2013. december 30., hétfő

Vámpírnaplók Zenei Verseny - 10. forduló + meglepetés 3. dal igazi ínyenceknek :)




Sziasztok!

Újabb hét indul, és remélem, hogy nem adjátok még fel. Az elmúlt két hétben csak ketten küldtetek be megfejtést, aminek nem tudom, hogy mi lehet az oka.:( Túl nehezek a feladványok? Vagy unjátok? Vagy csak az ünnepek és a téli szünet mindenkit lefoglal? Remélem, hogy ez az utóbbi az igaz.:)

A héten van az év utolsó napja, valamint új évet is indítunk, ezért gondoltam, hogy most is hozok még egy dalt. A héten harmadik dalként nem egy promo-s zenét hallgathattok meg, hanem valami igazán nehéz dalt. Kötődik a Vámpírnaplók sorozathoz, ennyit elárulok, de nem a sorozatban és nem is egy epizód promo-ban hangzott el. Azt hiszem, hogy alaposan feladtam ezzel a leckét.:) Ha sikerült megfejtenetek, akkor az extra plusz 5 pontot jelent, mert ez tényleg egy nehéz kör lesz szerintem.:) Hajrá, ne adjátok fel!:)



Az 1. és a 2. dalra a kérdések:
  • Ki a dal előadója? - 1 pont
  • Mi a dal címe? - 1 pont
  • A sorozat melyik epizódjában hallható a dal? (Évad és epizód száma, VAGY az epizód pontos címe és az évad megjelölése, amiben a dal elhangzott. A jelenetleírás nem adja meg automatikusan a pontot.) - 3 pont
  • A jelenet leírása néhány szóval, vagy mondattal - 1 pont  
A 3. dalra vonatkozó kérdés: 5 pont
  • Minek kapcsán vált ismertté ez a dal, vagyis minek az apropóján hallhattuk? (Ha nem jöttök rá egyedül, akkor e-mailben kérjetek tőlem segítséget. Ekkor megadom az előadót, és ha kitaláljátok a fenti kérdésre a választ, akkor 3 pont még mindig jár nektek. Most az előadót és a dal címét nem kérem.:) Bár, ha tudjátok a megfejtést, akkor ezt is tudni fogjátok.)

Segítséget most is kérhettek tőlem e-mailben, ha elakadnátok. (babacskababa@gmail.com) Ha ezt megteszitek, akkor válaszban elküldöm nektek a dal előadójának a nevét, innen pedig a többit könnyebben megfejthetitek. Ebben az esetben 1 pont jár a dal címéért, 1 az évad és az epizód megnevezéséért és 1 a jelenetleírásért.


***********************


A megoldásokat hozzászólás formájában kérem lent! (A hozzászólások 2014. 01. 06-án, a forduló lejárta után jelennek csak meg az oldalon!)
A forduló 2013. 12. 30-tól 2014. 01. 05-ig (vasárnap éjfélig tart).
Az előző fordulók pontszámai és a helyes megfejtések a Zenei verseny főmenüben elolvashatóak.:)

6 megjegyzés:

  1. Szia :)
    Első dal:
    Cary Brothers : Belong
    negyedik évad, 23. rész
    jelenet: Klaus gratulál Carolin-nak és elcsattan közöttük egy csók. Damon és Elena a kandalló előtt beszélgetnek. Damon nem sajnálja, amiért önző személy, Elene pedig nem sajnálja, amiért megismerte, amiért találkozta és amiért szerelmes belé. Hiszen kérdések elé állítja minden egyes alkalommal és mellette érzi leginkább, hogy élne. Csókolóznak. Stefan végighallgatja mindezt aki mellett ott van Lexi.

    második dal:
    Stateless : Bloodstream
    első évad, 22. rész
    jelenet: Damon kilép a Gilber házból, és szembe találja magát Katherine-nel, akit Elenának hisz. Bevallja az érzelmeit és eleinte csak egy lágy puszit ad az arcára, majd csókolóznak. Jenna rájuk nyit, vagyis kinyitja a ház ajtaját és beinvitálja a vámpírt a házba.

    harmadik dal:
    fogalmam sincs :'( azonnal írok egy e-mailt :) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden válaszod helyes, és az e-mail-t is végül rendeztük.:) Eddig ez 12 pont.

      Törlés
  2. 1. szám: Cary Brothers - Belong
    04x23 – Graduation
    Elena 1000 év után Damon-t választja, aki ezzel a sorozat legboldogabb szereplője lett. De számomra nem az ő jelenete volt, hanem Stefané, aki számára most lett valóság Elena-t elvesztette.
    2. szám: Stateless – Bloodstream
    01x22 – Founder’s Day (Alapítók napja)
    Az első Damon Elena csókjelenet. Viszont az nem Elena volt hanem Katherine. Az egész sorozat legeslegjobb évadzáró befejezése volt. CSODÁS!
    3. szám: Megmondom őszintén már mindenre gondoltam, mindent végighallgattam, de nem találtam meg. Amikor először meghallgattam azt gondoltam bárminek lehetne ez a zenéje (film, sorozat) bármi az előadó nem segítene így TIPPELNI FOGOK
    The Originals zenéje.
    bocsánat hogy csak most küldtem el, de eddig vártam hátha eszembe jut a 3. szám Dóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy tűnik, hogy a 3. dallal igencsak feladtam a leckét. Azt sajnos nem találtad el, de most már megnézheted a verseny főmenüjében a megoldást. Biztos, hogy ismered.:)
      2. dal kapcsán pedig... Hát nem tudom, én pl. nem tudok első helyezettet hirdetni az első és a második évad fináléja között. Amúgy most esett le, hogy ebben a fordulóban két évadzárós dalt hoztam :D Fel sem tűnt.:)

      Törlés
  3. Szia :)
    köszönöm a segítséget, a válaszom:
    hogy ez volt a Comic con "Delena" dala
    Millio puszi Xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az előzővel kiegészítve akkor összesen 12+3 pontot szereztél.:) Az előadó megadása után már könnyen ment a megoldás?

      Törlés