2011. november 11., péntek

Kötelékek - Mártírharc ( tizedik rész - harmadik fejezet)


- Damon, beszélhetnénk? - kérdezte halkan Elijah, amikor Elena és Katherine eltűntek.
Damon értetlenül nézett az Elsőre, de végül bólintott. Elijah az ajtó irányában biccentett, jelezve ezzel Damonnak, hogy hagyják el a házat.
- Mit akarsz? - kérdezte Damon nyersen, amikor a villa melletti erdő sűrűjébe értek.
- Ideje lenne Damon, ha nem az ellenséget látnád bennem, hanem azt, akinek a segítségével megélhetitek az örökkévalót, ami a vámpírléttel jár.
- Tudod a bizalmat nem osztogatják olyan könnyen - felelte csípősen Damon.
- Tisztában vagyok vele. De mertem remélni, hogy a kedvesed életéért hajlandó vagy ezen a bosszantó tulajdonságodon felülkerekedni.
- Mire célzol ezzel? - kérdezte értetlenül Damon.
- A lányok viselkedése elgondolkodtatott. Ez a terv nem fog működni. Lehet, hogy te túl fiatal vagy, és ezért nem látod azt, ami nyilvánvaló. Én régóta vagyok már ezen a világon és nagyon jól ismerem a vámpírokat. Most nem csak a családomra, az Elsőkre célzok, hanem a teremtetett vámpírokra is. Ezer év alatt volt időm kiismerni őket is.
- Térj a lényegre - vágott közben ingerülten Damon.
- Rendben, ahogy akarod. Gondoltam, hogy kíméletes leszek veled, de ha nem akarod, hát legyen. Elena és Katherine terveznek valamit. Makacsok és ha a fejükbe vesznek valamit… A kivételes kommunikációjuk révén alkalmuk van olyan dolgokat megbeszélni és megosztani egymással, amit mi nem feltétlen díjaznánk. Nem tudom, hogy Elena elmondta-e neked, hogy mennyire szoros az ő kapcsolatuk.
- Ez nyilvánvaló. Nem kell ecsetelnie, hogy mennyit lát Katherine-ből ezáltal - mondta Damon unottan. Látszólag idegesítette ez a beszélgetés és teljesen feleslegesnek érezte.
- Ez igaz. De miután megtudtam, hogy Elena megszületett és Katherine őt keresi, jómagam is kutatásokat végeztem. Megtaláltam azokat a boszorkányokat, akiknek a segítségével Katherine rájött, hogy miként érheti el ezt a kapcsolatot a következő hasonmással, vagyis Elenával. Mondanom sem kell, hogy nem szívesen segítenek még ma sem a boszorkányok a vámpíroknak, de egy Első igézése erősebb, mint egy teremtetett vámpíré. Nem csodálkoztam azon, hogy nem mindent mondtak el Katherine-nek. A lényeget tudta ugyan, de a következményekkel csak most szembesül ő maga is.
- Mire célzol ezzel?
- Türelem drága barátom, türelem. Engedd, hogy elmondjak mindent, hogy megértsd a helyzet súlyosságát.
- Miért nem a többiek előtt mondod ezeket el? Miért csak nekem?
- Mert bennünk van egy közös. Mindenáron meg akarjuk menteni őket. Katherine-t és persze Elenát.
- Azt ne mondd, hogy… Ne… - hüledezett Damon.
- De igen Damon, nekem a mai napig fontos Katherine, még ha néha legszívesebben megöltem volna is. Bosszút akarok állni Mer-en, de nem az ő halála árán. És mivel nekem szükségem van Katherine-re, ezáltal Elenát is védenem kell.
- Igen, ha az egyikük meghal…
- Látom ezzel tisztában vagytok. Akkor azt is tudnod kell, hogy nem csak ebben osztoznak ma már.
- Mire akarsz kilyukadni?
- Egy idő után a kapcsolatuk egyre mélyebb és mélyebb lesz. Ennek jeleit már te magad is láthatod. Egy testben könnyűszerrel elvannak ma már, remekül összedolgoznak. Eleinte csak azokat az emlékeket láthatták a másikban, amiket engedtek, hogy lássa a másik…
- Szóval ezért mondta Elena mostanában, hogy ne ítéljük el Katherine-t, mert nála jobban senki sem ismeri őt! - mondta döbbenten Damon.
- Pontosan. Ezek szerint ezt a szintet is átlépte már a kapcsolatuk. Egy másik szint az, amikor kapcsolódás nélkül is tudnak kommunikálni egymással, egyre nagyobb távolságban.
- Mit értesz az alatt, hogy egyre nagyobb távolságban? Mi a határ?
- A boszorkány szerint, akit természetesen az információátadása után azonnal megöltem, nincs határ. Ez a képességük egyre tovább tud fejlődni. Akár két külön kontinensen is tartózkodhatnak, a kapcsolat így is működne.
- Ha jól sejtem, ez egyáltalán nem jelent jót, igaz? - kérdezte fejcsóválva Damon.
- Jól sejted. Látom könnyen tanulsz - mondta mosolyogva Elijah. - A problémánk pontosan ebből ered. Egy idő után elmosódik a határ kettejük közt és nem tudják különválasztani a saját érdekeiket a másikétól. A vámpírok ösztönösen óvják az életüket, de mivel nekik ennyire szoros a kapcsolatuk és kötődnek egymáshoz, minden áron megóvnák a másik életét is. A baj ezzel az, hogy emiatt könnyen feláldoznák magukat a másikért.
- De ha az egyik meghal…
- Pontosan. Mindenben osztoznak Damon. Érted most már, hogy mire célzok? Ha bármelyikük megöli Meredithet, mindketten megkapják az ajándékot. Ha bármelyiküket feláldozzák a testvéreim, mindketten meghalnak. De annyira elvakultak egymás iránt, hogy erről teljesen megfeledkeztek. A nagy önfeláldozással ugyanazt érik el: mindketten meghalnak.
- Akkor mégis mit tegyünk, hogy ezt megakadályozzuk?
- Katherine makacs és a fejébe vette, hogy ő maga öli meg Mer-t. Ismerem már őt annyira, hogy tudjam, ezt tervezi. Az előbbi színjátékot látva, most már biztos, hogy Elena is mellé állt. Ami rajtunk egy cseppet sem segít, tekintve, hogy elég az is, ha az egyikük ostobaságot csinál, az mindkettejük életére kihat.
- Pompás - mondta dühösen Damon. - És hol van már végre az a de?
- Nincs de, Damon. Az egyetlen esélyünk az, ha meggyőzzük őket, hogy van más út is. Látszólag nem akarnak azzal a lehetőséggel élni, hogy a közel 500 év múlva megszülető rokonuk élete árán vonjuk ki a forgalomból Mer-t. Ezért muszáj egy másik megoldás után néznünk, aminek az esélye, hogy működjön… Maradjunk annyiban, hogy a gyakorlatban még soha nem alkalmazták ezt.
- Bökd már ki, hogy mi a terved! - mondta dühösen Damon.
- Hát ez. Meg kell győznünk Katherine-t és Elenát, hogy kössenek alkut a testvéreimmel és ajánlják fel a következő hasonmást.
- Ez a terv szerintem sem valami csábító. A lányok nem fognak ebbe belemenni. Ha a testvéreid megtudják, hogy van más út is, ami ráadásul gyorsabb…
- De nem tudják. Ha tudnák, vagy ha egyáltalán ragaszkodnának az átok megtöréséhez, akkor már rég felkutatták volna Elenát. De csak Klaus volt ennyire eltökélt. Victort meg fogja győzni Mer, így James és Isabella idő kérdése, de melléjük fognak állni. Mint már említettem, Elisabeth könnyen az oldalunkra fog állni. Ő is sokat veszített Meredith miatt, a bosszúért cserébe mellénk fog állni. Az ő segítségével, és persze az alku ígéretével Alec és Maryann is csatlakozhat hozzánk. Ha gyorsabbak vagyunk Mer-nél és Victornál, van más út is. El kell érnünk azt, hogy a testvéreim öljék meg Mer-t.
- De ha megtudja Alec és Isabella, hogy nem álljuk a szavunkat, ők maguk fogják megölni Elenát és Katherine-t - vágott közbe dühösen Damon.
Elijah szélesen elmosolyodott, majd megrázta a fejét.
- Mit nem mondtál el a többieknek? - kérdezte döbbenten Damon.
- Pontosan ez az, amit akarunk Damon - mondta Elijah még szélesebb mosollyal az arcán.
- Tessék? Az előbb még azt mondtad, hogy meg akarod menteni őket!
- Így fogjuk megmenteni őket.
- Szóval 500 évig éldegéljünk nyugodtan, míg a dühös Elsőkkel újra össze nem csapunk, hogy megóvjuk az újabb hasonmást? Újra egy csapat bosszúszomjas Első, remek! Elenáék nem fognak ebbe belemenni!
- Látom nem figyeltél rám Damon! - mondta dühösen Elijah és hirtelen elkapta Damon nyakát és az egyik fához préselte őt. - Nincs annyi időnk! A kapcsolat egyre csak mélyül és ha nem teszünk valamit, Katherine-ék az egy évet se fogják megérni.
- Tessék? - hüledezett Damon levegő után kapkodva.
- Az egyetlen esélyünk az, ha megtörjük a kettejük közti kapcsolatot. Katherine azt nem tudta meg a boszorkányoktól, hogy ha a kapcsolat adta erővel felül is tud kerekedni Klauson és Mer-en, nem ér vele sokat, mert egy év alatt beleőrülnek mindketten ebbe a kötelékbe és meghalnak. A határok egyre elmosódnak kettejük közt. Minden téren! Ha a kapcsolat megmarad és a Mer-féle veszély el is hárul, ők egy éven belül búcsút intenek nekünk. De van egy módszer, amivel ha meghalnak, újra életre kelthetjük őket.
- Ez őrültség. Lehetetlen - szűrte a fogain keresztül Damon.
Elijah végre elengedte a nyakát, mire Damon a nyakát fogva a földre rogyott. Nagy levegőt vett, felállt és szikrázó szemekkel Elijah-ra nézett.
- Hallgatlak - felelte magabiztosan Damon.
- Hajlandó vagy bármit megtenni Elenáért? - kérdezte szigorúan Elijah.
- Igen - felelte határozottan Damon.
- Még az életed is kockára tennéd érte?
- Igen.
- És ha egyáltalán nem biztos a siker?
- Ha van egy kis esély is arra, hogy megmentsem az életét, akkor bármit megtennék.
- Helyes. Add a szavad - mondta Elijah és a kezét nyújtotta Damonnak.
- A szavamat adom - felelte Damon, majd megfogta Elijah kezét.
- Én is a szavamat adom - mondta Elijah, majd elengedte Damon kezét. - A megoldás kulcsa abban rejlik, hogy Katherine volt olyan rendes, és a te véreddel változtatta át Elenát. Ez által egy erős kapcsolat épül ki a két vámpír között, ami valószínűleg Katherine egyfajta engesztelő ajándéka volt számotokra azért, mert átváltoztatta Elenát. Ez a kapcsolat nem csak arra jó, hogy ösztönösen megtaláld a másikat, ha kell. Mint tudod, én is ez által tudtam követni Katherine-t. Ő és Klaus azt hitték, ez a kapcsolat köztem és Katherine között nem működik azért, hogy ő 500 évig védve legyen előlem.
- Igen, most már tudjuk, hogy valójában mindvégig Katherine pártján álltál - mondta Damon helyeslően.
Elijah csak bólintott, majd folytatta.
- A lányok szoros kapcsolata révén közted és köztem is van egyfajta kapcsolat. Ezt a varázslatot csak együtt hajthatjuk végre, mert a lányok túl szoros összeköttetésben állnak egymással. Mielőtt a testvéreim feldühödnek és megölik Elenát és Katherine-t, neked és nekem egy boszorkány segítségével el kell végeznünk egy szertartást. Ha ez sikerül, akkor a lányokat újra életre tudjuk hívni. A dolog egyetlen buktatója az, hogy egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a visszatérésük után a kapcsolatuk megszűnik. Illetve nem tudok arról, hogy bárki valaha is sikerrel elvégezte volna ezt a varázst.
- Tegyük fel, hogy sikerül újra életre kelniük. De ha a kapcsolatuk megmarad, minden hiába volt.
- Nem. A testvéreim azt fogják hinni, hogy meghaltak, így biztonságban lesznek. És talán a halálukkal kicsit meggyengül a kapcsolatuk. De ha teljesen megszakad… - mondta Elijah, de elharapta a mondatot.
- …akkor 500 év múlva a lányok újra színre lépnek majd, mert meg akarják menteni a következő hasonmást. Egy év helyett nyertek ugyan 500-at, de aztán vége.
- 500 év múlva az egyikükkel újra eljátsszuk majd ezt, vagyis az egyiküket megölik majd a hasonmás helyett. De az átok nem fog megtörni, így a végén feladják majd a testvéreim és nem fognak többet foglalkozni az átokkal és a hasonmásokkal.
- Most, hogy így egyben látom a terved azt mondom, hogy őrültség. Ezer meg egy buktatója van és lehetetlen - mondta Damon magából kikelve. Idegesen fel és alá kezdett el járkálni, majd végül megtorpant és mosolyogva Elijah-ra nézett. - De ez az egyetlen esélyünk. Vágjunk bele!

3 megjegyzés:

  1. Szia!!!! *.* Ilyen részeket kérek!!!!! :D Nekem nagyon tetszik!!!! És ez a "kis" Terv!!! :D De ugye ebben nem lesz olyan szünet mint a TVD-ben????? :( Azt nem élném túl... :D <3 MFD <3 Demi

    VálaszTörlés
  2. Demi:) Köszönöm, hogy írtál. A megérzésed nagyon jó, bár ez esetben nem biztos, hogy mégis olyan jót jelent. Kezdenek olyan szinten ellepni az egyetemi dolgok, hogy előfordulhat, hogy kérek tőletek majd egy kis szünetet. A héten még nem, de a jövőheti rész még kérdéses. De igyekezni fogok, ígérem:)

    VálaszTörlés
  3. szia .nagyon teccik ez a történet.fogod fojtatni?

    VálaszTörlés