2011. szeptember 2., péntek

Kötelékek - Kiút a pokolból (nyolcadik rész - második fejezet)



Ne feledjétek, ha idézőjelben olvastok valamit, akkor amíg nincs vége az idézetnek, akkor addig az a beszélgetés Elena és Katherine fejében történik, egy testben. Remélem minden érthető lesz. Ha nem, ne habozzatok kérdezni.:) Jó olvasást!:)


 Elena őrült tempóban vezetett vissza a Salvatore házba. A gondolatai megállás nélkül zakatoltak a fejében. Egyszerűen képtelen volt felfogni azt, amit ma este megtudott. Úgy érezte, hogy a világa teljesen kifordult önmagából és már semmi sem olyan, mint régen volt. Soha nem is tartozott igazán Mystic Falls-ba. De akkor hol a helye? Eldöntötte magában, hogy ha ma sikerrel járnak, akkor első dolga az lesz, hogy felkeresi az anyját, Isobelt. Akkor látta őt először, amikor Katherine felhasználta őt az átváltoztatásához, de azóta ideje se volt beszélni vele, minden olyan gyorsan történt utána. Szeretett volna minél előbb beszélni vele, de mióta átalakult mindig történt valami a városban. Úgy érezte, hogy nyugalomra van szüksége ahhoz, hogy összeszedje magát és beszéljen az édesanyjával. Igazából semmit sem tudott róla. Csak az arcára és a nevére emlékszik. Tudta, hogy gyűlölnie kell őt, amiért elhagyta őt gyermekként, de ugyanakkor hálás is volt neki, mert szerette Mirandát és Graysont, akiket a szüleinek hitt. Most, hogy tudta, hogy nem ők a szülei, szerette volna megismerni Isobelt. És természetesen az apját is. Furcsállotta, hogy Miranda nem mondta el Jennának, hogy ki az édesapja. Vajon miért? Miért kellett ezt eltitkolni Jenna elől?
Hirtelen azon kapta magát, hogy már meg is érkezett a Salvatore házhoz. Gyorsan kiszállt és már rohant is be a házba. Épphogy belépett az ajtón Damonba ütközött.
- Minden rendben? - kérdezte Damon aggódva.
- Nem, semmi sincs rendben. De ezzel majd később foglalkozzunk, most Caroline és Katherine az első. Indulhatunk?
- Igen. A többiek már a garázsnál várnak minket. Bonnie velünk jön, a két farkas külön, Stef pedig Pearl-lel.
- Egy pillanat és mehetünk - mondta Elena, majd gyorsan felrohant az emeletre és pár másodperc múlva egy gyönyörű estélyiben tért vissza.
- Mi ez? - kérdezte döbbenten Damon.
- Gyanítom, hogy Katherine azóta is az estélyi ruhában van. Ha bármi gond lenne, akkor jól jön az egyforma ruha - hirtelen lehajolt és megszaggatta a ruhát, majd lerohant a pincében és jó pár tasak vérrel tért vissza. Az egyiket kibontotta és összekente a ruháját vele, a többit pedig Damon kezébe nyomta. - Menjünk.
Damon döbbenten nézett rá, majd végül elmosolyodott és követte Elenát a garázshoz. Stefan és Pearl már kint álltak a kocsival Masonék autója mellett. Elena beült Damon mellé, mögötte helyet foglalt Bonnie, és két perc elteltével már az országúton száguldottak Petersburg felé.
*
Damon lassítani kezdett amint a városba értek és Bonnie felé fordult.
- Ideje megkeresned a kereső bűbájjal Caroline-t.
Bonnie bólintott és elővett egy fésűt a táskájából. Halkan mormolni kezdett és egy perc múlva már végzett is.
- Menj tovább ezen az úton és az utolsó utcán fordulj jobbra. Egy takaros, világos zöld színű házat kell keresnünk.
- Ilyen jól működik a bűbájod? - nézett hátra rá Elena.
- Igen - mondta mosolyogva Bonnie. - Miután te vámpír lettél sokat fejlődtem és sokat gyakoroltam. Az estély nagyon megedzett.
- Egyedül menni fog Bonnie? Múltkor Luka segített.
- Nem. Luka valójában csak hátráltatott. Menni fog egyedül is. A gyűrűk most is segíteni fognak.
Hamarosan Damon lekanyarodott, de nem ment tovább, hanem azonnal leparkolt egy üres telek elé. A többiek is így tettek és mind kiszálltak az autóból.
- Miért álltunk meg? - kérdezte Tyler miközben feléjük sétált.
- Ebben az utcában vannak, de jobb ha nem csapunk zajt az autókkal - mondta Bonnie határozottan.
- Majd én előre megyek - mondta Elena magabiztosan. - Kiderítem, hogy pontosan hol vannak, és aztán visszajövök szólni nektek.
Damon és Bonnie idegesen bólintott, mire Mason közbeszólt.
- Valaki erősebbnek kéne mennie, nem?
Damon ránézett mosolyogva és büszkén. - Nála erősebb nincs itt közöttünk.
