2013. november 22., péntek

FRISSÍTVE! Vámpírnaplók 5. évad - avagy mi is történt eddig? - S05E08



Sziasztok!

Itt vagyok újra és ezúttal ismét egy kis eszmefuttatásra, véleménycserére invitállak titeket. Mint tudjátok, a következő epizód, a The Cell december 5-én kerül képernyőre, így most két hétig várnunk kell a további fejleményekre.

De mi is történt idáig? Erre próbálok most „röviden” válaszokat adni, kifejtem a személyes véleményem, a tiétekre pedig borzasztóan kíváncsi vagyok az évad alakulásával kapcsolatban. :) Itt szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy ezután spoiler következik majd többször is, szóval csak azután olvassatok tovább, ha a címben említett epizódot már láttátok. Úgy tűnik, hogy most egy új nyomvonalon halad tovább a sorozat, szóval emiatt feltétlen nézzétek meg ezt a részt.:)

(Frissítés a bejegyzés végén olvasható!)


Mivel is kezdjem először? A hasonmások. Igen, végre halott Silas és Tessa is, a normálisnak cseppet sem mondható páros. Többször beszéltünk már erről páran a vampired.org-on és általában a végkövetkeztetés mi volt? „Végre meghaltak!” Valahogy mindig úgy éreztem, hogy eléggé erőltetett volt ez a vonal a sorozatban és mire én is végre megemésztettem mindent, akkor hirtelen minden megoldódik, főhőseink győzedelmeskednek és a „gonosz” végül meghal. Hát… Ennél kicsit félelmetesebbnek és erősebbnek voltak mindketten beállítva, és gondoljunk bele, hogy még a naaaagy Klaust is simán lóvá tette Silas. Erre most ez a pár, még „gyerkőcnek” nevezhető vámpír elbánik velük… Ennek kapcsán egy apró gondolat erejéig meg kell, hogy említsem az Originals-t, amivel pontosan ez a nagy bajom: elvileg minden idők legerősebb vámpír-boszija meg annak megcsalt kedvese ügyködtek főszereplőink ellen, akik felett végül győzedelmeskedtek Mystic Falls-ban. Az ősök erre mit csinálnak? Részek óta „játszadoznak” egy szintén „gyerkőc” vámpírral, Marcellel meg a bandájával, és ahelyett, hogy odacsapna Klaus és elvenné azt, amit akar, még mindig macska-egér játékot játszik a régi mentoráltjával. Ez a vonal nem igazán tetszik nekem és bevallom őszintén, féltem kicsit Klaus hitelét és mintha kezdene elpuhulni is... Bízok abban, hogy ezt előbb-utóbb helyre hozzák majd a sorozatban. Remélem értitek, hogy ezzel a párhuzammal mit fájlaltam a két sorozat kapcsán.

Na de vissza a Vámpírnaplókra. A másik ok, amiért én is örültem Silas halálának az az volt, hogy szerintem Paul siralmasat alakított. Nem egyszer, és nem kétszer fordult elő az, hogy fogalmam sem volt arról, hogy épp kit játszik, egészen addig, míg a jelenetekből ki nem derült. Nina iszonyat magasra tette a lécet Katherine és Elena megformálásával, és e mellét bevállalni azt, hogy Paul is két karaktert alakítson… Nyugodtan mondhatjuk szerintem, hogy öngól volt. Talán emiatt is zárták le végül szerintem túlságosan is hamar a hasonmások körüli hajcihőt. Tessa/Qetsijay pedig… Komolyan mondom, az a nő tényleg őrült volt. 2000 évig senyvedett a „bűne” miatt szerencsétlen Amara, ám ő még ekkor is alig várta, hogy megölje a lányt. Amara-t még én is nagyon megsajnáltam, és amikor Silas és ő sírva búcsúzkodtak… Na az a jelenet az előző részben engem is nagyon megérintett. Szóval végül elbúcsúztunk mindenkitől és a hasonmás, meg a „tüntessük el a túlvilágot, hogy meghalhassak és a szerelmem mellé kerüljek” vonal lezárult.

