2014. január 13., hétfő

Összefoglaló a Kötelékek 1.-ről


Összefoglaló a Kötelékek 1.-ről, vagy másképp az első évadról

Elena Gilbert és Damon Salvatore immár egy éve boldog pár, amikor is a cseppet sem jó szándékú Stefan Mystic Falls-ba érkezik a bátyja után. Az ő érkezésével együtt Katherine is berobban a városba és miután tőrbe csalja Elena-ékat, eléri azt, amiért jött: Elenát egy különleges szertartás keretében Damon vérével vámpírrá változtatja. Ezzel viszont Katherine létrehoz közte és a hasonmása között egy furcsa, ám roppant erős köteléket. Mivel a két lány teljesen egyforma, képesek ezután egy testbe kerülni és ketten együtt egy ezer éves vámpír erejét birtokolják. Könnyedén lépnek be a másik testébe, mutatnak egymásnak emlékeket és átérzik a másik érzéseit. Katherine azért hozta létre ezt a különleges köteléket, mert már 500 éve menekül az Elsők és a közös ősük, Meredith Petrova elől, és ettől a köteléktől olyan erőt remél, amivel győzhet az üldözői felett.

Meredith Petrova Klaus párja már ezer éve, és kettejük eltökélt szándéka az, hogy megtörjék a vámpírokat sújtó átkot az új hasonmás vérével, ezért keresik Elena-t, aki eddigre viszont már vámpírrá változott. Az átok lényege, hogy nem nemzhetnek utódokat a vámpírok, csak teremthetik őket. Tervük azonban kudarcba fullad, ugyanis Elena-ék megölik Klaust és a nekik dolgozó Elijah-t foglyul ejtik, ám Meredith sikeresen megszökik. Elijah-ról ezután kiderül, hogy titokban mindig Katherine-t segítette, és csak azért maradt Klaus és Meredith mellett, hogy így nagyobb esélye legyen bosszút állni azért, mert azok 1000 éve megölték a feleségét és a fiait. Katherine és Elijah rögös utat járnak be ketten és végül újra egymásra találnak. De mielőtt ez még megtörténhetett volna, Katherine kihasználta az Elena-val való kötelékét és a nagyobb hatalmát, és kényszerítve Elena-t lefeküdtek Damonnal, majd Elijah-val is. Ennek következtében a két nő képes volt megfoganni mindkét vámpírtól, így jöhetett a világra Elena és Damon lánya, Alyssa Salvatore, valamint Alexander Mikaelson, aki Elijah és Katherine fia. Több kísérletük is alátámasztotta, hogy habár a közös testükben mindkét nő végighordta és végül megszülte a két gyermeket, valójában Alyssa Damonék lánya, Alexander pedig Elijah-ék fia biológiailag is, és semmilyen vérségi kapcsolat nincs a gyermekek közt.

Elijah-ék és Damon-ék továbbra is tartva az Elsőktől, amiért ők meghiúsítottak a vámpírokat sújtó átok megtörését, valamint mert megölték Klaus-t, majd Meredith-et is, úgy döntenek, hogy viszonylag elzártan és a másik családtól külön élik tovább az életüket. Így Alyssa és Alexander három éves korában elválik egymástól a két család, és más-más városba költöznek. Itt ér véget a Kötelékek első része, a második pedig 80 évvel később folytatódik, amikor is Alexander és Alyssa már felnőttek.
*******************************

Tehát hamarosan érkezik a Kötelékek 2. :) Sosem gondoltam volna, hogy ilyen sokan várjátok majd, és szeretnétek a folytatást.:) A visszaszámlálás elindult, és január 26-án érkezik a Prológus.:) De előtte még a héten megkapjátok a Kötelékek 2. ismertetőjét, és a promo videóját is.:) Igazi dömping lesz a héten, és ezzel szeretném meghálálni Nektek azt, hogy itt vagytok, olvastok, és a számláló tükrözi azt, hogy mennyire sokan is vagytok: 100.000!!! Átléptük a 100.000-et! El sem tudom mondani Nektek, hogy mennyire boldog vagyok.:) Mit is mondhatnék erre... Megérte tavaly júniusban visszatérni és életet lehelni az oldalba. És akkor tudjátok, hogy mennyin állt a számláló? Éppen átléptük az 50.000-et. És most... Fél év alatt mindezt megdupláztátok! Nem bántam meg, hogy visszatértem, sőt! És higgyétek el, ebben az évben sem lesz hiányotok a szép és izgalmas történetekből. 2014. januárját írjuk és HÁROM történet fog futni jövő héttől az oldalon! :) Ugye továbbra is számíthatok majd Rátok?:)

Várok mindenkit, hogy belecsapjunk a folytatásba! :)

Morwen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése