2013. december 18., szerda

Vámpírnaplók: Eszmefuttatás a félévadzáróról - középpontban Delena-Stelena, valamint Damon



Sziasztok!

Ismét jelentkezek egy kis eszmefuttatással, mert felhívtátok a figyelmem arra, hogy van rá igény.:) Nem is húztam hát az időt, és megpróbáltam nektek összeszedni a gondolataimat a félévadzáróról. Az egész eddigi évadot nem fogom most részletezni, mert azt már korábban megtettem. Most csak erre az egy részre, meg talán kicsit a 9. epizódra is kitérek majd, mert a kettőben a történések szorosan összefüggenek.


Nos, mivel is kezdjem. A fő szál, amin mozogtunk a 9. és a 10. részben, az az Augustine társaság sötét és cseppet sem makulátlan múltja. Egy társaság, aki a tudomány „szent” nevében, az emberiség érdekében vámpírokkal kísérletezik. Minden módon… Szó szerint élve boncolás, szemkivágások, szinte teljes kiszárítás… És egyik kedvenc karakterünk pont sikeresen belekerült ennek a társaságnak a markába. Szegény Damon, tényleg mindig ő szívja meg… Megtudtuk, hogy 1953-ban valóban ő ölte meg Joseph Salvatore-t, de azt még Stefan sem tudta, hogy ezt önvédelemből tette. Illetve ha nem teszi, akkor Stefan is végül ott kötött volna ki mellette a cellában. Halkan megjegyzem, hogy ez bezzeg senkinek sem jutott eszébe a két részben, és Stefan sem rebegett el egy halk „köszi”-t se ezért… De erre Stefan-nál később kitérek majd. Szóval az Augustine-ok kapcsán az nagyon tetszett, hogy ezt a vonalat összekötötték az első évaddal, amikor is Elena az egyik epizódban látta azt az ’53-as videóanyagot, amin Stefan is szerepelt, mint Joseph gyászoló unokaöccse. Szép volt, piros pont ezért az apró és figyelmes részért az íróknak.:)

Na szóval Damon ismét csapdában, a rég nem látott „kedves” kis cellájában, ahova később Elena is csatlakozik hozzá. Végül mindent elmond Damon Elena-nak, és bevallom őszintén, borzasztóan örültem, hogy Elena ismét az empatikus énjét vette elő és nem ítélkezett Damon felett a tettei miatt. Megértette őt, és szerintem ez egy nagyon fontos mérföldkő volt az ő kapcsolatukban. Nem felmentette Damon-t, hanem egyszerűen megértette és elfogadta, hogy miért tette azt, amit tett. Damon-t akkor annyira megviselte az is, hogy Enzo-t nem tudja kiszabadítani, hogy az érzéseit is kikapcsolta, amiről persze Enzo sem tudott és ezért volt rá nagyon pipa a 10. részben. És ha belegondolunk, szerintem ezzel máris nagyon sokat elmondtak arról a szenvedésről, amit Damon-nak át kellett élnie abban az 5 évben. Nem 1-2 hónap, hanem öt év! Ötször 365 nap! Vagyis 1825-ször 24 óra! Folytassam? Szerintem nem kell… És a ráadás az, hogy amikor ki próbáltak szabadulni, hátra kellett hagynia az egyetlen barátját, támaszát, az egyetlent, akivel akár egy normális szót válhatott ez alatt az öt év alatt! Kikapcsolta az érzéseit? Szerintem rohadtul érthető… Ő tette ezt, aki tudjuk, hogy nem egy gyenge jellem, és a súly alatt még jobban felszívja magát és kitart. De nem, ekkor erre már ő sem volt képes anélkül, hogy ne kapcsolna ki. Arra nagyon kíváncsi lennék, hogy mikor kapcsolta vissza az érzéseit Damon. Igazából azon sem lepődnék meg, hogy ha a sorozat indulása felé, amikor visszatért Mystic Falls-ba, akkor kapcsolta volna vissza teljesen az érzéseit. Erre a válaszra még nagyon kíváncsi leszek. Annyit tudunk, hogy amikor a ’70-es években New Yorkban játszott Lexi-vel, akkor még (szerintem nem megint, hanem még) ki voltak kapcsolva az érzései.

Enzo… Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de annak ellenére, hogy elég durva és kemény volt Damon-nal, szerintem egy nagyon szerethető karakter. Damon úgy tekintett régen és kicsit most is rá, mint Ric-re. És Enzo valóban egy olyan karakter, aki szerintem meg is tud bocsátani, és érdekes szereplő is lenne. Szóval szerintem az ő kapcsolatuk nincs lezárva, és talán végre újra kap Damon egy társat maga mellé, ami már nagyon ráfér. Szurkolok nekik, mert jó lenne megint egy jó kis csipetcsapatot látni.:)
 
Az félévadzáró kapcsán sokat beszélgettünk páran a vampired.org oldalon, ahol szóba került, hogy ki a jobb testvér, és melyikük tettei az elfogadhatóbbak. Damon ugyebár bosszúból, és szerintem az ép elméje és az önbecsülése miatt szó szerint kiirtotta a Whitmore családot. Érthető? Szerintem igen… Itt szeretném kifejteni azt, hogy miért gondolom ezt így. Először is lehet nyugodtan rám mondani, hogy elfogult Damon (és Delena) párti vagyok. Lehet, én viszont nem ezzel magyarázom a véleményem, amivel vagy egyet értetek, vagy nem. Szóval Damon karaktere szerintem nagyon érthető és mivel én alapból magas megértési és empátia küszöbbel birok, ezért sokkal jobban el tudom fogadni és meg tudom érteni a tetteit. Megbocsátok neki? Lehet, mert igazából akármit tesz, el tudom fogadni, hogy miért teszi, mert látom mögötte az érzelmeket, a szenvedést, ami idáig vezette, és amiért azt tette, amit. Persze, hibázott ő is, nem egyszer és nem kétszer. De ilyen szempontból véleményem szerint semmivel sem rosszabb Stefan-nal. Stefan, aki amint bármi aprót is botlik a bátyja, azonnal kiül az arcára a megvetés és a lenézés… Milyen szót használtam rá? Kétszínű… Ő, aki a vértől megvadulva szerintem bőven sokkal több embert ölt meg, mint Damon valaha. Aki kiirtott egy egész falut, és aki keményen élvezte, amikor játszott az áldozataival. ( Pl., emlékszünk arra a jelenetre, amikor a ’20-as években Gloria bárjában a férjjel megitatta a feleség vérét? Meg a lista falon. Tény, hogy van egy enyhe pszichopata hajlam Damon-ban, de Stefan-ban is megvan ez.) Szóval ilyen szempontból Stefan abszolút kezdi nálam kiverni a biztosítékot. Nem akarok ezzel senkit sem megbántani, most csak a véleményem szeretném elmondani, illetve azt, hogy én hogy látom ezeket a dolgokat.

És azt se felejtsük el, hogy Damon ha ölt is, sosem olyan élvezettel tette, mint Stefan. Lehetne azt mondani rá, hogy olyankor egyszerűen elvonatkoztat, mint pl. egy orvos. Nem gondolhat bele, hogy most egy embert vagdos fel, amikor az életét készül éppen menteni. Damon is hasonlóan volt mindig olyankor, ha valamit durvát tett valamiért. Okkal, ok nélkül? Persze, volt ebből mindkettő is. Én alapból egy megtört, sosem szeretett léleknek tartom őt. Aki mellett soha nem volt ott senki olyan, aki az igazi támasza lehetett volna. Ez talán csak Enzo volt abban az 5 évben, akinek a halála megviselte őt. Aztán még talán Ric-et is ide lehetne sorolni. És most Elena, akit végül a saját keserűsége és bűntudata miatt eltaszított magától. Azt a nőt, aki végre maradéktalanul elfogadta, megértette őt, és akit attól félt, hogy az ő sötét énje és a sötét múltja be fog szennyezni, meg fog változtatni. Ő pedig mindig a legjobbat akarta Elena-nak, és nem egyszer belátta azt, hogy ő nem az, aki a legjobb lenne a lánynak. Hányszor volt, hogy újra és újra emiatt visszalökte őt Stefan karjaiba? Persze mindig ott volt kísértésként, de végül mindig elengedte őt, a lány érdekében. Egy megtört, megkínzott, szeretetre éhes szerelmes karakter, aki saját magát sem képes szeretni, mert erre tanította meg az elmúlt 170 év: őt senki se szerette, még a tulajdon apja sem. Talán csak az anyja, akit korán elvesztettek. És Stefan? Ő ahelyett, hogy mindig a bátyja mellett lett volna, amint az botlik egy aprót, azonnal előkapja az ítélkező énjét… Ezek után csoda, hogy Damon újra és újra kétkedve fogadja azt, ha valaki azt mondja, hogy „de márpedig én szeretlek Damon”? Nem, egyáltalán nem csoda szerintem, sőt. Amíg magát sem képes őszintén elfogadni, megbecsülni és szeretni, szerintem addig Elena szerelmét sem fogja tudni őszintén elfogadni.

Húh, azt hiszem, hogy most jól belementem egy kis lélekbúvárkodásba… Remélem, hogy elnézitek ezt nekem.

Ha már említettem az imént Stefan kétszínűségét, akkor itt kitérnék Caroline-ra is, a másik számomra egyre idegesítőbb és kétszínűbb alakra. Nem az a lényeg itt, hogy Delena párti vagyok-e vagy sem. Hanem az, hogy egyszerűen képtelen elfogadni azt Car, hogy Elena mennyire boldog Damon-nal és jól érzi magát, és ezért lépten-nyomon nem csak szóvá teszi ezt, hanem többször nagyon is megbántja ezzel Elena-t. Értem én, hogy félti a barátnőjét, de ha huszadjára mondja el ugyanazt, akkor az ember inkább kikészül, és maga alá kerül emiatt. És az ilyen szavak után volt valaha is nő, aki elhagyta volna a szerelmét? Én még sosem hallottam ilyet, de javítsatok ki, ha tévednék… Car nem segít ezzel, csak bántja a másikat. Oké, hogy még mindig fúj Damon-ra azért, amit vele tette Damon az első évadban. De hányszor mentette meg már Damon szerencsétlent és Tyler-t is persze? Mennyit fáradozott pl. Bonnie visszahozásáért is, amiért egy pici köszönömöt sem kapott? Persze, hogy Elena-ért tette ezt is. De miért? Mert boldoggá akarta tenni a barátnőjét. És itt megint egy nagy különbségre hívnám fel a figyelmet a két testvér kapcsán. Damon ha ölt, akkor az esetek 90%-ában okkal tette ezt. A szerelemért, a testvére életéért, a barátai életéért, vagy csak ha egyszerűen valami információra volt szüksége, akkor persze a kínzást sem hanyagolta el, de Stefan-nal ellentétben nem az élvezetért tette ezt. Ha pedig ölt, a vélt vagy valós sérelmei miatt, az szerintem még mindig jobb, mint a vértől megvadulva irtani a fél világot. Ott volt pl. az az eset, amikor a vadász jegy növelése miatt Stefan vámpírrá változtatott egy beteg rabot. Gyilkos volt, oké. Ő pedig úgy döntött, hogy megérdemli a halált a férfi és feláldozta őt. Ember volt, egy olyan ember, aki rosszat tett ugyan, és azért fizetett az életével, mert Stefan megszállottságához szükség volt rá. Ezt viszont mindenki elnézte neki… Szó nélkül… És amikor Jesse miatta kapott vámpírvért? Nem, persze azt is azonnal megbocsájtja neki mindenki, mert ő „szent” Stefan, és Damon lesz persze a hibás, amikor a megvadult, Wes által irányított Jesse-t megöli Elena, mert majdnem kinyírta Damon-t… Ha bezzeg Damon tesz valamit okkal, vagy a sérelme, vagy a kiakadása miatt, máris mindenki utálja és ketrecbe akarja zárni őt. Nem, ez egyszerűen nem fér a fejemben, és emiatt Stefan egy egyre unszimpatikusabb karakter számomra. Caroline-nal együtt, akit remélem, hogy még „megmentenek”, mert nagyon szerettem az ő karakterét. Szinte imádkozok azért, hogy amikor Klaus visszatér a következő részben, akkor jöjjenek össze, hogy végre valaki a fejéhez vághassa, hogy milyen kétszínű. Klaus-nak is van bőven a rovásán, és akármit mond is Car, ő ugyanúgy odavan érte, mint anno Elena Damon-ért. Ne vegye ezt senki se magára, nem bántásként írtam ezt. Hangsúlyozom, imádom Car-t, de a mostani viselkedése engem nagyon bosszant... (Spoiler: azt hallottam, hogy a következő részben lesz szexjelenet. Kik jöhetnek szóba? Delena a szakítás miatt nem hiszem, mert nem gondolom, hogy ilyen hamar újra összejönnének. Steferine? Kath épp haldoklik, szóval nem gondolom. Beremy? Ők nemrég voltak és eléggé, khm, kémiamentesek voltak, szóval őket sem gondolnám. Marad még Car, de kivel is.?:) Legyen Klaus, és akkor a Klaroline fanok is boldogok lesznek.:) )

Damon ölései kapcsán még kitérnék arra is, hogy tisztában vagyok azzal, hogy nem makulátlan ő sem. Hisz főleg az első évadban, kénye-kedve szerint öldökölt ő is, játszadozott a nőkkel, stb. DE! A nagy „DE” szerintem itt az, hogy Damon képes volt innen fejlődni és eljutott oda, hogy ha ölt, akkor okkal tette mindezt: a mások védelme, illetve a sérelme miatt, stb. Kivétel itt ugye a Whitmore-ok lemészárlása… Ez még az a pont, amin neki túl kell jutnia, fel kell dolgoznia a múltját és elengedni ezt a beteges bosszút. Amennyit eddig fejlődött, szerintem képes lesz rá. Anno Andie fogalmazta meg neki ezt jól a második évadban. Emlékeztek a kádjelenetre, amikor Damon kiöntötte neki a lelkét? Damon-nak akkor az volt a fő baja, hogy szerelmes, és nem tud az az ember lenni, akit Elena elvárna tőle. És érezte már akkor, hogy változik. Andie pedig elmondta, hogy ilyen a szerelem: változunk miatta és ezzel nincs is semmi gond. Akármit is mond Damon, Elena miatt már ő is sokat változott és az ő fejlődése emiatt még nem állt meg. Stefan… Nos az ő megrekedésére pedig hamarosan kitérek.

Damon terén amúgy itt egyáltalán nem arról van szó, hogy egy jóképű vagy egy nem jóképű karakter-e. Ízlések és pofonok kérdése az is, hogy kinek mi jön be és mi nem. Damon terén, ami engem megfogott és amiért sokkal jobban érdekel az ő története, és amiért megértőbb is vagyok vele, az az, hogy sokkal árnyaltabb és izgalmasabb karakternek érzem. Az ő karaktere akkor fogott meg engem igazán, amikor az első évadban szép lassan elkezdett változni és fejlődni. Az ilyen lelki fejlődések nekem pedig a gyengéim, akár könyvről, akár sorozatról/filmről van szó. Az ilyet egyszerűen imádom végigkövetni, és szeretek elmerülni ilyenkor a karakter életében és szeretem megérteni azt a folyamatot, amin keresztül megy. Anno kérdezték tőlem egy interjúban, hogy a Bűnös vágyak-ban is miért Damon mintájára formáltam Ákost. A válasz nagyon egyszerű: mert Damon karaktere egy izgalmas, fájó múlttal és mély érzésekkel rendelkező figura, akire lehet alapozni, akire lehet építeni. Ezért szoktam néha egy-egy dolgot, tulajdonságot átvenni tőle, de mellékesen megjegyzem, hogy külsőre Ákos-t egy teljesen más, még számomra is ismeretlen figurának képzeltem el. Ugyanezért van az is, hogy minden Vámpírnaplós fanfiction-öm Damon/Delena központú. Nos, rövid kitérő lezárva, vissza is kanyarodok a sorozathoz.:)

Stefan kapcsán most megemlítem Katherine-t is. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én imádom ezt a kis r@bancot, ti nem?:) Örültem, hogy végre valaki kirángatta Stefan-t a PTSD-ből, mert már én szenvedtem nézni ezt. Mindenki mellette volt, ő pedig alig bírt vele megbirkózni. Damon ezzel ellentétben mindig egyedül volt, amikor valami ménkő az életébe csapott. Neki nem volt ott egy Lexi, vagy egy Car, aki segítse. Őt az apja is utálta, Stefan-t tekintette inkább a fiának, és még Kath sem szerette őt soha. Akármi volt is vele, neki mindig egyedül kellett mindennel megbirkóznia. Stefan-nak bezzeg ez sem megy. Három hónap szenvedés után kis híján bekattan, aztán meg még ő maga mer ítélkezni Damon felett, amikor ő 5 év tömény kínzás után bosszúhadjáratba kezd? Értitek már, hogy miért mondom, hogy érthető Damon viselkedése?

No de Kath végül segít neki és szépen össze is melegednek. Gyönyörűek együtt, ez a vonal még nekem is tetszik, és sokkal jobb szerintem, mint a Stelena. Remélem, hogy megmentik Kath-et és Nadia is végre visszakapja az anyját. A jeleneteik szép színfoltjai a részeknek és ezt szívesen nézném még tovább.


Szóval hajrá Steferine.:) És Delena.:) Szerintem ez a két páros így passzol össze, ahogy vannak. A már fentebb említett oldalon kifejtettem én is azt, hogy miért gondolom ezt így. Nem csak azért, mert egy tesóváltás után öngól lenne a sorozattól, ha a főhősnőből ribancot csinálva visszatennék őt a másik tesóhoz… Az egész eddigi évadok mind a Delena izzásra épültek és szerintem nem véletlen. Csak gyanítani tudom, hogy nagyobb a Delena tábor, pláne hogy szerintem a Stelena-soknak is jobban fog tetszeni a Steferine vonal (ha Kath tényleg nem hal meg… Új test felesleges neki, mert az már nem Kath lenne. Őt Nina játéka teszi pazarrá.) A másik amiért jobban összeillik Elena Damon-nal az szerintem az, hogy a Delena kapcsolat sokkal felnőttesebb, mint Stefan és Elena járása volt. Stefan volt Elena első igazi szerelme, ez tény. (Ha viszont szigorúan vesszük, akkor ez Matt volt Elena-nak, bár kérdés, hogy az mennyire volt szerelem...) De Elena Damon mellett túlnőtt Stefan-on, míg Stefan 170 év után is sok esetben megmaradt egy 17 évesnek. Emiatt szerintem már alapból működésképtelen lenne egy Stelena kapcsolat. Vagyis első körben ez az egyik érvem arra, hogy nem volt végleges a Delena szakítás, sőt.

Ezzel kapcsolatban megjegyezném, hogy még én sem gondoltam volna soha, hogy egyszer Damon fog szakítani Elena-val. De amiket Enzo végül a fejéhez vágott, sajnos igaz volt, és megint egy gyönyörű, önzetlen lépés volt tőle az, amit tett. Amit Stefan anno ki is jelentett Caroline-nak a szöszi átváltozásakor, hogy sose lenne képes megtenni és elengedni Elena-t, még ha ezzel jót is tenne Elena-nak. Damon viszont ezt újra és újra önzetlenül meg tudta tenni…

Másik, hogy amikor végre megkaptuk a várva várt Delena-t, akkor az nem véletlenül lett olyan, hogy nem teljesített minden elvárt igényt. És most már értem azt, hogy miért! Kellett ez! Kellett a kötődés, kellett hogy azt legyőzzék, kellett ide akadályként a „hasonmások újra és újra egymásra akadásának” erőltetett története, és kellett ide a szakítás is! Amit én egy kicsit sem gondolok véglegesnek. Hisz gondoljunk bele, ha lesz még jó pár évad, akkor a végére a Delena is unott és izgalommentes lenne. Nem, nekik ezért még meg kell küzdeniük. Stefan és Elena kapcsolata soha nem jutott el arra a szintre, hogy a saját magukból és a személyiségükből adódó problémákat megoldják. Ők megrekedtek és meg is halt a kapcsolatuk. Delena ezen túllépett és ezért is mondom azt, hogy sokkal felnőttebb ez a kapcsolat. Egy kapcsolatban a felek kölcsönösen kell, hogy hassanak egymásra, változnak, idomulnak, és akármennyire sem akarja ezt Damon bevallani, de ő is változott. (Erre figyelmezette Andie is, és Rose is emlegette a változást, mint a kapcsolatok természetes mellékhatását.) Változott Damon is, jó irányba, erről beszéltem fentebb is. Vagy csak jobban előtérbe került a humánus, a régi emberi, a szeretetre, a megbecsülésre vágyó énje. Ez nézőpont kérdése. Egy kapcsolat, hogy tovább éljen, kell hogy egymást előre vigyék a felek és fejlődjenek. És ez Delena-ban működik. Stelena ilyen szempontból szerintem már veszett ügy, ezért sem gondolom, hogy lenne még valaha egy csepp esély is rájuk. Az izzást néha megtartják köztük, de szerintem ez is csak marketingfogás, hogy ne veszítsék el a Stelena hívőket.

Szóval ezek miatt én abszolút nyugodt vagyok és remélem, hogy nem csalnak a sejtéseim, és nem itt van vége a Delena vonalnak. Lehet, hogy most nagyon belementem a belső lelki folyamatok analizálásba, és nem feltétlen van nekem sem igazam. Csak szerettem volna elmondani nektek, hogy én miként látom a dolgokat, illetve, hogy miért látom így a dolgokat. Természetesen nem kell velem egyetérteni.:)

Így a vége felé szeretném lefektetni azt, hogy nem akarok és nem is akartam senkit sem megbántani a véleményemmel. Ez mind csak egy szubjektív eszmefuttatás volt, és nem gondolkodhatunk mindannyian egyformán. Ha nem is értetek velem egyet, akkor beszélgessünk a témáról, de arra kérek mindenkit, hogy tegyük ezt kulturált formában és a másik tiszteletben tartásával. Lehet ellentétes két vélemény, de nem kell emiatt bántani egymást.

Szólaljatok meg Ti is és mondjátok el, hogy Ti miként látjátok az eddigieket.:) Aztán január 23-án el ne felejtsétek megnézni a folytatást.:) Egy hónap… Kibírjuk majd valahogy? Muszáj lesz, eddig is ment valahogy.:) Én mindenesetre az oldalon azon fogok ügyködni, hogy addig se szenvedjetek hiányt a Vámpírnaplós történetekből.:)

Morwen


UI: Elnézéseteket kérem, ha valahol egy kicsit össze-vissza fogalmaztam, vagy ha sok az elírás, hiba... Még egy kicsit beteg vagyok, és ez ilyenkor nincs rám jó hatással.

14 megjegyzés:

  1. Helloo...
    Tudod nekem is ilyen dolgok futnak át a fejemen!Csak egy bibi van a marketing fogásokkal rohadtul bosszantanak, mint például ,amikot Baby Bro megmenti Elenát! Meg én nagyon elvagyok akadva ezen a témán, hogy mindig Stefan a Szent? Meg nem igaz Carnek az nem jut eszébe, mint már montad Stefan ripper énje?!A Delena szakítás na az kicsit fájó ponton talált, hogy ennyi, mert jobban belegondolva az 5.évad elején Elena hirtelen elkezdte keresni Stefet az álmok pedig... fujj olyanok voltak mikor még 1-2 évadba együtt voltak. 4.évadba a többi Delena fanhoz képest szeretem azt kötödést,mert Elena kész volt harcolni Damonért. spoiler engem is érdekel, de szerintem nem Klaroline lesz, hogy ha ez is olyan ,mint a Delena, mert túl hamar történe az. A Stefrinnel kapcsolatban szerintem Kathrine egy csereberében lesz része... logikus lenne szerintem.Huhh remélem ezzel nem fárasztalak le, hogy ennyit írok csak nagyon belemerültem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy fárasztasz lesz.:) meg hát láthatod, hogy mennyire egyet értünk a dolgokban.:)
      Azért gondoltam, hogy Klaroline lesz, mert valamivel "le kell zárniuk" a kettejük viszonyát, izzását, és mivel Klaus és New Orleans-ban éli a mindennapjait... Logikus lenne. Hát mindegy, majd meglátjuk.:)
      Az álmok nekem sem tetszettek, de az mind Tessa műve, szóval nem Elena tehet róla és nem a gyenge érzéseit tükrözte, szerintem.

      Törlés
  2. Oké az eszmefuttatás, mindkettőtöktől, még csak annyit tennék hozzá, hogy én is úgy/igy gondolom. Stefan és Kathrine jobb páros, mert valamilyen szinten valamennyire életet lehel Stefanba, több életet látok kettöjük kapcsolatába mint valaha ami volt Stefan és Elena között. (Elnézést előre is, tényleg nem áll szándékomban megsérteni vagy akár megbántani a Stelena csapatot.) Még a két testvér között is (Damon és Stefan) több a kémia, mint Elena és Stefan között valaha volt. Rá vezeti arra amitől ő eddig elzárkozott, egyszerűen nem vett róla tudomást. Elena és Damon kapcsolata pedig pont az ellentéte, Elena valamilyen szinten valamennyire képes visszafogni Damon azon tulajdonságait amiért mindenki egy önző/psihopata és antiszociális gyilkosnak nézi. Viszont ez forditva is érvényes, Damon is ilyen hatással van Elenara, életet lehel Elenába, gyakorlatilag Elena mellette "nőtt" fel, lett az a nő aki. Stefan mellett még mindig egy csitri 17 éves diáklány lenne akit a széltől is óvni kell. És igen én is nagyon remélem, hogy Delena nem csak ennyi, több van ebben a párosban mint amit csak igy 10 részbe bele lehet süriteni. Damon képes volt változásra, fejlődésre Elenaért valamennyire, képes visszafogni magát, ez a kompromiszum egy kapcsolatba. Ez igy van helyén. Egyelőre ennyi, de ha még eszembe jut valami még irok. Bocsesz a regény miatt. :):):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm, ezt nagyon szépen összefoglaltad, és egyáltalán nem kell bocsánatot kérned a regény miatt, sőt:) Örülök, hogy téged is megmozgatott a rész és hogy ezt meg is osztottad is velünk.
      Remélem, hogy az írók is a TVD stábban úgy látják, hogy ez a két páros így jó, ahogy van. Ha meg nem... Akkor... Nem, az nem lehet :D

      Törlés
  3. Na, ide akartam írni, az előző kommentemet :) De átmásolni sem tudom :(
    Caius

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj, tudjuk, hogy ide ment volna:) Ha gondolod, akkor most már át tudod ide másolni:)

      Törlés
  4. Én mindenben egyetértek veled Morwen. Minding Stefan a szent és Caroline sem ismeri be hogy Stefan sokkal több gyilkoságot követett el, nem beszélve arról, hogy ő ártatlan embereket ölt meg, gyerekeket akik nem tehetnek semmiről. Damon ezzel ellentétben olyanokat ölt akik kínozták, bántottak, jó később azokat akiknek semmi köze nem volt az ő kínzásához, de ez a természetéből fakad.
    Ami a Delenat illeti szerintem a következő részekben újra egymásra találnak, pláne ha valaki jó tanácsot ad Damonnek és a jó irányba tereli (reméljük az az irány Elena felé vezet és nem az ellenkezője történik. Az a véleményem hogy Elena is beszélni fog Stefannal a veszekedésükről és ez az ami vezérli majd Stefant hogy segítsen nekik (beszéljen a bátyával), mert ha nem is tetszik neki Damon és Elena kapcsolta Elenanak jót akar és azt szeretné, hogy boldog legyen. Annak kifejezetten örülök, hogy ez a szakítás(veszekedés) nem vezet vissza egyből minket a szerelmi háromszöghöz, hanem ezúttal megtartják Elenat Damon mellett, hogy legyözzék a fiú démonjait amik kínozzák. Zürös lesz a kapcsolatuk de melyik kapcsolat nem az?
    Mindig lesznek problámáik az ő kapcsolatuk már csak ilyen, egy idejig boldogok aztán hirtelen mint valami villámcsapás történik valami ami egy akadályt gördít az útjukba. Ha nehezen is de átküzdik magukat rajta, a kapcsolatuk mélyen gyökerezik és szilárd alapokra épül, nem úgy mint Stelena ők elvesztek és én sem látok rá esélyt hogy valamikor is olyan legyen mint a Delena. Ők gyorsan szerettek egymásba, gyorsan lettek egymásié nem volt mire építeni, ahogy haladtak előre a kapcsolatukkal úgy tört felszínre Stefan sötét múltja, míg Damoneval Elena mindig is tisztában volt, tudta, hogy milyen ember és így szeretett bele, elfogadta olyannak amilyen és nem akarja megváltoztatni.
    Hosszú az út még a felhőtlen boldogságig, viszont amikor az eljön az a sorozat végéit is jelenti.
    Én azt mondom, hogy szurkoljunk tovább és reménykedjünk hogy mindenki ott találja meg a boldogságot akivel kell.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nagyon jó lenne, ha Stefan is végre túllépne és inkább támogatná Elena-t, mert együtt tényleg boldogok. Ehhez viszont túl kéne lépnie a saját önző, és kicsinyes ragaszkodásán. Ő volt az, aki nem viselte jól a vámpír Elena-t, aki tényleg sokat változott, de szerintem csakis jó irányba. Őrá Kath jó hatással van, így szépek, együtt.:)
      Nagyon jól összefoglaltad a Delena és Stelena kapcsolat indulását, és szerintem pont rátapintottál a lényegre: Elena úgy szeretett bele Damon-ba, ahogy volt. A fiú minden démonjával együtt. Ezekről tudott és képes volt ezek ellenére is mellé állni és támogatni. Ez egy erős kapcsolat alapja és szerintem most indul majd igazán az ő történetük és küzdelmük egymásért, a kapcsolatukért. És valóban, szerintem is a sorozat végét fogja ez majd jelenteni.:) Keserédes vég lesz :)

      Törlés
  5. Amit nagyon remélek, hogy még jóóóóóóóóóóó meeeeeeeeeessze vaaaaaaan!!!!!!!!!!!!!!!! :):):):):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, de addig sem lesz felhőtlen ez az utazás...
      Meg ami valószínű, hogy az én oldalam is maximum a sorozat futásáig tudna életben maradni... :)

      Törlés
  6. Ezt öszintén szivemből sajnálattal hallom/olvasom. Egy olyan irónak, mint Te nincs szüksége holmi sorozatra ahoz, hogy irni tudjom (erre nem is kell jobb bizonyiték, mint a másik oldalad, a Morwen történetei). Te nagyon tehetséges vagy, van fantáziád, képzelő erőd, tisztában vagy azzal mi kell az olvasóknak, hogy lekösd a figyelmünket, hogy oda "lácolj" a történeteidhez. Minden amit leirsz, talán furcsán hangzik, de szinte érezni lehet a szereplök pulzusát, minden egyes apró fájdalmát, örömét, bánatát, szomorúságát, boldogágát. Kár lenne elpazarólni a tehetséged, csak mert vége egy/a sorozatnak, ami remélem még nagyon-nagyon messze van. Bármikor is következik majd be (mert az idő múlásával óhatatlanul afelé haladunk), nagyon remélem attól TE még müködteted az oldalad, életben tartod a reményt, hogy talán mégis létezik romantika, de ami ennél is fontosabb az egymás iránti tiszta, öszinte feltétel nélküli szerelem, határtalan, önzetelen szeretet. Ebben a pénzhajhász világban jól jön egy-egy ilyen story, feldob, képes kirántani a való világ szomórú szürke ám annál inkább önző, könyörtelen markából. Legalább erre a pár percre megadatik nekünk valami olyasmi amit mindannyian szeretnénk magunkénak tudni, de keven vagyunk képesek mindezt bevallani vagy akár felvállalni. Még mindig tartunk az előitéletektől, és amig ez igy lesz hát.... Na, most tényleg elszaladt a ló velem, és mi tagadás nagyon filozós hangulatom is van, fogjuk a közelgő Ünnepekre, oké? Jé, már megint hangosan "goldolkodtam, tehát vagyok". Ki is monda ezt? :):):):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Descartes mondta ezt, és milyen igaza volt.:) Egyáltalán nem baj, hogy filóztál, sőt.:)))
      Nem is tudom, hogy mit mondjak eztán drága Maresz... Most nagyon megérintettél, és tudod, hogy miért? Mert pontosan azt írtad le, ami nekem a célom minden egyes írásommal, fejezetemmel: hatni rátok, lekötni titeket, és átadni azokat az érzéseket, amiket a szereplőimmel megéltetek. Mindig ez a célom, mindig azt szeretném elérni, hogy ezáltal sikerüljön valami különlegeset alkotni. NEKTEK!:) Nem csak szeretek írni, de annál nagyobb öröm tud lenni, ha ti akár csak tizedennyire is szeretitek azt, amit megalkotok.
      Azért írtam azt, hogy az oldal is szerintem csak a sorozat futásáig élne, mert szerintem eddig lenne rá igényetek. Amint kifut a sorozat, sokakban ki fog hűlni a láz, a TVD iránti szeretet. És ha pl. az Originals tovább is fog futni, az nem tudott annyira az ujja köré csavarni, hogy megihlessen.
      Az írást sose szeretném abba hagyni, mert én is ezzel vagyok teljes és egész. Ez valami olyan pluszt ad az életembe, amiről nehéz lemondani, de volt amikor erre kényszerültem. Most már viszont okosabb vagyok és amíg időm, erőm, ihletem engedi, addig nem szándékozok ezt abbahagyni és igyekszek betartani a mértéket is.:) Még ha egyszer ez az oldal végleg el is köszön tőletek, akkor sem fogok tudni leállni.:) De szerintem az az időpont még nagyon messze van.:)

      Törlés
  7. Szia. :) Teljesen egyet értek mindennel. Stefan úgy tudta mondani az elején Elenának hogy Damon mi mindent csinált,de azt valahogy elfelejtette megemlíteni hogy ő miket tett (pl.: kiirtott egy egész falut és ahogy te is írtad a 20-as években megitatta azzal a szerencsétlen férfival a felesége vérét),egyfolytában csak Damont ócsárolta Elena előtt.És amikor elvesztette Elenát rögtön vissza akarta venni a bátyjától,míg Damon önzetlenül lemondott róla.mert ha Elena az öccsével boldog akkor nem veheti el a boldogságát.szóval szerintem Damon:ÖNZETLEN, Stefan:BUNKÓ.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:)
      Hú, ezt szépen összefoglaltad. Pont a lényegre és tökre igazad is van. Hát, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak majd végül ki ebből...:S Vajon az írók is így látják ezt?

      Törlés