2011. november 4., péntek

Kötelékek - Mártírharc ( tizedik rész - második fejezet)


Elena egy tasak vérrel a kezében tért vissza a könyvtárba, ahol már mindenki rá várt. Isobel, Katherine és Elijah egy-egy fotelben foglaltak helyet, Damon és Pearl pedig a kanapén ült. Elena leült közéjük, majd belekortyolt a tasak vérbe.
- Nos, mi a terv? - kérdezte miután kényelmesen hátradőlt a kanapén.
- Meredith-et ismerve, minden bizonnyal bosszút forral. Klaus elesett és valószínűleg azt hiszi, hogy én is kudarcot vallottam - kezdte Elijah mosolyogva. - Szóval tanult az esetből, fel fog készülni. De csak egy esélye lehet ellenünk. Ha meggyőzi a testvéreimet, hogy ti veszélyesek vagytok és rátok törnek.
- Elérheti ezt? - kérdezte kíváncsian Pearl.
- Igen. Mer nagyon számító nőszemély. Mindig annak az oldalára áll, aki az erősebb, akitől a legtöbbet kaphatja. 1000 éve, miután megismerte Klaust, könnyűszerrel dobta az öcsémet, Victort. Klaus halálával minden bizonnyal Victor lesz az első, akit meg fog környékezni. Őt esélyünk sem lesz magunk mellé állítani, mert még mindig túlságosan odavan Meredith-ért.
- Klaus nem tűnik annak a fajtának, aki ezt tűri. Miért nem ölte meg ezért Victort? - kérdezte döbbenten Katherine.
- Mert Klaus vak volt, és nem tudta, hogy Mer néha ezután is kikötött Victor ágyában. Én pedig nem voltam annyira ostoba, mint Mer hitte. Klaus jobb keze voltam, de ettől függetlenül láttam, hogy miket művelt Mer.
- Szóval azt akarod javasolni, hogy a többi testvéredet állítsuk magunk mellé? Miért segítenének nekünk? - kérdezte Elena értetlenül.
- Meg kell őket győznünk, hogy Mer veszélyes és felelőtlen. Előbb magunk mellé kell őket állítani, minthogy Victor és Mer ezt elérnék.
- De mégis hogyan? - kérdezte ingerülten Damon. - Nem hinném, hogy egy csapat Első, csak puszta szívességből segítene nekünk. Ami azt illeti, abban is biztos vagyok, hogy drága ára lesz még a te úgynevezett segítségednek is.
- Való igaz, a testvéreim nem fognak egykönnyen mellénk állni. De egy mindenki számára kedvező üzlettel, bármi elérhető. Ami pedig engem illet... - mondta mosolyogva Elijah. - Az én fizetségem a bosszú, amit Mer-en állhatok.
- Bosszú? - kérdezte értetlenül Katherine. - Még mindig ez éltet? Te magad álltál be mellé rabszolgának, miért esne jól csupán emiatt a bosszú?
- Biztosan emlékszel a régi történetre Katerina, ami az Elsőkről és hajdan volt legendás erejükről szólt. Nos a hatalmunk nem csak ebben állt. Akkoriban még sok minden volt, ami miatt az emberekhez hasonlóak voltunk. A vámpírokat nem teremtettük, hanem a vámpír nők ugyanúgy megszülték őket, mint az emberek. A boszorkányok és a vámpírok között kitörő háború idején volt egy feleségem. Igen, akkortájt még mi is kötöttünk házasságot - mondta szigorúan Elijah, amikor minden szempár hitetlenül nézett rá. - Az átok megkötésekor Meredithet ugyebár feláldozták, de vámpírként visszatért. Klaus és a testvéreim bosszúhadjáratba kezdtek, amikor rájöttek, hogy mit műveltek a boszorkányok. Meredith ekkor azt hazudta Klausnak, hogy én árultam el őket Mer szüleinek. Nos Klaus, mint tudjátok, imád megleckéztetni mindenkit, aki szerinte ellene tett. Mivel az öccse voltam, engem megkímélt. De a feleségem és a két fiam könnyűszerrel megölte. A fiaimat maga Mer ölte meg. Ezután esküt kellett tennem Klausnak, hogy az árulásom miatt, de a kegyelméért cserébe, mindig segíteni fogom őt. Így lett. De sose tettem le arról a tervemről, hogy megfizessek Mer-nek.
- Még hogy én vagyok öreg, és nem tudom elfelejteni, hogy bosszút álljak! - csattant fel mérgesen Pearl és szigorú szemekkel Damonra nézett. Damon csak az égbe emelte a tekintetét, mire Pearl elnevette magát.
- A vámpírok nem lépnek túl egyhamar az őket ért sérelmeken. Ez igaz Mer-re is, ezért is vagyok biztos abban, hogy bosszút forral ellenetek. Az egyetlen hatásos fegyveretek ellene a meglepetés ereje. Amit jómagam biztosítok - tette hozzá mosolyogva Elijah.
- Ezt hogy érted? - szólalt meg végre Isobel is.
- Mer most azt hiszi, hogy elkaptatok engem és megöltetek. De ez természetesen nem így van. Mint mondtam, fel kell keresnünk a testvéreimet, akik segíthetnek. Elisabeth biztosan mellénk állna, ő sose akarta megtörni az átkot, nem érdekelte az ezzel járó hatalom. Alec makacs és önfejű, de ha megfelelő érvekkel és egy visszautasíthatatlan ajánlattal állunk elő, akkor mellénk fog állni. Maryann minden szavát issza, így ha Alec-et megnyerjük, ő is mellénk áll.
- Milyen visszautasíthatatlan ajánlatra célzol Elijah? - kérdezte aggódva Elena, mire Elijah szélesen elmosolyodott.
- Alku - felelte röviden Elijah. - Amennyiben segítenek Mert és ezzel Victort is kiiktatni, akkor ti magatok fogjátok 500 év múlva a színe elé vinni az újabb hasonmást.
- Tessék? Azt akarod, hogy az életünkért cserébe, áldozzuk be a még meg sem született rokonunkat? - ordította Elena magából kikelve és közben felpattant a kanapéról.
Elijah nem felelt, csak elmosolyodott és bólintott.
- Te megőrültél! - mondta dühösen Elena.
- Ha ti el is buktok, mi a garancia arra, hogy 500 év múlva nem fogja valamelyik testvérem maga felkutatni a következő hasonmást? Ez csak egy megelőző lépés, és ha szerencsénk van, akkor megelégszenek ezzel az ajánlattal. Ami ugyebár azt is takarja, hogy ti magatok végig óvni fogjátok a saját vérvonalatokat, hogy mindenképp eljöjjön a következő hasonmás is.
- Ez abszurd! - mondta Elena hitetlenül, majd elkezdett fel és alá járkálni a nappali közepén.
- Van más út is - szólalt meg halkan Katherine.
Hirtelen minden szempár rá szegeződött és értetlenül néztek rá.
"- Mire célzol? - kérdezte Elena tőle a fejében, és közben felhúzta a szemöldökét."
- Arra célzok Elena, hogy van egy sokkal kedvezőbb ajánlatunk is, amivel biztosan magunk mellé állíthatjuk az összes Elsőt - válaszolt hangosan Katherine Elena kérdésére. - Az elmondottak alapján Victor kivételével mindet megnyerhetjük magunknak.
- Neee! - szólt közbe Elena döbbenten. - Ezt még végig kell gondolnunk Katherine! Nem dönthetünk felelőtlenül és adhatunk vissza minden hatalmat a vámpírok kezébe! Nem tudnák kezelni!
- Elena, mégis miről beszéltek? - vágott közbe ingerülten Damon.
- Arról beszélnek, hogy ha egy vámpír hasonmás öli meg Meredithet, aki ugyebár az átkot megkötötte, akkor megkaphatja a Petrova ősei ajándékát, ami nem más, mint egy új élet - mondta Isobel halkan. - Emberként.
- Pontosan - folytatta Katherine. - Ha Mer-rel szemben mellénk állnak az Elsők, akkor lesz esélyem megölni Mer-t, utána pedig megtörhetik velem az átkot. Nem kell 500 évet várniuk.
- Miből gondolod azt, hogy hagyom hogy te csináld? - csattant fel mérgesen Elena.
- Mert te nem akarsz emberré válni, de remélhetőleg én is visszatérhetek utána vámpírként.
- Nem, nem térhetsz vissza - szólalt meg halkan Elijah. - Erről a meséről én is tudok... Ha ezt választja bármelyikőtök is, akkor az átok megtörése után végleg meg fog halni. Ha az átok megtörik, soha többé nem teremtődhetnek a vámpírok. Újra csak születni tudnak majd.
Elena és Katherine döbbenten nézett Elijahra és próbálták felfogni a szavai jelentését. Végül Katherine elmosolyodott és jelentőségteljesen bólintott. Ám nem tudta nem észrevenni azt a fájdalmat, ami ekkor Elijah arcán egy másodperc erejéig ugyan, de átsuhant.
*
- Katherine, állj meg! - üvöltötte Elena Katherine után, miután az felpattant a fotelból és kiment a könyvtárból. - Állj meg! - kiáltotta újra Elena, mire Katherine végre megtorpant a lépcső tetején és kelletlenül megfordult, hogy Elenára nézzen.
- Mit akarsz? - kérdezte unottan Katherine.
- Nem engedem, hogy ezt csináld! - mondta mérgesen Elena.
- Mégis mit? - kérdezte szem forgatva Katherine.
"- Ezzel ostorozod magad azért, mert ostoba voltál és magára hagytad 500 éve Elijaht! Most megtudtad, hogy ő mindvégig szeretett és mindig melletted állt, és ezt nem bírod elviselni! Nem bírod elviselni, hogy valaki szeret téged és törődik veled! Ezért gyűlölsz engem is! Mindig egyedül voltál, magadra számíthattál csak, és most, hogy én is itt vagyok és Elijah is segít neked, egyszerűen besokalltál! - vágta hozzá a fejében Elena, mire Katherine szikrázó szemekkel nézett rá.
- Esküszöm Elena, hogy ha nem fejezed be az elemzésem, magam öllek meg! - mondta dühösen Katherine.
- Csak rajta! Legalább könnyűszerrel menekülhetsz a mártír szerepbe, hogy ezzel ne kelljen elviselned azt, hogy újra érzel! Újra meg tudsz sérülni, újra tud fájni ha bántanak, és a legfontosobb: újra szeretsz! Törődsz velem is, mert ha nem tennéd, akkor nem ragaszkodnál ahhoz, hogy te öld meg Mer-t. Az Elijah iránti érzéseid is fellángoltak."
Katherine mérgesen felmordult, majd a következő pillanatban Elenának rontott, aminek az lett a következménye, hogy legurultak a lépcsőről és egymást fojtogatva törték darabokra a villa minden berendezését. A nappali már romokban hevert, mire hirtelen Elijah köztük termett és mindkettejüket a nappali két ellentétes végébe hajította.
- Fejezzétek be! - mondta szikrázó szemekkel és közben a tekintete folyamatosan kettejük között járt. - Úgy csináljuk, ahogy mondtam! Senki sem lesz mártír, nem lesz rá szükség!
"- Csináljuk együtt - mondta Elena lehiggadva Katherine-nek.
- De a másikunk sem térhet vissza vámpírként. Le kell mondanod Damonról - mondta Katherine nagyot fújva.
- Tudom - sóhajtotta Elena a fejében. - De érte is teszem ezt. Ha mindketten megkapjuk az ajándékot, akkor sem kötelező utána megtörnünk az átkot. De a lehetőség adott lesz.
- Rendben. De ezt titokban kell tartanunk. A körülményeket tekintve Elijah sem engedné, hogy ezt tegyük.
- Szeret téged. Látni rajta - mondta halkan Elena, mire Katherine szeméből kicsordult egy könnycsepp.
- Tudom... Én is szeretem őt... - felelte halkan Katherine.
- Akkor mire vársz még? - kérdezte értetlenül Elena.
- Ez nem ilyen egyszerű! - csattant fel Katherine."
- Befejeznétek a néma beszélgetést? - szólt közbe mérgesen Damon. - Mi a franc ütött belétek?
Katherine és Elena egyszerre keltek fel a földről és Katherine megtörölte az arcát.
- Sajnálom - bökte Elena felé, mire Elena csak bólintott egyet. Katherine hátat fordított nekik, majd elindult fel a lépcsőn, magára hagyva a döbbent vámpírokat és Isobelt.
" - Rendben. Csináljuk együtt - szólt hátra a fejében Katherine Elenának.
- Ha Damon vagy Elijah megtudják, hogy mit tervezünk, ők maguk fognak megölni minket - mondta Elena nagyot sóhajtva.
- Már halottak vagyunk Elena - felelt a fejében elmosolyodva Katherine és közben a szobája elé ért.
- Rendben. Csak te és én - mondta Elena, majd nagyot sóhajtott és lesétált a pincébe, hogy magához vegyen egy újabb tasak vért."

***********************************************************************************
A következő fejezetben olyan dolgokról lesz szó, amiknek a megértéséhez szükségetek lesz az eddigi események ismeretére. Vagyis jó, ha emlékeztek a fontosabb eseményekre és emlékeztek arra, hogy miként is épült fel a Kötelékek mitológiai háttere és miként alakult Elena és Katherine különleges kapcsolata. A Kötelékek főmenüjében bővült a történet ismertetője, amiben bővebben olvashattok az Elsők családjáról. Ha nem akartok elkeveredni, nézzétek meg újra a neveiket.:) 


SPOILER
A következő fejezet két szereplő között fog zajlani, az ő párbeszédükből fog állni az egész. De ez nem azt jelenti, hogy nem lesz izgalmas. Nem árulom el, hogy kik között fog zajlani ez a beszélgetés, tippelgetni lehet. Annyi segítséget adok, hogy nem véletlen a rész címválasztása.:) Olyan dolgokra fog fény derülni, ami háborút is kirobbanthat, de hogy kik között, azt egyelőre nem árulom el.:)

1 megjegyzés:

  1. Szia!!!! Ez a rész tök jó volt!!!! :D És a Spoiler ... áááááááááá még egy hét :/ Nagyon várom!!!!<3 MFD <3 :D Demi

    VálaszTörlés