2011. június 20., hétfő

Harmadik évad fanfiction 10. fejezet - Készülődés


- Akkor este indulunk! Pakoljatok össze, hozzátok, amire szükségetek van! Nem tudom, hogy meddig leszünk távol... - mondta Elena és lehajtotta a fejét. - Még visszaléphet, aki akar...
- Most viccelsz? - kérdezte Caroline, miközben leguggolt Elena mellé - Ha Stefan nem lenne, én egy vérengző szörnyeteg lennék, aki valószínűleg egész Mystic Falls-t kiirtotta volna mostanra. Ennyivel tartozom neki.

- Nekem meg az öcsém - felelte egyszerűen Damon. Ez a válasz kicsit aggasztotta Elenát. Mintha, csak azért csinálná, mert kötelessége. Talán nem is jönne, ha mondjuk Bonnie-ról vagy Caroline-ról lenne szó? De akkor is jelent valamit, ha Damon kötelességének érzi segíteni a testvérén. Régen sose tett volna semmit semmiért sem, még kötelességből sem.
- Én is megyek - állt fel Bonnie és leporolta a nadrágját.
Elena a barátnője nyakába ugrott és könnyes szemmel szólalt meg. - Nem is tudjátok, hogy mennyit jelent nekem, hogy segítetek nekem! Ti vagytok a legjobbak!
- Ric, kellene valaki, aki itt marad és szól nekünk, ha bármi történik erre fele. - fordult Damon Alaric felé.
- Rendben, meglesz.
Miközben Caroline elindult haza, Damon felment Jeremy szobájába.
- Hali. A fordítás miatt jöttél?
- Fordítás?
- Tudod, az az olasz szöveg.
- Milyen olasz szöveg?
- Amiről tegnap beszéltünk. Tudod!
- Nem, nem tudom. Beszéltetek valami fájlról, de nekem nem mondott senki semmit.
- Az, hogy olaszul van és te történetesen olasz vagy valamennyire az nem jelent semmit?
- Ok. De ha megkérsz könnyebb, mint a fejedben olvasni.
- Ok. Damon Salvatore. Kérlek szépen fordítsd le a szöveget.
- Rendben. Mutasd csak!
- Tessék.

Quando il figlio del luccica buio senza la forza della luna quindi superabile. E 'un disco dipinto con il sangue può spegnere la sua vita. Ma attenzione, il sangue non può essere demoniaco. vittima di un uomo è necessario per la distruzione. Il doppio di esso solo sangue, che spezza la forza. Se la luna piena fioca e il sangue della vittima salire dipinge di rosso, la lotta serve a uno scopo allora. Cerca il pugnale, che è protetto molto, e usarlo per il rituale.

- Ez furcsa. Keverednek benne a régi és új kifejezések. Tudod kitől hallottam, hogy igy beszél?
- Kitől?
-  Karós barátunkól, Elijahtól.
- És ez most miért fontos?
-  Hallgasd meg és megérted. Lényegében ezt jelenti a szöveg. Igyekszek szöveghű maradni…

Caroline hazasietett a kék Fordjával, majd egy nagy fekete táskába beledobálta a cuccait, amire szüksége lehetett. Hagyott egy üzenetet a rögzítőn az anyjának, aki még mindig nem tért vissza, majd gyorsan elindult. A házból kiérve Tylerbe ütközött, aki bátorítóan mosolygott.
- Tyler! - Caroline sem tudta megállni, hogy ne mosolyodjon el egy kicsit sem. - Mit keresel itt?
- Te hová mész? - pillantott le Tyler a lány teletömött táskájára.
- Öhm... Ez bonyolult, Tyler, de egy darabig nem leszek a városban - mondta Caroline, majd kikerülte Tylert.
- Mondd el! - fogta meg a lány karját és visszahúzta őt. - Azóta kerülsz engem, muszáj beszélnünk.
- Most nem lehet Ty. Klaus elvitte Stefant. Utána megyünk - válaszolta olyan röviden, ahogy csak tudta és lefejtette Tyler kezét a karjáról.
- Micsoda?
- Hát jól hallottad és ha most megbocsájtasz... - mondta Caroline, majd beszállt az autóba magára hagyva Tylert és visszaindult Elenáékhoz.

- És ez akkor most jó nekünk vagy sem? – kérdezte Jeremy Damont.
- Ha jól sejtem azt írja le, hogy hogyan kell megölni egy hibridet. Bár van néhány rész, ami nem egészen világos. Bonnie itt van még?
- Azt hiszem igen. Lent van a földszinten Elenával.
- Ok, akkor menjünk mert van néhány kérdésem hozzá. – mikor leértek Bonnie fogta Elena kezét aki bűnbánóan nézett a barátnőjére. Mindketten hallgattak, a szemük pedig könnyes volt.
- Nem akarunk zavarni, de helyzet van. – kezdte Damon.
- Nem zavartok, mondjad csak. – válaszolt Elena.
- Damon lefordította az olasz szöveget, és lenne néhány kérdésünk a Holdról. Mit tudsz róla. Itt a nyers fordítás.

Mikor a Hold ereje nélkül tündököl akkor a sötétség szülötte legyőzhető. A vérrel megfestett korong kiolthatja az életét. De vigyázat, a vér nem lehet démoni. Ember áldozata kell a pusztításhoz. A hasonmás vére az egyetlen, amely megtöri az erőt. Ha feljő a fénytelen telihold és az áldozat vére festi vörösre, akkor a küzdelem célra vezet. Keresd a tőrt, melyet nagyon óvnak és használd a rituáléhoz.

