2011. szeptember 14., szerda

Harmadik évad fanfiction 24. fejezet - A vég


Bonnie és a nyomában lévő kisebb vámpírsereg lassan elértek a Mirage-hoz. Céltudatosan az épület mögé indultak, ahol már három ember várta őket. Azonnal felismerte Monicát és a férfit, akivel beszélt, és Alec-et sem volt nehéz felismernie.
Alec azonnal biccentett felé, mikor meglátta közeledni őket hozzájuk. Bonnie csak elmosolyodott, majd lefékezett, amint odaértek hozzájuk.
- Rendben, akkor ahogy megbeszéltük. Alec te vagy az első, utána Elijah és Isabella jön. A többiekkel addig felkutatjuk az utolsó tőrt.
- De kevés időtök lesz, ne feledjétek - mondta Alec sürgetően. - És ha Elena meghal, akkor minden reményünk oda. Nagyon fontos, hogy csakis ő szúrhatja bele Klaus tőrét a szívébe.
- Nem lesz gond - szólt közbe határozottan Elena.
- Remek, akkor menjünk. Elijah, Isabella, menjünk előre. Három perc a követési idő - fordult szigorúan Bonnie felé Alec.
- Rendben - felelte Bonnie, mire a három vámpír azonnal elviharzott.
Bonnie idegesen az óráját nézte, és úgy tűnt, még a másodpercek is lelassultak. Idegesen toporgott mellette Elena, ami cseppet sem segített neki abban, hogy ő is nyugodt maradjon.
- Mehetünk - szólt végre, mikorra letelt a három perc. Azonnal elkezdtek rohanni a hátsó bejárathoz, és onnan egyenesen a teherfelvonó lifthez rohantak.
*
Katherine fáradtan kapkodta a levegőt Stefan mellett, mire is a férfi felé fordult.
- Örülök, hogy végre döntöttél - mondta Katherine, mire Stefan elmosolyodott és megcsókolta Katherine-t
Óvatosan átkarolta őt, de a keze a párna alá csúszott. Áldotta az eget, hogy mielőtt Katherine követte őt a szobába, volt ideje a párna alá rejteni a fecskendőt. Egy gyors mozdulattal Katherine oldalába vágta, mire a nő fájdalmasan felszisszent és dühösen lökte el magától.
- Miért? Tudod jól, hogy jól bírom a vasfüvet! - vágta mérgesen Stefan arcába egyre gyengébben, mire ő csak elmosolyodott.
- De Bonnie gondoskodott arról, hogy ez tízszeres adagnak feleljen meg - felelte mosolyogva, majd megsimogatta Katherine arcát. - Nem állhatsz az utunkba. Most nem.
Hirtelen zajt hallott a szomszéd szobából, és tudta, hogy elkezdődött. Azonnal felpattant, magára kapta a ruháit, és átrohant Klaus lakosztályába.
A látvány, ami ekkor fogadta, cseppet sem volt megnyugtató. Klaus Elijah-val és egy másik férfival verekedett, akit ő nem ismert. Egy idegen nő pedig Klaus két boszorkányát igyekezett ártalmatlanítani.
- Mary, Martin ne! Velünk vannak, segítsetek nekik! - kiabálta Monica, amint Bonnie-val és a többiekkel a nyomukban berontottak a szobába.
Mary és Martin azonnal megfagytak és ijedten az előttük tornyosuló nőre  pillantottak. A nő kinyújtotta Mary felé a kezét és felhúzta a földről.
- Klaus tőrét keressük. Tudjátok hol van? - kérdezte tőlük a nő, mire Mary megrázta a fejét.
- Akkor keressétek, én segítek Klaus-szal - felelte a nő, majd ő is beszállt a harcba, amit immár így hárman vívtak Klaus-szal.
Egy óvatlan pillanatban Alec sikeresen eltalálta Klaust, aki ordítva a földre rogyott. A szobában mindenki megfagyott és rájuk kapta a tekintetét. Klaus szikrázó szemekkel nézett az öccsére, de még ideje se volt magához térni, már Elijah tőre is a szívében volt. Isabella sem tétlenkedett, ő is kegyetlenül a szívébe döfte azt.
- Ne... - mondta egyre gyengébben Klaus. - Testvéreim.
- Sosem voltunk azok! - mondta dühösen Alec, majd lehajolt Klaushoz és áttapogatta a testét mindenhol. Elmosolyodott, majd előhúzta a nyolcadik tőrt a Klaus testére erősített tartóból. - Még most is átlátok rajtad - mondta mosolyogva Alec, majd felállt Klaustól és Elenához lépett. A kezébe adta a tőrt, majd Viktor felé fordult.
- Victor, te jössz! - mondta határozottan Alec, mire Viktornak utat engedett Elijah és Isabella. Victor gondolkodás nélkül Klaus szívébe vágta a tőrt, és mintha semmi sem történt volna, továbbsétált. Maryann szigorú arccal követte a bátyja példáját és gyűlölettől izzó tekintettel döfte a tőrt Klausba, aki még fájdalmasabban felordított, és egyre gyengébben tekintett fel a szobában álló alakokra.
A öt tőr kezdett egy kerek kört alkotni Klaus szívében, de még így sem volt teljes. Maryannt James követte, majd végül Elisabeth tőrével a kör immár teljes volt.
Mind a heten Elenára pillantottak, aki félszegen előre lépett és remegő lábakkal Klaus felé indult. Amint a férfi előtt állt, mélyen a szemébe nézett.
- Ezt azért kapod, mert annyi mindenkit megöltél, aki kedves volt számomra - mondta dühtől izzó tekintettel, majd egy határozott mozdulattal a hét darab tőr alkotta kör közepébe döfte a nyolcadik tőrt, ami magának Klausnak készült.
Klaus dühösen újra a lány szemébe nézett és hangosan felnevetett.
- Halott vagy! - mondta erőtlenül, majd amint ő holtan eldőlt a földön, Elena ugyanabban a pillanatban esett össze mellette.
*
Damon idegesen járkált a szobában és közben másodpercenként az ágyon fekvő Elenára pillantott. A düh izzott benne, és teljesen maga alatt volt. Bonnie odasétált Elenához és leült mellé. A könnyei kicsordultak, ahogy megfogta barátnője kezét.
- Sajnálom - mondta sírva, majd egy csókot nyomott Elena homlokára. Felállt az ágyról és fájdalmasan Damonra nézett, aki szinte könyörögve várta a boszorkány felmentő válaszát. De a szemében ülő könnyek nem hozták el neki a feloldozást. Damon arcán legurult egy magányos könnycsepp, majd izzó dühvel Elijahnak rontott. Az Első egy könnyed mozdulattal lefejthette volna a nyakát markoló kezeket, de nem tette.
- Te tudtad! Te tudtad! - üvöltötte a másik arcára, mire ő továbbra is nyugodtan nézett vissza a dühöngő Damonra.
- Nem, nem tudtam - felelte nyugodtan.
- Mi sem tudtuk - lépett előre bűntudatosan Monica.
- Damon, kérlek, nyugodj meg. A másik módszerrel biztosan meghalt volna - szólalt meg Caroline könnyes szemmel. - Annál nem segített volna a véred, ebben minden boszorkány biztos, aki ebben a helyiségben van.
- És most legalább él - szólt közbe Tyler, mire minden szempár rászegeződött. - Tudom, tudom, de értitek mire célzok.
- Ez neked élet?! - üvöltötte Damon és közben elengedte Elijah nyakát. A többi Első unottan nézte a jelenetet, de némelyikük kifejezetten szórakoztatónak tartotta, amint egy számukra még kölyök vámpír azon kesereg, hogy a szerelme végre örökre vele lesz.
- Damon, kérlek - mondta Bonnie a könnyei mögül. - Nyugodj meg. Inkább örüljünk annak, hogy Elena szeret téged annyira, hogy ezt választotta miattad. Én biztos vagyok abban, hogy ha nem is most azonnal, de pár éven belül érted ezt megtette volna. Elena nagyon  makacs tud lenni, ha valamit a fejébe vesz.
Bonnie lassan odasétált Damonhoz, majd óvatosan a vállára tette a kezeit.
- Emlékezz mit mondtam.
- Igen - mondta Damon nagy levegőt véve, majd mindenki legnagyobb meglepetésére megölelte Bonnie-t. - Köszönöm - súgta a boszorkány fülébe, amit még így is mindenki hallhatott a szobában, Jeremy és Tyler kivételével.
Damon elengedte Bonnie-t, majd visszasétált az ágyhoz és leült Elena mellé. Végül mindenki magukra hagyta őket, csak Stefan maradt még a szobában.
- Sajnálom - szólalt meg halkan Stefan, mire Damon kelletlenül ránézett és próbálta kifürkészni az öccse tekintetéből, hogy valóban sajnálja-e ezt. Mikor látta, hogy nem hazudik, végül bólintott és visszaemelte a tekintetét Elenára.
