2011. szeptember 9., péntek

Kötelékek - Kiút a pokolból (nyolcadik rész - harmadik fejezet)


Hirtelen újra felbukkant Katherine Damonék mellett és szigorúan feléjük fordult.
- Kezdhetjük! - mondta sürgetően a többiek felé fordulva. - Mindannyian a pincében vagyunk. Caroline-t vámpírrá változtatták, vigyázzatok vele. Mer épp minket kínoz, Elijah pedig csak csendes megfigyelő. Elijah-val kezdjétek - tette hozzá dühösen, majd a következő pillanatban már el is tűnt.
- Szerintem Katherine terve nem jó - fordult Bonnie a többiekhez. - Meredith a veszélyesebb, vele fogom kezdeni.
*
" - Visszatértél... - mondta Elena halkan. - Miért? A bosszú nem vezet jóra.
- Egész életemben arra vártam, hogy bosszút álljak rajtuk, nem fogok most megtorpanni - mondta mérgesen Katherine.
- De nem Elijah okozta a te szenvedésidet, hanem Mer és Klaus.
- Nem! - üvöltötte Katherine.
- Katherine, tudom mit éreztél iránta és látom Elijah-n, hogy fáj neki téged így látnia.
- Tévedsz - sziszegte Katherine.
- Valóban? - kérdezte határozottan Elena, majd visszajátszotta kettejük fejében azt a beszélgetést, amikor Katherine Elijah fejéhez vágta, hogy még mindig szerelmes belé a férfi.
- Ezt meg hogy csináltad? - dühöngött Katherine.
- Úgy tűnik, hogy már az engedélyed nélkül is bármilyen emlékedbe betekinthetek. Mondtam Katherine, már jobban ismerlek, mint te saját magad. Képtelen leszel végignézni Elijah halálát."
Katherine dühösen felszisszent, mire Meredith rápillantott.
" - Franc! Ez kicsúszott a számon! - mondta dühösen Katherine a fejében."
- Csak nem valami problémád van Katerina kedvesem? - kérdezte nyájasan Meredith. - Kevés a karó? Ezen könnyen segíthetünk.
Azzal felkapott még egy karót a földről és Katherine-ék felé sétált, amikor hirtelen kivágódott a bejárati ajtó és mindannyian a földszint felé kapták a fejüket.
- Elijah! Állítsd mellénk Caroline-t! - üvöltötte Meredith, majd egy pillanat alatt Katherine és Elena mögé lépett és egy karót szorított a szívük felé.
Elijah Caroline elé rohant, megfogta a lányt és megigézte. - Amíg csak dobog a szíved harcolj és védj meg minket! Most pedig rejtőzz el a sarokban!
Caroline ködös tekintettel bólintott és megtette, amit parancsoltak neki. Elijah ezután Meredith mellé állt.
A következő pillanatban Bonnie lépett be az ajtón és azonnal ordítva a földre rogyott Meredith és Elijah. Damon és Stefan Kathlena mellé rohantak és kiszabadították őket.
Bonnie tovább mormolt, mire a kezéből a 8 gyűrű a levegőbe repült és kiváltak belőle a szellemek, hogy újra a segítségére legyenek. De még mielőtt a szellemek elérték volna Meredithet vagy Elijaht, Caroline hirtelen a semmiből Bonnie-ra vetette magát és megharapta a torkát. Pearl és Tyler azonnal reagáltak és leszedték a kapálózó Caroline-t Bonnie-ról, aki ájultan a földre rogyott.
A következő másodpercben szinte minden kicsúszott a kezük közül. Meredith egy pillanat alatt felkelt a földről és mire rávethették volna magukat, már eltűnt. Kathlena azonnal cselekedett és Elijah-ra vetette magát, hogy az ne tudjon megszökni.
- Vasfüvet! - ordította Kathlena, mire Damon már bele is döfte Elijah-ba a vasfüves karót, amit a földön talált. Stefan a vasfüves zacskó után kapott, ami amellett a szék mellett volt, ahova Kathlena ki volt kötözve. Talált benne egy fecskendőt is, tele vasfűvel. Gyorsan a még kapálózó Elijah fölé hajolt, majd a szívébe döfte. Elijah erőtlenül terült el a földön, látszólag legyengítette a vasfű, amit egyenesen a szívébe kapott.
- Ez megállítja? - kérdezte Damon lihegve.
- Nem, de lelassítja - mondta Kathlena, és a következő pillanatban megszüntették a kapcsolatot és már ketten álltak előttük.
Elena azonnal Bonniehoz rohant, aki még mindig ájultan feküdt a földön. Kitapintotta a pulzusát, majd megkönnyebbülten felsóhajtott, mikor megállapította, hogy a barátnője még él. Gyorsan megharapta a kezét és itatni kezdte a vérével. Mikor végzett, akkor Caroline-hoz lépett, akit még mindig alig bírt lefogni Pearl, Tyler és Mason.
- Vidd fel kérlek Bonnie-t a kocsiba - mondta Masonnek, majd Caroline felé fordult. - Veled mit tegyünk? - kérdezte lesújtva.
- Adj neki vasfüvet - szólt oda neki Katherine.
Elena elvette Stefantól a fecskendőt és ami maradt benne, azt Caroline-ba döfte. Caroline erőtlenül csuklott össze, de Tyler elkapta és kivitte őt a kocsijukba.
- Sikerült - mondta Elena egy apró mosollyal az arcán.
- Igen - felelte Katherine és Elena felé fordult.
- Tudom - mondta mosolyogva Elena.
Katherine is csak elmosolyodott és hálásan nézett Elenára. Amint körbenézett tudatosult benne, hogy kik is állnak mellette a pincében.
- Pearl? - kérdezte meglepetten és egy cseppnyi aggodalommal a hangjában. - Azt hittem...
- Jól hitted - vágott közbe Pearl dühösen. - Ne hidd, hogy ezzel mi ketten lezártuk a dolgainkat.
Katherine kimérten bólintott, majd visszasétált Elijah-hoz.
- Vége van - suttogta. - Vesztettél.
Stefan és Damon még mindig Elijah mellett álltak, hátha magához térne a férfi.
- Vigyük haza, amíg Bonnie felépül. Nem engedhetjük el - mondta Elena, mire Damon bólintott és Stefannal együtt felvitték Elijaht a kocsikhoz.
Katherine a nappaliban megállt és kíváncsian körülnézett. Hirtelen meglátta azt, amit keresett. Odalépett az egyik kis szekrényhez és kihúzta a fiókját. Rengeteg vasfűvel teli üvegcsét talált benne, valamint egy fecskendő is volt mellettük. Mindet eltette és követte a többieket a kocsikhoz.
Elijah-t és Caroline-t Stefan és Pearl kocsijába tették, Katherine pedig Elenához, Damonhoz és Bonnie-hoz szállt be.