- Nem akarok történelem tanárosdit játszani, de van egy tippem. Erről még Isobel (is) mesélt nekem. Egyes amerikai indián törzsek szerint a Holdra kutyák vadásznak, amikor elkapják, akkor széttépik és a sebeiből kifolyó vér festi vörösre a Holdat. Ennek valóság alapja a tudomány ami állása szerint annyi, hogy teljes holdfogyatkozáskor a föld légkörében lévő por miatt lesz a Hold vöröses színű. De mivel a szövegben valaki másnak a vérére utalnak, ezért szerintem pont az a lényeg, hogy a vérfarkast lehet legyőzni a megfogyatkozott Hold erejével.
- Igen, ebben igazad van. A grimoireokban sokat olvastam a Hold erejéről, főként a teljes holdfogyatkozáskor van nagy ereje. De ha jól értettem azt írja, hogy azzal a bizonyos tőrrel, ami most speciel Elijahban van, és Elena vérével a következő teljes holdfogyatkozáskor megölhető Klaus.
- És akkor ki tudjuk szabadítani Stefant!
- Ácsi Elena, lassíts. Hallottad te amit Bonnie mondott?
- Mit is pontosan?
- Semmi különöset, csak hogy megint te leszel az est sztárja. Amíg fel nem áldoznak… - fejezte be a mondatot úgy, hogy közben centiméterekre állt Elenától.
- Majd kitalálunk valamit! Damon, kérlek. Stefanért!
- Majd kitalálunk valamit. Mindig ez megy, aztán megy a fejvesztve rohangálás. Remek!
- Damon! – szól rá Bonnie. – Gondolkozz mielőtt beszélsz.
- Nem, nem fogok. Ti talán nem hallottátok nem értitek? Vagy most már havi rendszerességgel fogjuk Elenát oltárra dobni? Csak hogy tudjam.
- Nem. – válaszolt Jeremy, Ric és Bonnie egyszerre.
- Hanem? – senki nem válaszolt a kérdésre.
- Addig még van időnk. Ha jól tudom, még odébb van a következő fogyatkozás.
- Rendben. De én előre szóltam! Ha arra kerülne a sor, meg fogom akadályozni, bármibe is kerüljön! – Elena mikor ezt meghallotta felment az emeletre. Megértette Damont, valamilyen szinten, de mérges is volt rá, amiért ilyen konok.
- Este jövök. – mondta Damon, aztán elhagyta a házat. Beleremegett az egész épület, ahogy becsapta maga után az ajtót. Hiába, sosem volt az az indulatait megfékező típus.
Mikor Elena felért az emeletre Jeremyt sokkos állapotban találta. Vicky-ről és Anna-ról hadovált össze-vissza, ezért Elena inkább úgy döntött, hogy nem hagyja otthon. Megkérte, hogy tartson velük. Miután beszélt Jeremyvel Átment Richez.
- Ric, szeretném, ha ezt elfogadnád tőlem.
- Biztos vagy benne?
- Igen, teljesen biztos. Kérlek, szeretném, ha biztonságban lennél. Jennáért…
- Köszönöm Elena. – mondta Ric. Felhúzta kezére a gyűrűt. Mikor a városba jött ugyanez a gyűrű védte mindazoktól a dolgoktól, amikről csak sejtett. És megannyi veszteség után ismét nála a gyűrű…
A nap csendesen telt, mindenki pakolt és próbált felkészülni az utazásra. Este végül Bonnie volt az első, aki megérkezett, majd Caroline és Damon. A levegőben tapintani lehetett a feszültséget, de senki nem akarta újra elkezdeni a nappali vitát. Végül Elena és Jeremy is előkerültek.
- Rendben - csapta össze a kezét Damon. - Két autóval megyünk a cuccok miatt. Elena, te gyere velem... Jeremy, Bonnie ti meg Caroline-nal.
- Oké - mondták kórusban.
Amikor mindenki felkapta a cuccát és kiléptek az ajtón Tyler jelent meg előttük, kis híján beleütköztek.
- Tyler. Mit keresel itt? - kérdezte Caroline mérgesen a fiútól.
- Én is veletek megyek.
- Mi? Szó sem lehet róla. Elég volt egyszer majdnem meghalnom egy vérfarkas harapás miatt. - vágott közbe Damon.
- Damon, a közeljövőben nem lesz telihold. Addig még van másfél hét.

És ha mégis olyan sokáig lennénk távol, megoldom. Hazajövök egyedül. De szükségetek lehet rám is, pláne ha harc lesz.
- Nem lesz semmilyen harc, neked nem. - vetette oda Damon.
- Ne, Damon. - mondta Elena és közben megfogta Damon karját. - Szükségünk van mindenkire.
- Legyen. De akkor hozok egy kevés Klaus-vért. - azzal egy fájdalmas mosolyt eresztett Elena felé, majd berohant a házba és egy szempillantás múlva már ott is állt, ahol az előbb. - Nos Elena, mégis merre gondoltad az indulást? Menjünk a tanyára, vagyesetleg bökjünk rá a térképre boszi,módra?
- Most segíteni akarsz, vagy hátráltatsz? – kérdezte Elena. Szemében fájdalom és megvetés látszott.
- Szerintem kérdezzük meg Jennát - javasolta Jeremy.
- Parancsolj - mondta Damon mogorván.
- Nem tudom, hogy lépjek vele kapcsolatba - mondta Jeremy halkan.
- Remek...
- Szerintem nem is kell. Azt mondta majd jelentkezik. Induljunk el Nevadába, majd közben nyomozunk még. Bonnie úgyis hozza a könyveit, biztosan kitalálunk addig valamit - mondta Elena meggyőzően.
- Rendben, menjünk - mondta kórusban Tyler és Caroline.
- Legyen. De ha eltévedünk... Jenna megbánja. Még hogy szellemek... - mondta hitetlenül Damon, majd mind autóba szálltak és elindultak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése