2013. november 8., péntek

Kötelékek - A mindenórás szerető (tizennyolcadik rész - negyedik fejezet)

Figyelem!
A rész csak  erős idegzetűeknek ajánlott. Egyes jelenetek felkavarhatják az olvasók lelki nyugalmát. Ennek tudomásulvétele után olvassatok csak tovább!
 

*****************************



- Gyerünk fiúk, siessetek – mondta sürgetően Elisabeth, majd Damonra és Elijah-ra nézett. – Damon, te azonnal hozz tiszta törölközőket, Elijah te pedig fektesd Kathlena-t az ágyra.
- Elisabeth! – sikította fájdalommal teli hangon és sírva Kathlena. – Szétszakad a hasam! Fáj!
Elijah eközben óvatosan a karjába vette a reszkető lányt és mire az ágyra tette, Damon már vissza is érkezett a törölközőkkel és az ágyra tette őket Kathlena mellé.
- Semmi baj Elena, beindult a szülés – mondta nyugtatóan Elisabeth, majd leült Kathlena lábai mellé, és segített a lánynak, hogy fel tudja húzni a térdeit. – A baba behelyezkedett a szülőcsatornába és mindjárt megszületik – tette hozzá magabiztosan Elisabeth, majd óvatosan levette Kathlena fehérneműjét és feljebb tolta a lányon a ruhát. – Minden rendben lesz, csak egy kicsit kell még kibírnod.
- De megőrülök, annyira fáj! – üvöltötte magán kívül Kathlena, majd mikor Damon óvatlanul mellé sétált, Kathlena elkapta a kezét, pokoli erővel megszorította, és maga mellé rántotta Damon-t. Damon felszisszent, ahogy Kathlena a kezét szorította, de nem tette ezt szóvá. Úgy gondolta, ezt az utolsó kellemetlenséget és egy kéztörést még kibír.
- Mellesleg üdv újra közöttünk Elena, és neked is Katherine – mondta mosolyogva Elisabeth. – A szüléskor végre kitisztul a kismamák feje, és újra önmagatok vagytok most ti is.
- Az se érdekel, ha maga a királynő lennék, csak legyen már vége és csinálj valamit – üvöltötte magán kívül Kathlena, mire Elisabeth bíztatóan megszorította Kathlena másik kezét.
- Nyugalom, pár pillanat és kint is van – mondta nyugtatóan Elisabeth. – Már látom őt. Csak annyit kell tenned, hogy amikor érzed, hogy nyomnod kell, akkor tedd azt!
Kathlena levegő után kapkodva bólintott, majd a következő pillanatban az egész teste megfeszült és üvöltve szorította Damon kezét. Damon hallotta, hogy a kezében a csontok apró darabokra törtek, de képtelen volt felfogni, vagy érezni a fájdalmat, mert a következő pillanatban meglátta Elisabeth karjaiban a babát.
- Öhm, Elisabeth – szólalt meg tanácstalanul Damon, mire Elisabeth mosolyogva megrázta a fejét.
- Semmi baj Damon, a vámpírbabák a magzatburokban jönnek a világra – felelte halkan Elisabeth, majd a következő pillanatban az ujjaival óvatosan szétfeszített a magzatburkot, így az összes magzatvíz az ágyon landolt. De ez senkit sem érdekelt, mert mindenki megbabonázva nézte az apró kis életet, aki hatalmas szemekkel csodálkozott rá a kinti világra. – Kislány – felelte könnyes szemekkel Elisabeth. – Igazad volt Damon, lányod született – tette hozzá halkan, majd körbetekerte a babát egy törölközővel és átadta Damon kezébe, akit addigra Kathlena eleresztett és a keze is közben helyrejött.
- Alyssa – suttogta halkan Damon és elvarázsoltan nézett a lánya szemeibe, amik pontosan az övének a tükörképei voltak. – Ugye nem baj? – fordult egy pillanat múlva ijedten Kathlena felé.
- Tökéletes név – felelte mosolyogva, könnyes szemmel Kathlena. – Viszont van egy kis gond – folytatta a lány, és közben kicsordultak a könnyei. – Még mindig nem tudunk szétválni.
- Micsoda? – kérdezte döbbenten Damon.
- Nyugalom Elena, Katherine, még meg kell gyógyulnotok és a hasatok is csak pár perc múlva húzódik teljesen vissza. Talán csak várnunk kell még egy kicsit – mondta bíztatóan Elisabeth, majd mosolyogva végigsimított Kathlena arcán. – Nagyon ügyesek voltatok.
- Köszönöm – felelte mosolyogva Kathlena, majd igyekezett megnyugodni, és újra a Damon kezében tartott babára nézett. – Annyira gyönyörű.
Ezután megfogta Damon kezét, mire a férfi felpillantott rá.
- Köszönök neked mindent Damon és sajnálom, hogy annyi nehézséget okoztunk neked az elmúlt időszakban – mondta halkan, mire Damon csak mosolyogva bólintott. Ezután Kathlena az ágya előtt álló Elijah-ra nézett. – És neked is Elijah köszönünk mindent, és sajnáljuk az elmúlt hetek viszontagságait – mondta kedvesen Kathlena.
Elijah mintha fel sem fogta volna, amit a lány mond, csak meredten nézte őt, jobban mondva Kathlena hasát.
- Elijah jól vagy? – kérdezte aggódva Kathlena. Ekkor Damon és Elisabeth is a férfira néztek és ők sem értették, hogy mi baja lehet. – Tudom, hogy nehéz ez neked, de… - kezdte halkan Kathlena, de Elijah félbeszakította őt.
- Fáj még a hasad? – kérdezte nyersen, de Kathlena nem értette, hogy miért kérdezi ezt.
- Nem, de miért… - válaszolta a lány, de Elijah ismét félbeszakította.
- Hihetetlen, hogy nem vettük észre – mondta elhűlve az Első, majd teljes döbbenettel az arcán leült a szemközti fotelba.
- Úristen! – szólalt meg elképedve Elisabeth, és úgy tűnt máris felvette a bátyja gondolatmenetét. – Ezt el sem hiszem, ez…
- Micsoda? Mi van? Mi történt? – kérdezte türelmetlenül és aggódva Damon.
- A fiaim egypetéjű ikrek voltak, vagyis egyszerre fogantak, így alig 2 perc időközzel jöttek a világra – mondta nagyot nyelve Elijah. – De Alec ükunokái… A két kislány egy hét különbséggel született meg, mert nem egy időben fogantak.
- Tessék? – csattant fel ijedten Kathlena, majd a hasára nézett, ami kisebb lett ugyan, de még mindig határozottan terhesnek tűnt. Kathlena óvatosan hozzáért a hasához, végigsimította, és amikor egy erőteljes rúgást érzett, ijedten elkapta a kezét. – Még mindig terhes vagyok.
- De ez mégis hogy lehet? – kérdezte döbbenten Damon. – És mégis hogy, vagy mikor, vagy kitől? – kérdezte fájdalmas arccal és Elisabeth-re nézett, aki sugárzó arccal figyelte Kathlena hasát.
- Eddig azt hittem, hogy szokatlanul nagy babát hordasz a szíved alatt és eszembe se jutott az ikerterhesség lehetősége, hisz amikor három hetesen hallgattuk a szívhangot, akkor még csak egy volt. De a hasad mérete… Biztosan előrehaladott terhesség, és mivel Damonnal és Elijah-val alig öt hete feküdtél le újra…
- Elijah-é a baba – fejezte be helyette döbbenten Kathlena.
Elijah még mindig meredten figyelte a lány hasát, majd végül felnézett Kathlena arcára. Ő már percekkel ezelőtt pontosan tudta ezt, mielőtt még kimondta volna az imént Elisabeth a megváltoztathatatlant: Katherine gyermeket vár tőle. Nem szégyellte egy percre se, hogy a szemei könnyesek voltak, mert tudta jól, hogy aki most ránéz, az Katherine. Halványan elmosolyodott, majd bólintott, mire kicsordultak Kathlena könnyei.
- Ez hihetetlen – szólalt meg fejcsóválva Damon, aki még mindig alig bírt betelni a lánya látványával és újra őt nézte. Végül ismét felnézett és találkozott a tekintete Elijah-éval. – Gratulálok – felelte kedvesen, majd hirtelen nyögve az égbe emelte a tekintetét. – Ez azt jelenti, hogy még két hét ágytorna vár ránk?
- Attól tartok igen – felelte csillogó szemekkel Elijah, és ebben a pillanatban ez egy cseppet sem érdekelte. Épphogy kimondta a szavakat, Kathlena hirtelen előtte termett és vadul megcsókolta a férfit.
- Na ne – nyögött fel Damon fájdalmasan, mire Elisabeth intett neki, hogy jobban járnak, ha most kivonulnak a szobából a babával. Damon csak hitetlenül megrázta a fejét, majd a lányára nézett, elmosolyodott és végül felállt az ágyról és követte Elisabeth-et a folyosóra.
- Eddig tartott a lányok tiszta pillanata – mondta nagyot sóhajtva Elisabeth, majd Damonra nézett és mosolyogva megsimogatta Alyssa kezeit. – Gyönyörű – tette hozzá halkan, mire Damon mosolyogva bólintott. – Hihetetlen, hogy tudtad, hogy lány lesz.
- Apai ösztön – felelte Damon nevetve. – Már ha létezik egyáltalán ilyen.
- Ezek szerint biztosan – mondta Elisabeth. – De most inkább menjünk és fürdessük meg és adjunk rá egy édes, rózsaszín, habos-babos ruhát – tette hozzá fülig érő mosollyal, mire Damon csillogó szemekkel felnevetett és követte Elisabeth-et a rózsaszín, magában csak hercegnő-szobának hívott babaszobába.
*
Miután megfürdették és felöltöztették Alyssá-t, Damon újra a karjában ringatta és egy percre se akarta elengedni őt. Teljesen elvarázsolta őt a pici lány, és ő csak úszott a boldogságban, mert megkapta azt az élettől, aminek a lehetőségét úgy hitte, hogy örökre elvesztette: az apaságot és családot. Mosolyogva fürkészte a lánya szépséges arcát, és minden porcikáját végigtanulmányozta hol Elena, hol a saját vonásait keresve. Hirtelen azonban összerezzent és ijedten Elisabeth-re nézett, aki épp Alyssa ruháit pakolta vissza a szekrénybe. Sok idő volt, mire döntöttek, hogy most mit adjanak rá, ezért szinte minden ruhát átnéztek nemrég, és ítélkeztek felettük.
- Elisabeth, most hogy Kathlena megint ilyen őrült, mégis mi lesz? Vagy nem is tudom… Mit esznek egyáltalán a vámpír babák? – kérdezte aggódva a Damon.
- Ne aggódj Damon, nem anyatejet, de erre neked is rá kellett volna jönnöd – felelte elmosolyodva Elisabeth.
- Vért, hát persze – felelte mosolyogva Damon, majd megrázta a fejét, hogy miért nem volt ez számára egyértelmű. – Hoznál fel, neki…
- Nem Damon – vágott közbe Elisabeth, majd Damonra nézett. – A vámpírbabák az első időszakban még vámpírvért isznak, és csak lassan, fokozatosan szoknak át az emberi vérre.
- Ó – mondta Damon csodálkozva. – Végülis… Logikus. Ezek szerint én is megetethetem – tette hozzá mosolyogva.
- Igen, nyugodtan – felelte kedvesen Elisabeth. – Sőt, igazából csak te és Elena etethetitek meg, illetve talán Katherine is, ezt nem tudom pontosan.
- Hát persze, hisz vámpírvérrel a másik vámpír szervezetében uralható a másik – mondta Damon megvilágosodva.
- Így van Damon – mondta bólintva Elisabeth. – És mivel most Kathlena még mindig esztelenül vágyik rátok, muszáj lesz, hogy egy kis vért mindig elraktározzak tőled, hogy bármikor meg tudjam etetni Alyssa-t, és ne a sajátommal keljen ezt megtennem. Nem lesz tőle baja, de jobb, ha a ti véretek van a szervezetében.
- Ez természetes és igazad van – felelte Damon határozottan.
- Rendben, akkor én most elmegyek és veszek néhány fecskendőt, tűt és vértasakot. Nem készültem fel arra az eshetőségre, hogy a szülés után Kathlena tovább fog tombolni, és nemhogy ő, de te se mindig etetheted majd emiatt Alyssa-t – mondta fejcsóválva Elisabeth, majd miután elrakta az utolsó ruhácskákat is a szekrénybe, ismét Damonra nézett. - Addig te etesd meg, és tartsd távol magad Kathlena-tól, mert ilyenkor talán még a babát is bántaná. Ha gond lenne, bízd Elijah-ra Alyssa-t.
- Persze Elisabeth, ne aggódj, menj csak – felelte kedvesen Damon. – És köszönök mindent – tette hozzá, amikor Elisabeth már az ajtóban állt. Elisabeth csak mosolyogva bólintott, majd magára hagyta Damont.
Damon lassan leült az egyik fotelba és nagy levegőt véve megharapta egy kis helyen a csuklóját. Végül óvatosan Alyssa szájához emelte, és ő maga is meglepődött, hogy milyen hevesen kezdte el szívni Alyssa a vért a kezéből. Döbbenten megrázta a fejét, amikor megérezte, hogy a begyógyult harapás helyén Alyssa apró fogai a húsába vájtak. Nem gondolta volna, hogy ennyire mások a vámpírbabák és még fogaik is vannak a születésük után. De ha jobban belegondolt, logikusnak tartotta, hisz valahogy táplálkozniuk kellett a kicsiknek.
Egy idő után Alyssa álmosan pislogott rá, és már alig szívta a vért a csuklójából. Mikor végül elaludt, Damon mosolyogva elvette a kezét, és megtörölte a Alyssa száját. Óvatosan megemelte a kislánya csuklóját és észrevétlen ráadta a karkötőt, amin azon a medál volt, amit Isobel készített a számára. Ennek segítségével a napra is mehetett Alyssa, és ha felnő, majd a nyakában, vagy ugyanúgy a csuklóján is hordhatja a medált. Damon elmosolyodott, ahogy tovább figyelte Alyssa vonásait. Boldogan fürkészte a szépséges arcot, és úgy érezte, egy percre se tudná elengedni őt és soha nem is fogja.

8 megjegyzés:

  1. Istenem!Én nekem még most is könnyes a szemem.Annyira imádnivaló volt Damon a babával együtt,és még magam elé is tudom képzelni a gyönyöru kékes-zöld szemeit a babának.Viszont a másik babucinak is örülök,de még mindig haragszok Elenára ,ha tudatán kivül is van. Engem szíven üt, hogy nem nézte meg a lányát ,hogy nem érdekli.Nem baj ott van apuci.De, imádtam Istenem!Damon a daddy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismét szia Minnie.:)
      Elena valóban nincs még magánál, és ezt azzal is próbáltam érzékeltetni, hogy nem nézte meg Alyssa-t.:) De remélem, hogy később megbocsátasz még neki és asszem ezen Damon segíteni fog majd neked a következő részben.:) Mert ő sem lesz éppen egy angyal.:p
      Látom tetszik neked Damon új szerepköre.:)

      Törlés
  2. Naná,hogy tetszik.Tök jó lenne látni a TVD-ben is .Néztem, hogy megint csinálsz egy újabb HÉF -hez hasonló Delena ficket. Már azt is várom.Ami Elenát illeti még nem vagyok kibékülve vele,de reményeim szerint, mire megjön az újabb "kis jövevény" addigra már igen.De ez nem is számít, mert imádom a történeted. Annyira várom kövit, fõleg a kicsi miatt!Egy kis babázó jelenet lesz benne?Rá lehet jönni, hogy imádom a kicsiket.Babázni meg még inkább.Ja,és imádom az Alyssa nevet!Damon és az apa ösztönei .:)szia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lesz, lesz, babázás is lesz, de nem vagyok biztois abban, hogy a következőben lesz-e.:) A nevet én is imádom, és úgy gondoltam, hogy tökéletes lesz a lányuknak.:)
      Az új történet pedig... Ha ezt imádod, akkor abba egyenesen szerelmes leszel :)) Szó szerint.:)

      Törlés
  3. Ó-ó!Megijesztesz!Mert igen tetszik a szerepköre, de nem értem, mit értesz az alatt,hogy nem lesz egy angyal.Nem lesz jó Alyssa-val ?Úgye, apuci nem megy át gonkszba??:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Damon imádja a lányát és igazán jó apuka lesz.:) Más rosszasságot fog művelni, aminek lesznek következményei... :) De ez majd csak két hét múlva lesz, a jövőheti rész még nyugalmasnak mondható.:) Remélem egy picit megnyugtattalak.:)

      Törlés
  4. Szenzációs, fenomenális fejezetet adtál nekünk. Én ikrekre gondoltam, de igy még tökéletesebb. Egy zseni vagy! Annyira várom már a kövi részt, el sem hiszed. Elijahnak pedig fia lesz, ugye? Damon apuka viszont vitte a pálmát, remélem Elena ha magához tért, legalább olyan jó anyuka lesz mint amilyen apuka Damon. Gratulálok :):):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elena-t sem kell félteni.:)
      Hm, szóval ikreket gondoltál?:) Pedig eléggé sejteni lehetett, hogy nem véletlen volt egy "eksön" Kathlena és Elijah közt.:)
      Elijah-nak is lesznek megérzései, de hogy azok jók lesznek-e... Jövőhéten megtudod, hogy ő mit gondol erről.:)

      Törlés