- Tudtommal a vámpírok annál erősebbek, minél idősebbek. Elena meg csak 17 éves - ellenkezett Tyler.
- Elenára ez nem igaz - mondta Stefan türelmetlenül.
Tyler és Mason kíváncsian néztek Elenára, aki a következő pillanatban már el is tűnt.
- Mi a fene? - kérdezte Tyler döbbenten.
- Katherine-hez kapcsolódik. - mondta Bonnie szinte hadarva.
- Nagyon figyeljetek most rám - szólt közbe Damon. - Elena és Stefan - közben jelentőségteljesen az öccsére nézett - meg akarják menteni Katherine-t, aki teljesen úgy néz ki mint Elena, most még a ruhájuk is ugyanolyan. Viszont a nő, akit meg kell ölnünk, Meredith is úgy néz ki mint Elena és Katherine. Gyanítom, hogy Elena egy testben marad ma este Katherine-nel, míg nem végzünk. Szóval vigyázzatok. Elena ruházatára emlékeztek, Katherine-t is fel kell ismernetek.
Mindenki bólintott, majd úgy döntöttek, hogy várnak Elena visszatéréséig.
*
Katherine örült annak, hogy végre egyedül lehet, és senki sem bántja. Elege volt már abból, hogy folyton kínozták. Sokat edződött az elmúlt 500 évben, de mégis túl sok volt, amit Meredith-től kapott.
" - Szia! - szólt egy kedves hang hirtelen a fejében.
- Elena? - kérdezte magában döbbenten Katherine.
- Igen. Érted jöttünk és Caroline-ért. Valamint befejezzük, amit elkezdtünk. Megöljük Meredith-et és Elijaht.
- Értem jöttetek? - kérdezte meglepetten Katherine.
- Mi olyan meglepő ebben?
- Én csak... Túl sokat ártottam nektek ahhoz, hogy ez normális lépés legyen tőled.
- Nem csak én vagyok itt. De előbb felmérem a terepet. Caroline-nal mi történt? - kérdezte Elena, miközben a fejük Caroline felé fordult.
- Mer átváltoztatta az anyja vérével, most pedig meg van igézve.
- Te jó ég... - hüledezett Elena.
- Igyekeznetek kell, hamarosan visszatérnek. Elijah az emeleten van, Meredith pedig nemrég elment.
- Rendben, amint visszaértek szólok a többieknek és támadunk. Katherine, van még erőd? Még csak most kerültem a testedbe, de őrülten fáj mindenem.
- Meredith nem tétlenkedett - mondta Katherine elgyötört hangon.
- Tarts ki. De ez így nem jó, neked is meg kell erősödnöd. Most menj vissza helyettem a többiekhez és igyál. Utána szükség lesz minden erőnkre, és kapcsolatban kell maradnunk a harc végéig. Csak így van esélyünk megölni őket.
- Elena, nem kell ezt tenned...
- De igen! Most pedig menj!
- Rendben..."
A következő pillanatban Elena egyedül maradt és áldotta az eget, hogy ugyanazt a ruhát vette fel, ami Katherine-en is volt az estélyen. Közel hasonló helyen szaggatta meg a ruháját, így remélte, hogy nem fogja senki sem észrevenni a cserét. Most hogy egyedül maradt, még koncentráltabban érezte a négy karó ütötte sebet a lábában, a kötél pedig őrülten égette a testét. Hirtelen nehéz lépteket hallott a pincébe vezető lépcsőn, és ugyanabban a pillanatban a bejárati ajtó is csapódott.
*
Alig telt el pár perc, amikor hirtelen felbukkant Katherine Damonék mellett. Azonnal összecsuklott a lába és a földre esett. Damon egy pillanat alatt mellette termett és ölbe kapta.
- Katherine? - kérdezte csodálkozva.
Katherine csak erőtlenül bólintott, mire Damon Stefan felé fordult.
- Gyorsan hozz neki vért, a csomagtartóban találsz pár tasakot.
Stefan egy másodperc múlva már mellettük is állt és Katherine szájához tette a vért. Katherine  mohón elkezdett inni, és közben lassan begyógyultak a sebei. Miután megivott két tasak vért, Damon lábra állította. Katherine arca már nem volt olyan elgyötört.
- Most vissza kell mennem Elenához, nem bírja sokáig a helyemben, én edzettebb vagyok. Amint jelzünk támadjatok! - mondta szinte hadarva, és a következő pillanatban már el is tűnt.
*
Elena hirtelen összerezzent, majd hallotta, hogy a súlyos léptek megálltak a lépcsőn és visszafordultak a földszint irányába.
" - Visszajöttem! - szólt Katherine hirtelen a fejében.
- Köszönöm - mondta Elena hálásan.
- Micsodát? - kérdezte Katherine értetlenül.
- Azt, hogy visszajöttél. El is menekülhettél volna.
Katherine nem szólt semmit, csak döbbenten dolgozta fel Elena szavait.
- Előttem nem kell megjátszanod semmit sem. Tudod, ha tetszik ha nem, nálam jobban senki sem ismerhet.
