2011. május 27., péntek

Ölj meg! 3. fejezet - A választás

Elena riadtan állt a szoba közepén, és alig kapott levegőt. Éppen felöltözött, amint meghallotta a vérfagyasztó hangot, amit remélt, hogy soha többé nem fog hallani. Még jobban összerezzent, amikor egy szempillantás alatt Stefan állt előtte. Elena kérdőn nézett rá, de Stefan csak az ujját tette a szája elé, jelezve neki, hogy maradjon csöndben. Stefan egy pillanat alatt az íróasztalnál termett és elkezdett írni, de a következő pillanatban újra felcsendült Klaus hangja, olyan tisztán, mintha mögöttük állna.
- Felesleges erőlködnie Mr. Salvatore. - mondta gúnyosan elégedett hangon Klaus a ház udvaráról. - Ez önre is vonatkozik. - mondta Klaus majd hirtelen hatalmas zajt hallottak, mintha valamit a ház oldalának csaptak volna. - Ideje megtudnod a játékszabályokat drága Elena. Légy oly kedves és engedd meg, hogy szemtől szemben avassalak be.
Elena tudta jól, hogy Klaus elől nincs menekvés, és azonnal kirohant a szobából, de amint kilépett az ajtaján Stefan előtte termett és elzárta az útját. Nem szólt semmit csak némán rázta a fejét, hogy nem mehet ki a házból.
- Stefan, engedj el! Engedj ki!
- Igen Stefan, engedd ki a hölgyet, légy oly udvarias. Biztosan epekedve várja Elena, hogy a hőn szeretett testvéred karjaiba vesse magát. - mondta Klaus elégedetten.
- Damon? - kérdezte Elena mérgesen Stefantól. - Te tudtad? Tudtad, hogy itt van Klaus, és ennek ellenére hagytad őt elmenni innen?
- Persze hogy tudta Elena - felelte Klaus Stefan helyett. - Stefan a te életed választotta a testvéréé helyett. Ejnye-bejnye, micsoda testvéri szeretet ez? És te Elena, melyiküket választod? Íme a játékszabályok: holnap éjfélig ki kell mondanod a szerelmeid közül az egyiknek a nevét, akit halálra ítélsz.
Stefan a fejét rázta Elenának, jelezve ezzel, hogy nem kell ezt tennie. Elena megpróbálta kikerülni Stefant, hogy a bejárati ajtóhoz eljusson, de Stefan nem engedte őt el.
- Ó és Elena drágám. Ha nem döntesz, akkor mindenkit megölök, aki kedves neked. Lássuk, kivel is kezdjem? - mondta Klaus játszva a töprengőt. - Szerintem az öcséd megfelelő lenne az első szerepére. Aztán, hogy ne érezze egyedül magát Jeremy, a kis boszorkány barátnőd küldöm utána, ha már ilyen jól egymásra találtak. Gondolom a drága nagynénéd Alaricja is szívesen a sorba áll ezután. Az önkéntes pótpapa, mily megható! De nem akarok vámpírokat hagyni ebben a kis békés városban. Először őt akartam feláldozni, de ti megakadályoztátok. Most ő sem fog menekülni. Caroline is meg fog halni. Mint ahogy a két lovagja is. És a legjobbat nem is mondtam még Elena. A két szerelmed lesz az utolsó, akiket a szemed láttára fogok hosszú kínok között kivégezni. Szóval drágám. Felfogtad a játékszabályokat?
Elenának patakokban folytak a könnyei és azt hitte a szíve szakad meg. Azután az éjszaka után remélte, hogy soha többé nem fog Klausszal találkozni. De most újra itt volt, és újra ő volt a játékszere. A szíve őrülten dobogott és alig kapott levegőt. Újra megtörténik, a rémálom folytatódik. Hogy tudná bármelyiküket is a halálba küldeni? Még Damont se lenne képes megöletni. Régen talán meg tudta volna tenni, de ma... Ma már képtelen lenne rá.
- A másik lovagodnak volt egy kérése Elena. Azt akarja, hogy a szíved szerint dönts. De kifogásolja azt, hogy csaltam. Lennél olyan kedves és elém járulnál, hogy kitöröljem a megigézésed, ami miatt mindkettejüket szereted? Damon nem hisz nekem, hogy az igézés nélkül is szerelmes vagy mindkettejükbe - mondta Klaus nevetve.
- Stefan, állj el az utamból! Most! - ordította Elena Stefannak.
- Igen, Mr. Salvatore! Hallgasson a hölgyre.
- Stefan, ne engedd! - nyögte Damon a földön feküdve.
Stefan ismét tiszteletben tartotta Elena kérését, bármennyire is fájt neki. Elena odasétált az ajtóhoz és kilépett rajta. Damon fel akart kelni, de valami erő a földön tartotta.
- Gilbert kisasszony. Örülök, hogy újra látom. Kérem nézzen a szemembe és figyeljen. Felejtse el, amit a Salvatore testvérek iránti érzéseiről mondtam. Most pedig menjen be a házba.
Elena bement a házba és teljesen össze volt zavarodva. Stefan és Damon Elenát nézték, ez idő alatt Klaus pedig odament Damonhoz.