Nina és Paul kapcsán még annyit mondanék, hogy értem én, hogy a három lány esetében könnyebb a különválasztás, mert a haj és a smink is segíti ezt, nem csak a másfajta színészi játék és a gesztusok. De azért Paul-nál is lehetett volna valami kreatívat kitalálni. Például arcszőrzet, más frizura, nagyon eltérő öltözködési stílus… Eleinte persze azt játszotta el Silas, hogy ő Stefan, na de utána… Szóval szerintem ez a Paul-féle hasonmás dolog több sebből is vérzett.

Most rátérek a következő szálra, ami mind a mai napig a sorozat mozgatórugója: a szerelmi háromszög, amit még mindig görcsösen próbálnak életben tartani a sorozat készítői, véleményem szerint csak azért, hogy a Stelena rajongókat el ne veszítsék. Nem akarom itt most egyik oldalt sem megbántani, illetve szerintem aki sűrűn jár a blogon, az tudja jól, hogy én melyik tábort erősítem. De muszáj erről is pár szót ejteném. Több helyen olvastam, hogy mennyire ki vannak bukva Elena-ra, amiért ennyire nem képes határozottan kitartani Stefan mellett. Nos, higgyétek el, már csak emiatt is direkt árgus szemekkel figyeltem minden Stelena jelenetet az évadban, és el kell mondanom azt, hogy szerintem ez a kapcsolat halott. Egy aprócska izzás volt köztük, de szerintem az még megbocsátható. A „madjnemcsók” jelenetről beszélek, amikor is Elena hónapok után látja először az első nagy szerelmét, Stefant, és a régi szép emlékek megrohamozzák őt. Végül nem tett semmi rosszat és szigorúan csak barátként viszonyul Stefanhoz. Lehet ebbe többet is belelátni, szerintem viszont nincs itt semmi több és nem is lesz. Miért gondolom így? A válasz roppant egyszerű. A Salvatore testvéri kötelék egyszer elbírta azt, hogy Elena térfelet váltott, mert beleszeretett Damonba, és ezt még túlélte a kapcsolatuk. Da ha újra megtörténne ez, szerintem annak alaposan szét kéne zilálnia, az amúgy is törékeny testvéri kapcsolatot. A másik: szerintem a sorozat készítői sem akarnak a főhősnőjükből ribancot csinálni. Ez valahogy nem igazán illene a sorozat imidzs-ébe, és ezt szerintem más sorozat sem csinálná meg. Szóval, ha próbálok logikusan gondolkozni, akkor azt mondom, hogy a Stelena szálnak örökre vége van. Próbálják életben tartani, de szerintem tényleg csak a Stelena rajongók miatt, ami már kissé elcsépeltté teszi az egészet. 

Amit itt még meg kell említenem, hogy Elena mindig is ilyen közvetlen volt a férfiakkal és Stefannal is az maradt, akit a barátjának tekint. Elena mindenkivel gondoskodó, törődő, igazi anya-típus, és szerintem Stefan kapcsán is csak erről van szó. Ő egyszerűen mindenkivel ilyen, még pl. Aaron-nal is ebben a részben. Mindenkit megmentene, ha megérdemli, ha nem, és szerintem érthető, hogy jót akar a szerelme testvérének, aki egyben az ex-barátja is. Stefannal egyszerűen nincs köztük semmi izzás, semmi vonzalom, ami azt súgná nekünk, hogy „igen, itt még van valami”: Stefan elejtett mondataiból tudjuk csak néha, hogy ő még mindig szereti Elena-t, de igazán a viselkedésén se érzem ezt túlzottan. Meglátjuk mi lesz még itt, de a mai rész után talán tényleg a Stefan-Katherine vonal felé terelik majd a dolgokat.

Mielőtt rátérnék Katherine-re, először nézzük meg, hogy mi van a mi ex-ügyeletes, ex-szuperboszinkkal, aki most az új horgony. Ugyebár azon küzdöttek részek óta kedvenceink, hogy Bonnie-t visszahozzák, ami miatt szerintem nem kevesen húztuk a szánkat. Végül én is megbékéltem ezzel és a mai rész után már egész jól viszonyulok Bon-Bon-hoz.:) Viszont részeken keresztül azt éreztem, hogy visszatartja Jeremy karakterét, most viszont egészen szép jeleneteik voltak. Bár be kell valljam, hogy a mai részben levő hancúrozásuk nekem egy kicsit morbid volt… Megjelenik Jesse, átkel Bonnie-n, mire neki végre színt kell vallania Jeremy előtt, majd utána mintha semmi sem történt volna, uzsgyi az ágyba. Nekem ez egy kicsit zavaróra sikerült… De összességében véve most már pozitív vagyok velük szemben és kíváncsian várom azt, hogy mit hoznak majd ezután ketten a sorozatba.

Katherine… Kedvenc, mindig önző, ám imádnivaló ex-vámpírunk haldoklik. Előkerül a halottnak hitt lánya, akivel Kath egyszerűen nem mer közelebbi kapcsolatba kerülni, mert tudja jól, hogy nem sok van neki hátra. Az örök harcos a mai rész után viszont fel akarja adni, és ez a jelenet… Szó szerint éreztem minden keserűségét és bánatát, és valahogy meg tudtam érteni, hogy miért adja fel és miért akar öngyilkos lenni. Mindig küzdött, ám most olyan ellenféllel találja magát szemben, akivel nem tudja felvenni a harcot: a halállal. Ám Stefan, ahogy sejthető volt, időben érkezik, megmenti és pontosan úgy, ahogy nem sokkal Katherine tette, most ő önt lelket a megtört lányba. Most már értem, hogy miként fog kialakulni a szerelem Katherine-ben Stefan iránt. (Erről érkezett nem olyan régen egy spoiler: Katherine szerelmes lesz az egyik testvérbe, akihez mindig is vonzódott és nem zárult le soha rendesen a kettejük viszonya.)

Aztán itt van még Nadia is, akinek végül az anyja lévén segíteni akar és a Matt-ben tanyázó utazót, aki Nadia kedvese (volt), végül megöli, mondván, hogy az ő lánya ennél jobbat érdemel. Ez persze nem tetszik a lányának, el is küldi a pokolba Katherine-t, ám a spoilerekből tudhatjuk, hogy végül megpróbál majd segíteni az anyjának a későbbiekben. Az, hogy Katherine meghal-e… Remélem, hogy kitalálnak majd valami megoldást a számára is, és talán itt lép majd a képbe a főiskolai titkos társaság és a kísérletezéseik. Katherine egy nagyon jó és határozott színfoltja a sorozatnak, remélem, hogy nem fogjuk elveszíteni. Amara-nak mennie kellett, ez nem kérdés, mert három karakter tökéletes különválasztása már sok lett volna a sorozatnak. Nina-nak nem hinném, de biztos vagyok abban, hogy egy Elena2-re vagy egy Katherine2-re senki nem lett volna kíváncsi. Bár amennyit láttunk Amara-ból, inkább Elena-ra hasonlított. Ma egy olyan spoilert is olvastam Nina-tól, hogy talán felbukkan majd a negyedik Petrova is, és gondolom ez alatt Tatia-ra gondoltak. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e ebből valami, de nagyon remélem, hogy ez nem Katherine rovására történik majd.

