miért hagytad abba ennek a fergeteges fanfictionnak az írását de remélem lesz folytatása a közeljövőben! Amúgy nagyon tetszenek az írásaid.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Drága! :)

   Nos, igen... Én is nagyon szerettem ezt a történetet. Hogy folytatás lesz-e? Nem hiszem... Én sajnos kényszerrel nem tudok írni és az ihlet az végleg elszállt. Nézem még a sorozatot, de belőlem is kiölték azt, ami segített az alkotásban... Hiányzik a történet, de ez a korszak lezárult és nem tudok többé alkotni benne. Szerettem... Tényleg szerettem, de nincs már varázs... Szerettem a TVD időszakot és nagyon hálás vagyok nektek, hogy végig támogattatok és mellettem voltatok. Remélem, hogy talán máshol is találkozunk még :)

   Morwen

   Törlés