Mikor Katherine beült Damon mellé Elena kíváncsian nézett rá, miközben ő a hátsó ülésen Bonnie-t fektette az ölébe.
- A farkasokkal nem szívesen utaznék együtt. Illetve nem hinném, hogy jó ötlet Pearl-lel egy kocsiban utaznom.
- És Stefannal - mondta sokat mondó pillantással Elena.
Damon kíváncsian nézett át Katherine-re, mire az csak egy dühös pillantást vetett Elenára.
Alig fél óra múlva már lefordultak az országútról és hamar meg is érkeztek a Salvatore villába.
Mikor kiszálltak a kocsiból Tyler és Mason azonnal feléjük sétált.
- Mi azt hiszem végeztünk. Ha újabb vámpírgond adódna, szóljatok - mondta Mason határozottan.
- Úgy lesz - felelte Elena hálásan. - Köszönjük.
- Caroline-ról és a másikról gondoskodtok? - kérdezte Tyler.
- Igen, gondoskodunk róluk. Meredith megszökött ugyan, de ráérünk ezzel holnap foglalkozni. Biztos vagyok benne, hogy nem utoljára hallottunk felőle. Azt hiszem, jó is, hogy Elijah-t elkaptuk. A hasznunkra lehet.
Tyler csak bólintott, majd elindultak Masonnal a kocsijuk felé és pillanatok alatt el is száguldottak.
Elena bevitte Bonnie-t a karjaiban a házba és felvitte az egyik emeleti szobába. Caroline-t Pearl vitte fel egy másik szobába és adott neki egy újabb adag vasfüvet. Damon, Stefan és Katherine Elijah-t a pincébe hurcolták. Mielőtt bezárták volna Katherine még egy adag vasfüvet fecskendezett bele, levették a gyűrűjét és végül bezárták.
Mindhárman azonnal a vérrel teli hűtőhöz léptek és kivettek néhány tasak vért, majd elindultak fel a könyvtárba.
- Bonnie hogy van? - kérdezte Damon Elenától, mikor csatlakozott hozzájuk Pearl-lel együtt.
- Még alszik. Elég alaposan kiütötte Caroline. De szerintem hamarosan felébred - mondta nagyot sóhajtva Elena, majd átölelte Damont. - Vége.
- Mára - vágott közbe Katherine. - Meredith nem fog leállni most, hogy így megszégyenítettük. Fűti a bosszú. Klaust megöltük, Elijah pedig nálunk van, bár nem hinném, hogy sokat bánkódna miatta. Ne higgyétek, hogy ezzel vége. Valamit tervez és ránk fog vadászni. Mindannyiunkra!
- Igen, tudjuk Katherine - mondta Stefan, majd Katherine mellé lépett és átölelte őt. - Ne aggódj, elkapjuk őt is.
- Ne legyél ostoba Stefan! - mondta a vártnál dühösebben Katherine. Damon értetlenül nézett rá, Elena pedig csak enyhén megrázta a fejét. - Ne bízd el magad!
Stefan értetlenül nézett Katherine-re, mire az leült az egyik fotelba és elkezdett inni.
"- Hjaj Katherine, miért csinálod ezt?" - kérdezte magában Elena, mire Katherine felkapta a fejét és kérdőn nézett Elenára.
- Fogd be! - vágta hozzá Katherine dühösen.
Mindenki értetlenül nézett rá, mire Elena megszólalt.
- Nekem szóltál? - kérdezte értetlenül Elena.
- Igen, neked, és ne játszd a hülyét!
- De hát... Én nem mondtam semmit. - mondta hüledezve Elena.
- Ne szórakozz, velem, tisztán hallottam, hogy - mondta dühösen, mire Elena arca egyre értetlenebb lett és ő is félbehagyta a mondatot.
- Neeeee! - mondta Katherine döbbenten.
" - Hallasz? - kérdezte Elena halkan Katherine felé pillantva.
- Igen, hallak - felelte neki a fejében döbbenten Katherine.
- Hogy lehetséges ez? - kérdezte hüledezve Elena.
- Emberként megvolt ez a képességünk, és egymás iránt... Úgy tűnik visszatért.
- De ez más Katherine. Egymás gondolataiban beszélgetünk, nem csak szimplán olvassuk őket. Ez egy oda-vissza kapcsolat."
- Remek! - csattant fel Katherine most már hangosan. - Elég volt! - mondta dühösen, azzal kiviharzott a szobából.
- Mi volt ez? - fordult értetlenül Elena felé Stefan.
Elena döbbenten nézett maga elé, majd leült a kanapéra.
- Halljuk egymás gondolait Katherine-nel. Sőt, beszélgetni is tudunk. - mondta elgondolkodva, mire mindenki döbbenten nézett rá, de nem szólalt meg senki sem.
*
Katherine mérgesen felviharzott a szobájába és az első dolgot a földhöz vágta, ami a kezébe került. Akkor döbbent rá, hogy mi volt az, amikor megérezte a whisky tömény illatát a szobában. Mérgesen fújt egyet, majd bement a fürdőjébe és úgy döntött rendbe teszi magát. Mikor kilépett a fürdőből egy szál törülközőben Stefant pillantotta meg az ágyán ülni.
- Mit keresel itt? - kérdezte ingerülten a vámpírtól.
- Neked is szia. És szívesen, hogy megmentettünk - vágta hozzá Stefan.
- Most egyedül szeretnék lenni - mondta Katherine mogorván, majd a szekrényéhez lépett, hogy valami ruhát keressen magának. Unta már, hogy napok óta ugyanabban a koszos és szakadt estélyiben kellett lennie. Emlékezni sem akart az elmúlt napokra.
- Azt hittem hiányoztam - lépett hozzá csalódottan Stefan és átölelte a derekát.
Katherine egy pillanat alatt kicsavarta Stefan karját, majd elhajította a szoba másik végébe.
- Nem mondom még egyszer! Hagyj magamra! - ordította Stefan arcába, mire Stefan mérgesen felkelt a földről és dühösen bevágta maga mögött az ajtót, leverve ezzel néhány festményt a falról.
Katherine még mindig fortyogva felöltözött, majd mérgesen levetette magát az ágyára. Dühösen meredt a plafonra, és akármennyire sem akart az elmúlt napokra gondolni, folyton az járt a fejében. Tudta, hogy még nincs vége, és Meredith ha lehet még őrültebb bosszút forral ellenük. Nincs hová mennie, és jobb is ha nem marad egyedül. Akkor viszont el kell viselnie a testvéreket, Elenát, Bonnie-t és valószínűleg Pearl-t is. Mesés kilátások, amikhez egyáltalán nem fűlött a foga.
Fáradtan temette az arcát a kezébe, amikor észrevette, hogy az egész arca csurom víz. Ijedten nézett a kezére, mikor is tudatosult benne, hogy ez nem víz, hanem könnyek.


