2011. október 21., péntek

Kötelékek - Pókerarc (kilencedik rész - negyedik fejezet)


- Azt ne mondd Elijah, hogy mindvégig Klaus ellen voltál - mondta döbbenten Elena.
- Nehogy azt hidd Elena, hogy a világ csak fekete és fehér lehet - mondta Elijah úgy, mintha épp egy 5 évesnek magyarázná azt, hogy az ég márpedig kék, és nem zöld. - Tudod sokszor játszanunk kell ahhoz, hogy életben maradjunk - mondta élesen Elijah és közben Katherine-re pillantott, aki mérgesen nézett vissza rá. Katherine még mindig nem tudta elhinni, hogy Elijah ugyanúgy átverte őt és az orránál fogva vezette, ahogy ő is ezt tette vele.
Elena meredten nézett Katherine-re, de nem szólt egy szót sem.
"- Te tudtad ezt? - kérdezte Elena a fejében Katherine-t.
- Mit? - kérdezte dühösen Katherine. - Ha tudtam volna, hogy ellenük van, akkor nem szökök meg!
- Te is szeretted őt...
- Ez nem igaz! - vágta hozzá dühösen Katherine.
- Az az este, amit mutattál nekem... Amikor együtt voltatok és Elijah utána átváltoztatott. Hamis érzéseket mutattál nekem, de később egy kapcsolódás alkalmával végignéztem az emléket. Tudod Katherine, már engedély nélkül, a másik tudta nélkül bármilyen emlékbe beleláthatunk. Tudom, hogy akkor valóban féltél Elijahtól, mert tudtad, hogy mi, de megszeretted. Féltél, de ugyanakkor vonzott is téged.
- Fejezd be! - sziszegte dühösen Katherine.
- Most mit fogsz tenni? - kérdezte letörten Elena.
- Nem tudom - felelte halkan Katherine.
- Az Istenért Katherine, mi értelme még mindig elzárkóznod előlem? Mire jó ez? - kiabálta a fejében Elena. - Mindent látok, minden érzést, ami valaha benned élt. Szerelem, gyűlölet, félelem, kín, vágy. Te is bármikor láthatod ezt bennem! Értsd már meg, hogy előttem nincsenek titkaid! Sose bízol senkiben, de bennem bízhatsz! Amennyire te az én kezemben vagy, én is a tiédben vagyok! Miért nem használjuk jóra, ezt a kapcsolatot? Ne fenyegetés legyen ez Katherine... Olyan ajándék is lehet ez számunkra, amit nem is gondoltunk...
- Befejezted? - kérdezte érzelemmentes hangon a fejében Katherine.
- Be - vágta hozzá dühösen Elena.
- Ha tisztában vagy az érzéseimmel, akkor nem kell semmit sem mondanom. Túl sokat dumálsz Elena - tette végül hozzá szelíden Katherine.
- Sajnálom. De Katherine, tudd, hogy rám mindig számíthatsz.
- Nincs is nagyon más választásom - mondta Katherine unottan, mire Elena felnevetett a fejében és végül Katherine is vidámabb lett tőle."
- Azt hiszem vendégeitek lesznek - mondta nagyot fújva Elijah, majd újra lehuppant a kanapéra. Abban a pillanatban Elena, Damon, Katherine és Pearl is meghallották a villa felé közeledő autót. Damon és Pearl azonnal az ajtó felé mentek. Elena Katherine-re nézett, de ő semmit sem válaszolt.
"- Magatokra hagyhatlak? - kérdezte a fejében Elena Katherine-től.
- Igen - felelte kurtán és kimérten Katherine."
Elena is kilépett a könyvtárból és követte Damont és Pearlt az udvarra, ahol lassan leparkolt a már ismerős autó.
- Mi szél hozott titeket ide? - kérdezte döbbenten Damon, amikor Tyler és Mason kiszálltak az autóból.
- Valaki kedvére öli a város lakóit, fényes nappal! - mondta dühösen Mason.
- Mi nem voltunk! - felelte mérgesen Damon. - Megmondtam világosan, hogy egyikünk sem... - hirtelen elharapta a mondatot és hátranézett a mögötte álló Elenára és Pearl-re. - Hol van Stefan? - kérdezte szikrázó szemekkel.
- Azóta nem láttam, hogy Katherine-nel vitázott és elviharzott - mondta Pearl ártatlan arccal.
- Francba! Katherine! - ordította Damon, mire is Katherine és Elijah azonnal mellettük termett. Tyler és Mason döbbenten nézett Elijahra és nem értették, hogy miért járkál velük szabadon az Első, akit tegnap este még ők maguk próbáltak megölni.
- Hosszú történet, most ez nem lényeg - mondta legyintve Damon a két vérfarkasnak, majd dühösen Katherine felé fordult. - Mit mondtál Stefannak?!