- Mr. Salvatore, nézzen a szemembe! Amennyiben holnap éjfélig nem választ Önök közül Gilbert kisasszony, támadjon rá a fivérére. A küzdelem halálig tart. Amennyiben ön nyer, fogjon egy karót, és döfje a szívébe.
Ebben a pillanatban Stefan megpillantott egy alakot egy közeli fa mögött. Hosszú fekete kabátot viselt. Az arcát eltakarták a fa levelei. Mikor úgy hitte, hogy Klaus nem figyel, ki akart rohanni hozzá. Klaus azonban mikor észrevette Stefant megelőzte és nekicsapta egy fának.
- Mr. Salvatore, nézzen a szemembe! Amennyiben holnap éjfélig nem választ Önök közül Gilbert kisasszony, támadjon rá a fivérére. A küzdelem halálig tart. Ha ön nyer, fogjon egy karót, és döfje a szívébe.
Elena állt az ajtóban, és figyelte, ahogy Klaus megigézi azokat, akik a legfontosabbak voltak számára. Ismételten nem tehetett semmit.
- Nos uraim, holnap pontban éjfélkor itt leszek és várom a választ. Ajánlom, hogy ezúttal ne trükközzenek, mert annak tragikus következményei lehetnek. - mondta, majd elindult az erdő felé. - Ja, majdnem elfelejtettem. Gilbert kisasszony, kérem hívja fel az öcsét, valamit szeretne Önnek mondani.
Elena kábultan nézett Klausra, aki egy szempillantás múlva, már el is tűnt. Úgy érezte, hogy a szívébe tőrt döftek és most az forgatják benne. Erőtlenül a földre rogyott és elkezdett keservesen zokogni. Abban a pillanatban két alak termett a két oldalán és felsegítették őt.
- Elena, jól vagy? - kérdezte Stefan kétségbeesve.
Elena némán rázta a fejét és otthagyva a testvéreket bement a nappaliba és leült a kanapéra. A könnyei patakokban folytak. Tudta jól, hogy felesleges volt Klaus igézése. Igaza volt, Damon is nagyon fontos a számára.
- Nyugalom Elena, nyugodtan mondd ki holnap a nevem. Mi ketten úgyse jöttünk ki jól soha - mondta Damon mosolyogva, bár belül fájt neki, hogy el kell búcsúznia Elenától. Katherine-t őszintén szerette, olyannak, amilyen a lány volt. Csak miután felgyúlt benne a szerelem Elena iránt, akkor döbbent rá, hogy valójában sosem volt szerelemes Katherine-be. A nő mindig csak játszott vele, őt pedig elvarázsolta a nő lénye, nem szerelem volt, amit iránta érzett. Bármit megtett volna most Elenáért, hogy biztonságban tartsa őt.
- Damon nem, ezt nem engedem - szakította félbe Stefan Damon gondolatait. - Eljött az én időm, hogy törlesszek azért, amit veled tettem régen.
- Jaj Stefan, hagyd már a mártírkodást, nem áll jól neked! - mondta Damon gúnyosan, és legszívesebben most behúzott volna egyet az öccsének, de úgy döntött, nem nehezíti meg még jobban ezt a helyzetet Elena számára. Mindig is utálta, amikor az öccse ilyen volt.
- Nem Damon, komolyan beszélek. Én...
- Elég legyen! - szakította félbe Elena ordítva a fiúk vitáját. - Valamit ki kell találnunk, hogy kimásszunk ebből. Nem hagyom, hogy bárki más meghaljon miattam megint.
- Ugyan Elena, értem nem kár - mondta Damon csibészes mosollyal. - Most végre nyugtod lehet, mert a gonosz vámpírtesó, aki megkeseríti az életeteket eltűnik - tette hozzá szokásos érdektelen stílusában.
- Nem Damon, nem. Fejezd be te is! - mondta Elena sírva, majd felpattant a kanapéról. - Hát nem értitek? Játszik velünk, valamit tennünk kell.
- Mond ki a nevem és akkor vége. Ennyi. - mondta Damon a szokásos komoly hangján komoly arccal. - Klaust nem bírjuk kinyírni, akármennyire is szeretném! De te és mindenki más megmenekül, ha belemész a játékba.
- Nem, nem megyek bele Damon. Mellesleg neked sem áll jól a mártírság. - mondta Elena keményen Damonnak, majd Stefan felé fordult. - Idehoznád kérlek Bonnie-t és Jeremyt? Remélem Bonnie tud majd segíteni nekünk.
Stefan némán bólintott, és kiviharzott a házból, magára hagyva ezzel Damont és Elenát. A szíve belül reszketett, mert félt attól, ami most történhet kettejük közt. De tudta jól, hogy most Elenának tisztáznia kell az érzéseit. Most ő is ezt akarta. Tudni akarta, hogy kihez húz Elena. Újra megtörténik.... 145 év után egy nőt szeretnek Damonnal. Mégsem tudta gyűlölni ezért a bátyját. A testvére volt, és ez a kötelék ma már túlságosan fontos volt számára.
Úgy döntött, hogy mielőtt elmegy Bonnie-ért és Jeremyért megkeresi a ma látott titokzatos idegent, és legalább ezzel is több időt ad Elenának. Talán ő tud segíteni nekik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése