2011. szeptember 6., kedd

Harmadik évad fanfiction 22. fejezet - A terv


- Még meddig kell várnunk? - kérdezte Tyler türelmetlenül a mellette álló Bonnie-t.
- Hamarosan bezár a kórház és Elijah bemehet a testvéreiért. - felelte Bonnie, mire a következő pillanatban el is aludtak a fények az előttük tornyosuló épületben. - Itt az idő!
Elijah elsétált Bonnie mellett és egy másodperc múlva már el is tűnt.
Elena és Jeremy végre kiszálltak az autóból és odasétáltak a többiekhez. Mind feszültek voltak és úgy érezték, minden eltelt perc egy órának tűnik. Elena odasétált Damonhoz, aki szó nélkül hátulról átkarolta őt.
- Minden rendben? - kérdezte Damon Elena fülébe suttogva.
Elena csak bólintott és megszorította az őt ölelő karokat.
Még további tíz perc telt el, mire Elijah végre megjelent mellettük és letette az első holttestet eléjük.
- Mi tartott ennyi ideig? - kérdezte türelmetlenül Damon.
- Nem egyszerű egy ilyen hatalmas épületben megtalálni három több száz éve halott vámpírt - felelte kimérten Elijah, de mire válaszolhattak volna neki, újra eltűnt. Tyler épp felkapta a holtestet, amikor Elijah már vissza is tért a másodikkal. Mire Damon őt is felvette volna, Elijah már a harmadik holttesttel tért vissza, akit egyenesen a kocsik felé vitt. Betette Damonék kocsijába, ahol még elfért ez a holttest is.
- Rendben, ezzel végeztünk. Javaslom, hogy ma este ne menjünk el Las Vegasba. Jeremynek meg kellene idéznie a testvéreimet, hogy mielőtt feltámasztjuk őket, tisztában legyenek a helyzettel. Több száz éve halottak és bizonyára roppantul dühösek és éhesek.
- Rendben, akkor keressünk valami motelt az éjszakára és készüljünk fel a holnapra - mondta Elena ellentmondást nem tűrően, mire mindenki szó nélkül beült az autókba.
Szinte némán ült Elena és Damon egymás mellett, mire végre Damon talált egy motelt, kiadó szobákkal. Leparkolt és őt követte Caroline is.
- Maradjatok itt - szólt Damon, miközben kiszállt az autóból. - Elintézem a szállást.
Kényelmesen besétált a motelba és azonnal a recepciós férfihez lépett.
- Estét! Négy szobát kérek, egymás mellé!
- Nincs szabad szobám - mondta unottan a férfi és közben fel sem nézett Damonra az újságjából.
Damon a férfi mögötti polcra nézett, amin 10 kulcs sorakozott. Mérgesen megragadta a férfi ingjét és magához húzta.
- Azt mondtam négy szobát kérek ma estére! - sziszegte a férfi szemébe megigézve.
- Válasszon - mondta üveges tekintettel a férfi és közben a mögötte levő polcra mutatott. Damon mérgesen elengedte, majd a polchoz lépett és leemelt négy kulcsot.
- Szabad a nevét? - szólt utána a férfi, mikor már az ajtónál járt.
Damon hátrafordult és megigézte. - Nem érdekel a nevem!
- Nem érdekel a neve - felelte a férfi elködösült arccal.
- Most pedig térj nyugovóra és felejtsd el, hogy láttál.
A férfi bólintott, mire Damon magára hagyta. Odasétált a kocsikhoz és intett a fejével a csapatnak, hogy kövessék. Elsétált a motel jobb szárnya felé és sorra benézett az összes szobába, míg végül az utolsóba ő maga is bement, mert ezt találta a legnagyobbnak.
- Munkára fel! - mondta és azzal lehuppant az egyik fotelba, mire mindenki besétált a szobába.
- Rendben, mi a dolgom? - fordult Jeremy Elijah felé, aki épp ebben a pillanatban csukta be maga után az ajtót.
- A testvéreimre kellene koncentrálnod, azzal idehívhatod mind - felelte kimérten Elijah.
- Várjunk egy percet! - szólt közbe Elena. - Mi van akkor, ha nem akarnak segíteni nekünk, de Jeremyre ráakaszkodnak ezután? Illetve honnan tudjuk majd, hogy nem hazudnak Jeremynek?
- 1000 dolláros kérdés Elena, amire jómagam és kíváncsian várom a választ. - mondta Damon elégedetten és közben lopva Bonnie-ra pillantott. Bonnie szája széle megrándult, de ez pont elég volt Damonnak ahhoz, hogy tudja, mindent a kezében tart a boszorkány.
- Ez az egyetlen esélyünk - felelte röviden Elijah. - Bíznotok kell abban, hogy Jeremy észreveszi, ha hazudnak neki a testvéreim.
Jeremy nagyot sóhajtott, majd bólintott. - Kezdjük. Kikre kell koncentrálnom?