- Már kezdem megszokni - mondta morcosan Katherine.
- A többiek? - kérdezte Elena.
- Mondtam nekik, hogy amíg nem jelzünk, addig ne támadjanak.
- Remek - mondta erőtlenül Elena.
- Jól vagy?
- Persze.
- Vissza kéne menned neked is inni - mondta Katherine határozottan.
- Nem. Akkor te fogsz újra legyengülni. Ketten könnyebben elviseljük a karók ütötte sebeket, meg a vasfüvet, mint egyedül bármelyikünk.
- Ez igaz. De te mész vissza majd jelezni a többieknek- felelte ellentmondást nem tűrően Katherine.
- Rendben."
Hirtelen az ajtó felé pillantottak, mert most két ember súlyától ropogott a lépcső. Pár másodperc múlva Meredith és Elijah lépett be az ajtón.
- Hiányoztam Katerina drágám? - kérdezte negédesen Meredith, majd eléjük sétált.
" - Te irányítasz - mondta Elena Katherine-nek, majd átadta az irányítást."
Katherine nem szólt semmit, csak gyűlölettel izzó szemmel nézett Meredith-re.
- Látom jobban vagy, kellene még 1-2 karó neked, nem? Olyan... Üres vagy így - mondta mosolyogva Meredith, mire is felkapott két karót és Katherine felé sétált.
" - Elena menj! Nem szabad, hogy te is legyengülj! - kiáltotta a fejében Katherine.
- Nem! Együtt csináljuk végig! Együtt erősebbek vagyunk és jobban bírjuk a fájdalmat. Én nem hagylak magadra.
- Ostoba - sziszegte Katherine, majd pár pillanat alatt megmutatta Elenának, hogy milyen kínzásokat kellett elviselnie ez elmúlt napokban.
- Tarts ki! - mondta Elena határozottan. - Hamarosan vége."
A következő pillanatban Meredith eléjük lépett és egyszerre a hasukba vágta a két karót. Mindketten őrült kínnal ordították el magukat. Csak Katherine hangja hallatszott, Elenáét csak ő hallotta a gondolataiban.
*
Damon és Stefan azonnal a kiáltás irányába fordultak, de mielőtt elrohanhattak volna mindketten a földre rogytak. A fejük borzasztóan fájt, de egyikük sem tudott kiadni hangot, csak a kínt érezték a fejükben. Bonnie eléjük sétált és bocsánatkérően rájuk nézett.
- Nem mehettek el. Még nem jelzett Elena. Csak elrontanátok mindent, várjatok.
A következő pillanatban megszűnt a kín a fejükben. Mindketten ziláltak, mintha maratont futottak volna. Végül felálltak és mérgesen Bonnie-re néztek.
- Ne próbáljatok meg még egyszer elrohanni. Megállítalak titeket. - mondta Bonnie szigorúan.
Kelletlenül bólintottak mindketten, mire Bonnie elmosolyodott.
- Szerelem - mondta csendesen, majd ő is annak a háznak az irányába nézett, amit a két testvér kémlelt.
*
" - Meddig várjunk még? - kérdezte Elena elkínzottan Katherine-t.
- Ha már itt maradtál, akkor várd meg, míg enyhül az újabb két karó okozta seb, utána menj szólni nekik.
- Rendben. Katherine?
- Igen? - kérdezte türelmetlenül Katherine.
- Képes leszel rá?
- Mégis mire?
- Megölni Elijah-t. Vagy végignézni a halálát.
Katherine-en iszonyatos düh söpört végig.
- Emlékezz, előlem nem tudsz titkolni semmit sem.
- Kezdesz az idegeimre menni - sziszegte Katherine.
- Van esély arra, hogy Elijah mellénk áll? - kérdezte Elena váratlanul.
- Micsoda? Miféle ostoba kérdés ez! Azért jöttetek, hogy megöljük őket, nem? - mondta dühösen Katherine.
- Nem tudnád végignézni Katherine. Még nem... Szólok a többieknek, hogy őt próbálják meg élve elkapni.
- Nem fog sikerülni. Túl erős. Meg kell ölnünk - mondta határozottan Katherine.
- Nem. Azzal újra vérengző tömeggyilkossá válnál. - mondta Elena majd mélyet sóhajtott. - A kín enyhült, megyek és szólok a többieknek.
- Nem! - kiáltotta hirtelen Katherine, majd a következő pillanatban megszakította a kapcsolatot és egyedül hagyta Elenát."

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok!!!! :O Katherine otthagyja Elenát??? Vagy én értettem félre???:/ Na mind1!!! Úr istenem hogy a francba lehet ilyen jóóó részt írni!!! :D <3 Olyan ügyik vagytok!!! Remélem a kövi részben már halott lesz Meredith, Elijah pedig átáll Elenáékhoz és nem ölik meg!!! :D <3 MFD <3 :D Demi

    VálaszTörlés
  2. Szia:)) Igen, jól értetted, Katherine otthagyta a végén Elenát:))) Jó lesz a kövi rész is, ebben biztos lehetsz:) De ne igyál előre a medve bőrére:) Tudod, hogy nem mindig vagyunk kiszámíthatóak:)

    VálaszTörlés