- Katherine? - kérdezte Damon fel sem pillantva Elenáról.
- Még nem tért magához. Bonnie egy nagy adag vasfüvet adott ma nekem.
- Mit tervezel vele?
- Nem tudom. Még van bőven mit megmagyaráznia. De az érzései... Azok úgy érzem tiszták. És te is tudod, hogy sose volt nekem közömbös ő sem. Majd meglátjuk... - Stefan nagyot sóhajtott, majd folytatta. - És ti?
- Semmi sem változik. Talán tényleg komolyan gondolta, és minden rendben lesz - felelte feszülten Damon.
- Nos, remélem - mondta Stefan, majd elindult az ajtó felé, de még mielőtt kilépett volna hátrafordult. - Damon.
Damon felnézett rá, mire Stefan folytatta.
- Nincs harag. Köszönöm, hogy vigyáztál rá. És sajnálom a motelben történteket.
Damon bólintott, de végül ő is kimondta, amit szeretett volna.
- Köszönöm, hogy megmentettél. És... Nincs harag.
Stefan csak biccentett, majd magára hagyta Damont és Elenát.
Damon még percekig nézte, amint Elena holtan fekszik az ágyon és semmi jelét nem mutatja annak, hogy életre akar kelni és vissza akar jönni hozzá. A percek lassan teltek és nem akartak fogyni.
Egyszer csak hirtelen Elena levegő után kapott, mire Damon azonnal fölé hajolt.
- Elena! Hogy érzed magad? - kérdezte aggódva.
- Eléggé... - nagy levegőt vett Elena, majd folytatta. - Furcsán.
Damon bűnbánóan nézett rá, mire Elena arca értetlenről döbbentre váltott.
- Klaus... Azt mondta... Átalakultam, igaz?
Damon nem felelt, csak bólintott. - Sajnálom.
Elena lassan felült az ágyon és megfogta Damon kezeit, amiket az ő térdén pihentetett.
- Sose bánd. Mert míg élsz, tőlem nem szabadulsz - mondta mosolyogva, ami végül Damon arcára is mosolyt csalt.
- Vigyázz, mert a végén még te fogsz azért könyörögni, hogy engedjelek el - mondta féloldalas mosolyával és közben közel húzta magához Elenát.
- Soha - felelte mosolyogva Elena, és átfonta a karját Damon nyaka körül.
- Helyes - felelte Damon, majd finoman megcsókolta a lányt.
Mikor elengedte őt, mindketten belemosolyodtak a csókba.
- Szerintem ideje innod, mert még nem alakultál át - mondta Damon, majd az ágy melletti éjjeliszekrényen levő vértasakért nyúlt, amit még korábban odatett Caroline.
Elena magabiztosan bólintott, majd elvette Damon kezéből a vértasakot. Óvatosan megszagolta a kis csövön keresztül a vért, mire azonnal elváltozott az arca. Damon mosolyogva végigsimította, mire Elena a szemébe nézett és magabiztosan kortyolt egyet a vérből. Amint az első néhány kortyot lenyelte elmosolyodott.
- Borzasztó ez a vérszomj - mondta Elena elfintorodva, mikor eltolta magától a kiürült tasakot.
- Én mondtam - mondta vigyorogva Damon.
- A többiek?
- Kint vannak. Gondolom feszülten várják Mystic Falls új vámpírját. Ne aggódj, elfogadnak így is.
- És Bonnie? Jeremy? - kérdezte aggódva Elena.
- Hát, Jeremy akkor fog kiakadni, ha meghalsz és te is kísérteni fogod. Bonnie pedig... Elég ha annyit mondok, hogy a barátnőd.
Elena elmosolyodott, majd felállt az ágyról és mielőtt elindultak volna az ajtó fele átölelte Damont.
- Köszönöm.
- Hogy megöltünk? - kérdezte szem forgatva Damon.
- Ne kezd - felelte Elena mosolyogva, majd végül elengedte Damont, és kézen fogva léptek ki a szobából, ahol a barátaik vártak. Mindkettejük barátai.

2 megjegyzés:

  1. nagyon tetszett! Sajnálom h Elena vámpír lett, de a lényeg h Damonnel együtt vannak..:)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!!! XD Véletlenül az ucsot olvastam el először!!! Na mind1!!! Hát ez fantasztikus egy rész volt!!!! :D Imádtam!!! Jó hogy Elena vámpír lett!!! De a legjobb hogy Damonnel van!!! :D Ügyik vagytok és kár hogy vége lesz!!! :/ <3 MFD <3 :D Demi

    VálaszTörlés