 ***********************************************************************************
 A következő rész szeptember 23-án fog következni.:) Ennek oka az, hogy jövőhéten kedden, szerdán és csütörtökön este 21:00-kor HÉF maraton lesz, vagyis minden nap kaptok egy-egy részt, tekintettel a harmadik évad indulására.:) Igen, jól sejtitek, végjáték lesz!.:) Különleges zárása lesz a történetnek, mert az Epilógust Elena szemszögéből olvashatjátok majd el.:) Reméljük megfelelő Nektek ez az ajánlat.:) Bízunk abban, hogy a vége is elnyeri majd a tetszéseteket.:) De a Kötelékeknél erre még nagyon sokáig nem kell számítanotok, továbbra is minden pénteken új rész lesz.:)
AnnPearl&Morwen

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok!!!! Szegény Stefan!!! XD Remélem Bonnie rendbe jön!!!!! :D Juj Katherine sírt?!?!?! :D Jó kis rész volt!!! :D De valamiért most nem örülök hogy a HÉF Elena szemszögéből lesz!!! :/ Nem mondom hogy rossz lesz meg hogy nem fog tetszeni csak jobban bírtam volna hogyha úgy fejeződik be ahogy kezdődött!!!! :D De azért az is szuper Awesome lesz!!! :P <3 MFD <4 :D Demi

    VálaszTörlés
  2. Szia:) Igazából úgy fog befejeződni a HÉF, ne aggódj.:) Az Epilógus... Nos hát, majd meglátod csütörtökön, hogy miért mondtam ezt:)
    És köszönöm, hogy írtál:)

    VálaszTörlés