2011. június 18., szombat

Harmadik évad fanfiction 9. fejezet - Forró nyomon


- Neked is szia Elena – mondta Bonnie gúnyosan egy csepp meglepettséggel a hangjában.
- Szia. Hogy utaztatok?
- Jól Elena, köszönöm. És neked hogy telt a szobafogság?
- Jól… - válaszolta Elena Damonnak durcásan. – jutottatok valamire?
- Oh, az nem kifejezés csipet-csapat! De előbb engedjétek meg, hogy csatlakozzunk, mert Bonnie… Bonnie? Gondolom Jeremyvel van. Jól sejtem?
- Igen – válaszolta Ric – pár mondattal ezelőtt surrantak fel az emeletre. De hagyjuk is most őket. Mesélj, mire jutottatok?
- Oké, szabad? – kérdezte a többieket egy nagy pizzás doboz felé mutatva.
- Persze, jut mindenkinek. – mondta Elena. Még Ricnek is feltűnt, hogy a lány mennyire készséges és hogy milyen elhamarkodott reakciókat ad. Damon elkezdett enni. Közben Bonnie és Jeremy is visszatértek a csoporthoz. Jeremy, Ric és Elena előadták, hogy miket találtak. Mikor Damon nagyjából befejezte az evést, akkor belekezdett, és elkezdte elmesélni, hogy mit hol és hogyan találtak a városkában.
- Mikor megérkeztünk először is megkerestük a helyi infó-elosztót, vagyis az ottani Mystic-Grillt. Ott nagyon készségesek voltak, sőt, még olyan dolgokat is elárultak, amit inkább nem akartunk tudni. A lényeg, hogy valóban járt ott nemrég Klaus és Stefan. Vagy ahogy ők mondták „két mocskosul helyes pasi”. Szerintem csak azért mondták, mert még nem jártam addig arra…
- Damon! – förmedt rá Elena. – Folytatnád?
- Igen, persze. – válaszolt. – Szóval, hogy mit csináltak ott, arról nem sok információval tudtak szolgálni, leszámítva, hogy sokat buliztak és annál is több fiatal lányt tüntettek ki a figyelmükkel. Ezután meséltek a helyi állattámadásokról. Itt jegyzem meg, hogy hihetetlen milyen hülyék az ottani emberek. Senkinek nem volt annyi esze, hogy összerakja a két infót.
- Lesz is valami érdekes és tartalmas az elbeszélésedből, vagy csak a saját hangodban akarsz gyönyörködni? – kérdezte Ric, mikor már kezdte unni a kiselőadást.
- Nyugi, most jön a  lényeg. Tehát Bonnie és én bementünk a helyi bankba, hátha tudnak ott valamit. Azt mondtuk, hogy egy fiatal pár vagyunk, akik itt szeretnének házat venni és a banki konstrukciókról érdeklődtünk. Ott ültünk kéz a kézben, mint a búgó galambok és vártunk. – mikor Damon ezt mondta Elena keze ökölbe szorult és az álkapcsa is megfeszült. Ezt egyedül Bonnie vette észre, mert direkt figyelt, kíváncsi volt, hogy mit reagál erre – Egyszer csak belibbent egy szőke hölgyemény, aki szívesen válaszolt a kérdéseinkre, főleg azután, hogy belenéztem a szemeibe. Kiderült, hogy Klausnak van ott egy bankszámlája, amiről érdekes utalásokat teljesítenek. Egy bizonyos Tonopah nevezetű kisvárosba utalnak havi rendszerességgel. Mint kiderült ott van egy hatalmas tanya, amin csak egy ház van. Vagyis inkább egy raktárszerűség. A lényeg a lényeg, szerintem ott tartja Klaus a családját. Vagy legalábbis van ott valami, ami fontos neki.
- Ennyi? Egy bankszámlaszám, utalások és erre induljunk el?
- Szerintem ez több mint elég információ. Vagy tudtok jobbat? Szerinted véletlen, hogy eltűnésük előtt odamentek?
- Nem. Talán. És ha nem oda mentek?
- Akkor ott meg tudják mondani, hogy merre. Ennyire egyszerű.
- Ok skacok, erre aludjunk egyet, aztán holnap reggel találkozunk Damonnál. – mondta Ric, majd intett Damonnak, hogy beszélni akar vele.
- Szerintem inkább találkozzunk nálunk. – mondta Jeremy. – Elena?
- Ok, az szerintem is jó ötlet. Bonnie, szeretnék veled beszélni. Lenne számomra egy perced. Persze csak ha a kisöcsém kienged a karmai közül. – mondta, majd nevetni kezdett. Eközben Ric és Damon a háttérben sutyorogtak. Caroline próbált hallgatózni, de nem nagyon értette miről lehet szó. Mikor visszatértek a csoporthoz, akkor mindenki elköszönt mindenkitől.
- Szia Elena. Légy szíves ne kódorogj el. Bonnieval megszüntettetem a szobafogságot. Remélem bizgatok benned. – Elena és Damon centikre álltak egymástól. Elena szíve kicsit hevesebben vert.
- Igen, persze – mondta Elena pár másodperc után, mikor felocsúdott.
- Akkor holnap találkozunk Csipkerózsika. Jó éjt.
Mikor már mindenki elment Elena és Bonnie a romokat takarították el a házban.
- És milyen volt az út? – kezdte e beszélgetést Elena.
- Hát nem volt egy sétagalopp, de a végére nem volt olyan rossz.
- És Damon? Jól viselkedett? – kérdezett ismét a lány, hangjában érezhető feszültséggel.
- Úgy érted, hogy nem csapolt-e meg engem vagy mást a környéken. Vagy hogy nem vetette-e rám magát?
- Igen. Mármint a csapolásos rész…
- Áh értelek. Ne aggódj egyik sem. De neked ezt tudnod kéne.
- Hogy érted ezt?
- Na jó, ne kerülgessük a forró kását. Szeret téged és bármit megtenne érted. Még azt is, hogy nem szívja ki emberek vérét.
- Tudom. – mondta Elena, majd lehorgasztotta a fejét.
- Elmondod mi történt azon az estén?
- Ok. De kérlek ne ítélj el… - mondta Elena, majd belekezdett a mesélésbe…
***
Másnap reggel a Gilbert házhoz ment mindneki. Elena és Bonnie terülj-terlülj asztalkámmal fogadta a többieket, hogy a megbeszélés valamivel oldottabb és kellemesebb légkörben folyjon. Miután mindenki talált helyet magának Jeremy került elő az emeletről kissé csapzottan, ahogyan az ilyen korai órákban a fiatalok szoktak.
- Jenna. - kiáltotta el magát Jeremy, mikor mind leültek az asztalhoz.
- Jeremy? Jól vagy? - kérdezte Elena az öccsét.
- Nem, nem vagyok jól. Ti nem látjátok őt? Most már egyre tisztábban látom.
- Mi? Jeremy, miről beszélsz?
- Jeremy, ők nem látnak engem. - mondta Jenna Jeremynek.
- Mi? - kiáltotta Jeremy és ijedten hátrébb lépett. - Jenna, ez hogy lehet? Azt hiszem megőrültem, ez nekem sok. Már beszél is!
Mindenki ijedten nézett Jeremyre, nem értették mi baja van.
- Elena, azt hiszem jobb lesz ha kihagyod az öcsédet ebből és hazaviszed - mondta Damon, miközben Jeremyt fürkészte, hogy az épeszű-e.
- Jeremy, mondd el nekik, hogy miután meghaltál, a boszorkányok azzal a képességgel küldtek vissza, hogy láss minket. Klaus tette után felborult az egyensúly, muszáj volt kiegyenlíteni. Én segíthetek nektek megtalálni Klaust.
- Öhm, srácok, azt mondja Jenna, hogy a boszik úgy küldtek vissza, hogy lássam a vámpírok szellemét, mert Klaus miatt felborult az egyensúly - mondta Jeremy hitetlenül és látszott rajta, hogy nem biztos abban, hogy nem őrült meg. - Akkor ezek szerint Vic és Anna is valós volt. – motyogta félig hangosan.
- Vámpírszellemek? - kérdezte Damon hitetlenkedve. - Bonnie, azt hiszem reklamálnod kéne Emilynek, hogy selejtesen küldték vissza a lovagodat.
- Nem, Damon, Jenna azt is mondta, hogy ő tud nekünk segíteni. - mondta Jeremy, majd Jenna felé fordult, bár a többiek csak azt látták, hogy a szekrénynek beszél.
- Tényleg Jenna, hogy is tudnál nekünk segíteni?
- Klausék Nevadába mentek.
- Óóóó - mondta Jeremy. - Honnan tudod?
- Hallottam őket. - mondta Jenna mosolyogva. - De Jeremy, valamit tudnotok kell. Stefan már nem a régi. Klaus teljesen átformálta. Megölte Elijaht, majd Stefannal megöletette Lindát.
- Lindát?
- Mi? Mi van Lindával? - kérdezte Bonnie.
- Stefan megölte. - mondta elhűlve Jeremy.
- Nem, az nem lehet. - mondta Elena kétségbeesve.
- Jenna azt mondta, hogy Stefan már nem ugyanaz, teljesen megváltozott. Ja és Elijaht megölte Klaus és Nevadába mentek.
- Ezt nem csodálom. Lehetett volna több esze Elijahnak. Én mondtam hogy ne bízzunk benne. - mondta Damon, majd Bonnie felé fordult. - Nem tudnád valahogy leellenőrizni, hogy Jeremy nem valami drog miatt diskurál-e Jennával?
- Valamit érzek idebent, szóval biztosan van itt valami. - mondta Bonnie
- Jah, halucinogén gáz. Hééé, mi volt ez? - mondta Damon és mérgesen körülnézett. - Bonnie, ne varázsolgass rám, jó?
- Nem én voltam Damon. Nem csináltam semmit.
- Damon, Jenna megpróbált pofon vágni, asszem ennyit érzékeltél belőle. - mondta Jeremy nevetve.
- Na jó, legyen. Akkor menjünk el Nevadába. De azon belül merre? - adta meg magát Damon.
- Jenna azt mondja, hogy majd navigál, ha útra kelünk.
- Ó, szóval velünk is tud jönni? És nem fog kipottyanni az autóülésről a földre? - kérdezte Damon iróniával.
- Azt mondja, majd csatlakozik hozzánk, ha átléptük a határt.
- Remek. Ha ilyen gyors, kövesse Stefanékat, és jelentsen nekünk.
- Azt nem tudja. De ha a közelében leszünk, akkor érezni fogja Stefant, ha rád hangolódik.
- Hogy mit csinál? Hát rám ne hangolódjon semmilyen szellem! - mondta Damon magából kikelve.
Mindenki csak nevetett, de Elena könnyei folytak.
- Jenna. Nem tudom hogy hallasz-e, de... Csak azt akartam mondani, hogy sajnálom, ami történt.
- Hall téged Elena. - mondta Jeremy. - Azt mondja, hogy ne emészd magad miatta, senki sem tehet róla, hogy ez történt. Klaus fizetni fog ezért.
- Köszönöm Jer. - azzal Elena megölelte az öccsét.

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok!!!
    Huh!!! Egyre izgibb !! Ezek a nyomok és ez a Jenna segítség egyszerűen Király!!! :D Csak így tovább!!! <3 MFD <3 Demi :D

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!Imádtam ezt a részt!Már várom hogy megtaálják Klaust és Stefan sötét oldalát is! :D

    VálaszTörlés