- Semmit - mondta értetlenül Katherine.
- Katherine, legalább most ne hazudj! - ordította dühösen Damon.
- Kivételesen nem hazudik Damon - szólt közbe Pearl, mire mindenki döbbenten nézett rá. - Stefan magától rájött, hogy Katherine végig játszott vele és kihasználta - tette hozzá mosolyogva, mire is Katherine gyilkos szemekkel nézett Pearlre.
- Rendben, ezt elcseszted! Most viszont mindenki szépen útnak indul és elkapjuk az ostoba öcsémet, mielőtt még kiírtja a fél várost - mondta dühtől izzva Damon.
- Arra nem lesz szükség - mondta higgadtan Elijah, mire is Damon mérgesen nézett rá. - Épp idefelé tart részegen. Az erdőben van.
Damon szeme összeszűkölt és mérgesen mérte végig az Elsőt.
- A hallásom is jobb, mint a tiétek - mondta elmosolyodva Elijah.
A következő pillanatban Pearl eltűnt, és fél perccel később az orruk előtt a földre lökte Stefant.
- Te voltál? - kérdezte szikrázó szemekkel Damon Stefant és közben felemelte őt a földről.
- Éhes voltam - felelte mosolyogva Stefan. Hirtelen találkozott a pillantása Katherine-ével és azonnal lefagyott a mosoly az arcáról.
Damon mérgesen ellökte őt magától, amitől Stefan egyenesen a garázsajtónak csapódott, darabokra törve ezzel ezt. Stefan nehezen felkelt a földről, de közben észrevétlenül egy karót vett a kezébe. A következő pillanatban Katherine előtt termett és ha Elijah nem kapja el a kezét, akkor Katherine már holtan feküdt volna a földön.
- Én teremtettem, nekem van jogom megölni! - sziszegte mérgesen Elijah, majd kicsavarta Stefan kezéből a karót.
- Együtt vagytok! - mondta dühösen Stefan, mire is Katherine mérgesen elkapta a nyakát és mielőtt még bárki is reagálhatott volna, levitte Stefant a pincébe és bezárta. Mire észbe kaphattak volna, hogy mi történt, Katherine már újra köztük állt.
- Nem vagyok a tulajdonod! - sziszegte mérgesen Katherine Elijahnak. Elijah elmosolyodott majd lassan visszasétált a lakásba.
- Azt hiszem a probléma forrását kiiktattuk, köszönjük, hogy szóltatok és kérlek ne haragudjatok. Többet nem fog előfordulni, erről gondoskodunk - mondta Elena bűnbánóan Tyler és Mason felé.
- Gondoskodtok?! Gondoskodtok?! - üvöltötte Mason. - Ez nem elég Elena! Legyetek óvatosak! Egy hiba és emberek életébe kerül a botlásotok!
- Állítsd le magad Mason! - vágott közbe dühösen Damon. - Az öcsémet elkaptuk, ti is és mi is tudunk hibázni. Azt javaslom, hogy most ti menjetek haza, mielőtt az indulatok kezelhetetlenné válnak!
- Még egy ilyen és vége a szövetségnek! - mondta dühösen Mason, majd végül Tylerrel a nyomában autóba szálltak és elhajtottak.
- Felmegyek Bonnie-hoz. Hamarosan magához tér - mondta Elena letörten.
- Én pedig bezárom Caroline-t Stefan mellé. Remélhetőleg egymással meglesznek - mondta Damon nagyot sóhajtva. - Elijah a tied - fordult végül Katherine felé, aki dühösen fújt egyet, majd kelletlenül elindult a ház felé.
- Segítek Caroline-nal - mondta Pearl Damonnak és követte őt.
*
Elena lassan rótta a lépcsőket és kelletlenül nyitott be Bonnie szobájába. Isobel még mindig a székhez kötözve ült és gyilkos szemekkel meredt Elenára.
- Elijah! - kiáltotta Elena. - Segítenél?
A következő pillanatban Elijah Elena mellett termett és azonnal Isobelre tévedt a tekintete.
- Áh igen, az édesanyád, akit Mer megigézett - mondta Elijah, majd Isobel elé lépett és a szemébe nézett. - Minden, amit Meredith mondott neked parancsot, mostantól semmissé válnak. Légy önmagad, légy az , aki valójában lennél.
Isobel ködösen pislogott párat, majd a szeme Elenára tévedt. Könnyek gyűltek a szemében és Bonnie-ra siklott a tekintete.
- Sajnálom - monda sírva Isobel.
Elena csak bólintott, mire Elijah letépte róla a köteleket és kiszabadította Isobelt. Utána hátat fordított nekik és magára hagyta őket.