- Összesen nyolcan voltunk testvérek, ezt már tudjátok mind. Klaus nem volt az édestestvérünk, de köztem és a többi hat testvérem közt szoros volt a kötelék. Klausnak én voltam a legkedvesebb öccse, mert én gyerekként felnéztem rá. Kötődött hozzám. Emiatt maradhattam sokáig életben, míg végül rá nem jött az árulásomra és a tervemre. Tonopahban találtátok meg a húgomat Maryannt és az öcsémet Viktort. Elizabeth-et, Jamest és Isabellát a kórház pincéjéből magam hoztam fel. Alec a legidősebb fivérem Klaus után. Ő volt az, aki a kezdetektől fogva átlátott Klaus sötét tervein és ő nyíltan szembefordult vele. Klaus nem hagyta ezt szó nélkül, amint tehette, kivonta őt a forgalomból. Ezután megölte a szüleinket, majd szép lassan minden testvéremet levadászta. A dühüket semmihez sem tudnám hasonlítani. Ezért fontos lesz Jeremy, hogy felkészülj erre és tudd kezelni a helyzetet.
Jeremy bólintott, majd behunyta a szemeit és erősen koncentrált. Elismételte a fejében a hat nevet, amit Elijah mondott, majd hirtelen a füléhez kapott és erősen összeszorította a szemeit.
- Jeremy! - kiáltotta Elena és a következő pillanatban már ő és Bonnie is Jeremy két oldalán álltak.
- Ha jól sejtem, akkor megérkeztek. - mondta Elijah. - Testvéreim! Kérlek ne bántsátok a szószólótokat! A fiú közvetíteni tudja a mondanivalótokat nekünk. Eljött az ideje, hogy bosszút álljunk a fivérünkön, amiért ezt tette velünk. Hallgassátok meg kérlek, az ajánlatomat!
Jeremy óvatosan elvette a kezeit a füléről és kinyitotta a szemeit.
- Hallgatják az ajánlatod - felelte Jeremy, mire Eliijah bólintott és elmondta a tervüket a testvéreinek.
- Mint tudjátok, Klaus megtörte az őt sújtó átkot és immár a vérfarkas énjével és élni tud. Drága barátaink kiderítették, hogy a vörös telihold során, ha valami csoda folytán a hasonmás túlélte a rituálét, az ő vérével el lehet pusztítani Klaust. De mi ezt nem szeretnénk. Ez az alkum része volt, cserébe a szabadulásunkért. - mondta elmosolyodva Elijah, és közben Elenára pillantott. - Mikor halott voltam, megtudtam, hogy van más módja is annak, hogy végezzünk Klausszal. Emlékeztek a 8 darab tőrre, amit anyánk készítetett, miután megtudta, hogy mik lettünk? Igen, pontosan azokról beszélek, amik most bennetek vannak. A boszorkány, aki mágiával is erősebbé tette a tőröket, hogy elpusztítson minket, egy olyan bűbájt is tett rájuk, ami a hasznunkra válhat most. Tudta, hogy miféle gonosz rejlik Klausban és arra az esetre, ha netán megtörné az átkot, gondoskodott arról, hogy meg lehessen állítani. Ha a tőröket mind Klaus szívébe szúrjuk, ő egyszerűen meghal.
- Úgy érted, végleg? - kérdezte döbbenten Caroline. - Lehetséges ez?
- Igen kedvesem, lehetséges. Klaus nem tudott erről, és én is csak nemrég hallgattam ki Klaus egyik boszorkányát, amint elmesélte ezt a testvérének. Egy ősrégi könyvben akadtak erre rá. Ha tudnák, hogy hol volt a többi holttest, akkor maguk is szembeszállnának Klausszal. De így csak a feladatukat végzik, és továbbra is Alec-et őrzik.
- Azt mondtad, hogy nyolc tőr van. A nyolcadik hol van? - kérdezte Elena.
- Minden bizonnyal Klausnál van. De könnyűszerrel megszerezzük tőle, ha a többi hét tőr már a szívében van. Eléggé le fog gyengülni és nem fog tudni ellenkezni. - felelte egyszerűen Elijah, majd Jeremy felé fordult. - Mit válaszolnak a testvéreim?
- Egyelőre semmit sem hallok, mert egymás szavaiba vágva veszekednek. Nem bíznak bennünk. - mondta Jeremy.
- Testvéreim! - szólt fennhangon Elijah. - Mind élhettek ezután és bosszút is állhatok. Cserébe csak a szavatokat kérem, hogy ezeket az embereket, vámpírokat, a boszorkányt és a vérfarkast békén hagyjátok.
- És Stefant! - szólt közbe Elena, mire minden szempár rá szegeződött. Elena állta a pillantásukat, majd Damonhoz lépett és megfogta a kezét. - Érte jöttünk, ne felejtsétek el.
- Igen, és Stefant és kíméljétek meg. Nos, drága testvéreim, segítetek nekünk?
- Igen - felelte határozottan Jeremy, mire Elijah elmosolyodott.
- Megyek és szerzek ételt öt éhes vámpírnak - mondta Caroline és azonnal elviharzott.
- Helyes - felelte Elijah. - Miután visszatér a vámpír, feltámasztunk titeket.
- Alec azt kérdezi, hogy képesek leszünk-e őt is kiszabadítani? Nélküle nem járhatunk sikerrel - mondta Jeremy.
- Igen - felelte Bonnie magabiztosan. - Ha Las Vegasban leszünk, fel tudom venni a kapcsolatot Klaus áruló boszorkányaival. Ő segíteni fog. Mi pedig túlerőben leszünk és ki fogunk tudni szabadítani.
- A boszorkány helyesen beszél - mondta Elijah. - Minden a terv szerint fog alakulni.
- Biztosak vagytok ebben? - szólalt meg egy ismerős hang az ajtóból.
Mint akik szellemet láttak, olyan ijedten kapták a fejüket az ajtóban tornyosuló szikrázó szemű vámpírra.
- Stefan! - szólalt meg Elena elfúló hangon.
- Hallom engem kerestek - mondta dühösen Stefan és közben beljebb sétált a szobába. - Menjetek haza, míg nem késő. Klaus hajlandó futni hagyni titeket, ha most azonnal távoztok. - hirtelen Elijah-ra pillantott és elkomorult az arca. - Bár a tetteiteket tekintve, már ebben sem vagyok biztos.
- Stefan, nem... - Elena felé lépett, de mielőtt befejezhette volna a mondatot Damon elkapta a karját, és a kezét a szája elé tette.
- Engedd el! - sziszegte Stefan Damonnak.
- Előbb bizonyítsd, hogy kinek az oldalán állsz! - felelte mérgesen Damon.
- A testvérem vagy! - szűrte a fogain keresztül Stefan.
- Az ide kevés - mondta Damon és közben Elijah felé intett a fejével. - Nézd csak meg urad és parancsolódat! Biztosan a puszta testvéri szeretetből ölte meg a testvéreit, igaz?
- Megjöttem! - kiáltotta Caroline, amint lefékezett a szoba közepén. - Hoppá! - mondta döbbenten, amint körülnézett a feszült társaságon. - Miről maradtam le?
Senki nem felelt, mire letette a temérdek vértasakot az asztalra és Tyler mellé sétált.
- Ha nem mentek el, Klaus le fog vadászni titeket! Mindannyiótokat! - mondta mérgesen és közben körbetekintet a szobában álldogáló csapaton.
- Szívesen, hogy utánad jöttünk - mondta mérgesen Tyler, majd lehuppant az egyik fotelba.
- Stefan, tudjuk, hogy miért álltál Klaus mellé - mondta Elena és közben kihúzta a kezét Damon szorításából és közelebb lépett Stefanhoz. - De nem kell tovább ezt csinálnod. Meg tudjuk őt állítani.
Stefan fájdalommal teli arccal pillantott Elenára, majd Damonra tévedt a tekintete, aki ugrásra készen, feszülten állt Elena mögött. Újra Elenára nézett, majd keserűen szólalt meg. - Együtt vagytok, igaz?
Elena döbbenten nézett Stefanra, és hirtelen nem tudta, hogy mit is feleljen. Hogy lenne képes Stefan szemébe mondani, hogy már a bátyját szereti, amikor ő az életét kockáztatta érte? Kicsordultak Elena könnyei, majd végül megszólalt.
- Ne most beszéljük ezt meg - mondta elcsukló hangon Elena. - Segíts nekünk megállítani Klaust.
- Akkor mégis mikor, Elena? - kérdezte dühösen Stefan és közelebb lépett Elenához, mire Damon is egy lépést közelített Elena felé. - Úgy hagytalak itt, hogy szerettelek! A bátyám életéért fizettem, és erre ez a hála?!
A szemei szikráztak a dühtől és gyűlölettel pillantott Damonra. Damon állta a pillantását és Elena elé lépett.
- Hálás leszek azért, amit értem tettél. De! Először is ne feledd, hogy soha nem kértelek erre! Másodszor pedig, tartsd tiszteletben Elena döntését!
- Mintha te bármikor is tiszteletben tartottad volna bármely nő kérését! - sziszegte Stefan.
- Ne játssz a tűzzel Stefan! - sziszegte Damon.
- Nem játszok! Inkább megöllek! - üvöltötte Stefan, majd Damonnak ugrott.
Damon egy szempillantás alatt hátrébb lökte a mögötte álló Elenát, majd a következő másodpercben már Stefannal egymásnak feszültek. Szinte idejük sem volt megütni egymást, mert Stefan ordítva a földre rogyott. Damon azonnal Bonnie-ra pillantott, aki még mindig Stefant figyelte.
- Elena! - kiáltotta Jeremy és Elenához rohant, aki a földön feküdt véresen és eszméletlenül.

3 megjegyzés:

  1. Azta mindenit.Pont a legizgibb résznél van vége :( :). Alig várom a kövit,nagyon jó lett! =)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!!!! :D Te jó isten mi a szar történt Elenával??? XD :D Mindig is bírtam a Damon - Stefan bunyókat!!! XD De egy dolgot nem értek!!! :D Hogy vagytok képesek ilyen jó fejezetet írni ???!!! Ja és nagyon várom a kövit!!! :D <3 MFD <3 :D Demi

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!:) Azt hiszem, nagy sikert aratott a legújabb rész.:)) Köszönjük, hogy írtok.:))))

    VálaszTörlés