- Elena én... Nem tudom mi ütött belém - mondta sírva Isobel. Elena elé lépett és végül megölelte őt.
- Semmi baj, tudom, hogy nem te vagy a hibás. Te is csak áldozat vagy - mondta sírva Elena.
A következő pillanatban Bonnie hirtelen levegő után kapva felült az ágyon. Elena azonnal elengedte Isobelt és Bonnie-ra nézett.
- Most jobb lesz, ha lemész - felelte Elena, mire Isobel bólintott és elindult az ajtó felé. - Kérlek szólj Katherine-nek, hogy Caroline-ról is vegyék le az igézést.
- Rendben - felelte Isobel, majd magára hagyta Elenát és Bonnie-t.
- Mi történt? - kérdezte döbbenten Bonnie.
Elena könnyei egyre csak gyűltek a szemében és az egész arcát eláztatták. Lassan az ágyhoz sétált és leült Bonnie mellé.
- Sajnálom - szipogta Elena. - Hibáztam... Meredith megigézte Isobelt és ő neked támadt.
- Igen, erre emlékszek - mondta Bonnie és a kezén levő gyűrűre tévedt a szeme.
- Nem, az nem segített Bonnie... - mondta elfúló hangon Elena. - Isobel nem természetfelettiként akart megölni téged. A vérem nem ürült még ki a szervezetedből.
Bonnie arcán döbbenet suhant át, végül bólintott egy nagyot.
- Értem - felelte letörten.
- Sajnálom - mondta sírva Elena.
Bonnie közelebb hajolt hozzá és átölelte őt.
- Nem tudhattad Elena. Meredith mocskosan játszott. De ha meg van igézve az édesanyád, akkor miért járkál még szabadon a házban?
Elena mély levegőt vett, majd úgy döntött, hogy elmesél mindent Bonnie-nak, ami azóta történt, hogy meghalt.
*
Damon és Pearl bezárták Caroline-t Stefan mellé, majd elindultak fel a lépcsőn, de közben összefutottak Katherine-nel és Elijah-val.
- Ideje róla is levenni az igézést - mondta Katherine szem forgatva, amikor ő és Elijah elhaladtak az értetlenül rájuk néző Damon és Pearl mellett.
- Fogd le Stefant, amíg én beszélek Caroline-nal - mondta Elijah Katherine-nek és gondolkodás nélkül kinyitotta a zárka ajtaját. Mire Stefan vagy Caroline reagálhattak volna, mindketten elkapták őket.
- A parancsomat felejtsd el Caroline. Ne akarj bántani senkit sem, csak légy önmagad - mondta Elijah Caroline-nak. - Csere! - mondta Elijah, és a következő pillanatban már Katherine tartotta sakkban Caroline-t, Elijah pedig Stefan nyakát kapta el. - Nem fogod bántani Caroline-t! Itt maradsz addig, míg a dühöd el nem száll.
Elijah elengedte Stefant és Katherine-nel egyszerre léptek ki a zárka ajtaján. Elijah bezárta az ajtót és Katherine-nel a nyomában elindult fel a lépcsőn.
- Miért? - kérdezte halkan Katherine úgy, hogy csak Elijah hallhatta meg a kérdését az egész villában.
Elijah megtorpant a lépcsőn és értetlenül nézett le Katherine-re. Lejjebb lépett pár lépcsőfokot, hogy közel egy szintben legyen a feje Katherine-ével.
- Mit miért?
- Végig Klaus és Mer ellen voltál. Miért nem avattál be? - kérdezte döbbenten Katherine.
- Miért tettem volna? - kérdezte keserűen Elijah. - Nem bíztál bennem. Nem törődtél velem, egy szempillantás alatt eltűntél és magamra hagytál.
Katherine nem felelt semmit, csak döbbenten nézett az előtte álló Elsőre.
- Mindig is önző voltál, és te magad voltál az első a saját listádon. Ezt én mindvégig tudtam, így magam intéztem el mindent, ami ahhoz kellett, hogy Klaust meggyengítsem. Nem kell mondanod semmit sem. Tisztában vagyok azzal, hogy csak kihasználtál. Katerina Petrova sose változik meg - mondta lenézően Elijah, majd hátat fordított Katherine-nek és faképnél hagyta.
Katherine meredten bámult maga elé, és elöntötte a düh, amikor ráeszmélt, hogy egy könnycsepp gördült le az arcán. Elijah mérgesen sétált fel a lépcsőn, és elégedetten elmosolyodott, amikor meghallotta, hogy a könnycsepp Katherine arcáról a felsőjére esik.

1 megjegyzés:

  1. Szia!!!! Jaj de jóóóó kis rész volt!!! :D Nagyon vároma kövi részt!!! <3 MFD <3 :D Demi

    VálaszTörlés