Caroline… Bevallom őszintén, nagyon örültem annak, hogy végre szakítottak Tyler-rel. Már annyira érett a dolog, és Caroline kivételével mindenki tudta, hogy ennek a kapcsolatnak vége. Tyler szó szerint hátat fordított neki és a bosszút választotta, ahelyett, hogy az állítólagos szerelmével maradt volna. Mert én már ezt a nagy szerelmet is megkérdőjelezném. Egy rövid gondolat erejéig ki kell térnem megint az Originals-ra és Tyler beteges bosszújára. Hogy kinek van igaza? Szerintem ezt még eldönteni is nehéz. Klaus átváltoztatta őt és a szolgájává tett. Tyler végül megtörte a köteléket és bosszút fogadott ellene, és a hibrideket is elszakította Klaus-tól. Klaus erre bepöccen és megöli az anyját, ám őt Caroline kérésére életben hagyja és végül Mystic Falls-ba is visszatérhet. Ezt viszont Tyler önbecsülése nem tudja megemészteni, ezért inkább Klaus ellen vonul megint. És itt jegyezném meg azt, hogy mintha elfelejtette volna, hogy ha Klaus-on bosszút is áll, esetleg meg is öli, akkor ő is és a Mystic Falls-i vámpír banda is meghal. Szóval Tyler végül elhagyta a Vámpírnaplókat és szerintem élve nem is tér már vissza. Az amit Hayley-vel és egy meg sem született babával tett… Megölni az ismeretlent, csak azért mert nem tudjuk, hogy pontosan mire is számíthatunk majd… Oké, hogy a baba simán tud majd hibrideket gyártani, de annyira zavar, hogy emiatt meg akarta ölni őket. Értem, hogy miért, de ez egyszerűen akkor is gusztustalan volt tőle, és nem igazán sajnáltam volna, ha Klaus végül megöli. De mintha tényleg kezdene elpuhulni az ősi hibrid, mert nem tette ezt meg. Pedig ha valaki, akkor ő tudhatná jól, hogy a bosszúszomjas ellenség sosem hátrál meg és nem adja fel…

De vissza most még Caroline-ra. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de engem egyre jobban kezd idegesíteni a viselkedése. Értem én, hogy maga alatt van, de most itt főleg az anti-Delena megnyilvánulásaira gondolok. Oké, ha egyszer, maximum kétszer kifejted a barátnődnek, akit persze szeretsz és féltesz, hogy egy cseppet sem szívleled az új választottját. De Caroline epizódról epizódra ezt teszi, és komolyan mondom, hogy csodálkozok azon, hogy a mindig barátságos, melegszívű Elena sem küldte még el a francba. Ez nem segítség, ez egyszerűen a másik bántása. Mintha újra és újra arra kérné a barátnőjét, hogy válasszon: szerelem vagy a barátságuk. Ezek a megnyilvánulásai pedig egyáltalán nem tetszenek Caroline-nak. Nem azért, mert szeretem Delena-t, hanem az ilyen fajta "barátnői" hozzáállástól mindig a falra tudtam mászni. Car pedig... Egyszerűen nem tetszik, hogy egy ilyen unszimpatikus karaktert kezdenek csinálni belőle. Hisz gondoljunk csak bele, Elena mindig támogatta őt és segített neki pl. Matt kapcsán is, vagy amikor Tyler bajban volt… Le merném fogadni, hogy most, hogy Damon segítségre szorul majd, Caroline simán képes lenne hátat fordítani neki. Nagyon érik már, hogy valaki beolvasson neki, és remélem, hogy hamarosan megtörténik ez és észhez tér a karakter, mert én mindig is kedveltem Car-t. De most… Inkább életben hagyott volna egy kiszámíthatatlan, ki tudja, hogy mikre képes vámpírt, akit alig két perce ismer (tudom, túlzás, de kb. ez a lényege a történteknek), és ezt az újoncot választotta volna, ahelyett, hogy megértené azt, hogy miért választotta Elena a szerelme életét egy lehetséges ágypartnere helyett… Mert Jesse kb. ennyit jelenthetett most még csak neki, semmi többet. Tetszett neki, de semmi erőteljes nem tudott még kialakulni köztük. És erre mit tesz Car? Újra Elena-nak esik és Damon-t okolja megint azért, amiről tényleg nem tehet most szerencsétlen vámpír. Komolyan mondom, már szinte hihetetlen, hogy mindig mindennek Damon issza meg a levét. Most is… Ő tudta jól, hogy az ilyen Wes és Shane féle elvakult orvosokat, tanárokat, vagy mit tudom én miket nem ajánlatos életben hagyni, de nem, Elena kérésére nem öli meg Creepy Professzor kettőt… Végeredmény? Megint ő szívja meg ezt is.

Most tehát végül úgy tűnik, hogy ismét új irányt vesz a sorozat, és ha jól sejtem, ezután a főiskolai titkos társaság kerül majd a középpontba. Vele együtt fény derül majd Grayson Gilbert titkaira is, és gondolom a kapcsolatára is ezzel a társasággal, mert minden bizonnyal nem véletlen The Fifty Shades of Grayson a címe a 10. epizódnak. (Wes ugyebár ismerte a Gilbert papát, aki néha az egyetemen is dolgozott. Ő is aktívan vámpír-ellenes volt, emlékezzünk csak vissza például a tóparti házban tartott rengeteg karóra és egyéb vámpír ölő,- és kínzó eszközre, amit Elena talált.) Aztán a következő epizódban Damon sötét múltjába pillantunk majd bele, és az ő történetét is megismerjük majd remélem. Valami kapcsolata volt neki is néhány évtizede ezzel a társasággal, és ahogy a trailert elnéztem, ez nem volt valami szép kapcsolat. A lényeg? Iszonyatosan meglepett a rész végén ez az új fordulat és két hetet várni a következő részre… Hát rég volt már olyan, hogy ennyire tűkön ülve várom majd.:) Újra egy olyan vonalat keltett életre a sorozat, ami nagyon elgondolkodtatott, találgatásokra invitált és ezt egyszerűen imádom a sorozatban. Töprengsz, tippelsz, kombinálsz, és vagy bejön valami, vagy nem, de nem is ez a lényeg. Eléri ezzel a sorozat, hogy kíváncsian várjam az újabb epizódot és addig is találgassak és türelmetlenül várjak.:) De azt, hogy miként került ha jól tippelek 1953-ban Damon a társaság kezébe és miként szabadult ki onnan... Ezer dolláros kérdés, amiről fogalmam sincs. Tény, hogy ez a banda kísérletezik a vámpírokkal és nem éppen finoman teszik ezt. Hogy mi lesz ezután ismét Damon-nal... Hihetetlen, hogy mindig ő szívja meg az ilyeneket.

Ennek kapcsán mondanám most el nektek, hogy december 5-én hajnalban (mondjuk az már inkább december 6. hajnala) várlak titeket ide az oldalra és ha van kedvetek, nézzük meg együtt élőben az új részt. Rég volt már ilyen, és nem tudom, hogy hányan vetemedtetek régen arra, hogy élőben nézzétek, de nekem néha nagyon hiányozik egy-egy ilyen alkalom. Jó volt pár szóval megbeszélni ilyenkor a szünetekben, hogy mi történt, vagy éppen utána, mert egyszerűen annyira magával ragadott minket az epizód.:) Túl rég volt ilyenre példa, most viszont felvetem az ötletet, hátha lesz valaki, aki vevő rá.:) Szóval december 5., hajnali két óra (pontosabban: péntek hajnali kettő óra)! Várlak titeket itt az oldalon.:)

Remélem, hogy az elhangzottak kapcsán nektek is van véleményetek, és nem fogjátok magatokban tartani.:) Két hét múlva érkezik új rész, szóval van mit és lehet mit kibeszélni addig.:) Írjátok le, hogy ti mit gondoltok ezekről a dolgokról. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ti miként látjátok azokat, amiket most megosztottam Veletek. Nem kell velem egyetérteni, sőt.:) Bízok abban, hogy nem bántottam meg senkit. Amiket írtam, az mind személyes vélemény, senkit sem akartam megbántani vele és remélem, hogy nem is tettem. 
Szóval kíváncsi vagyok mindenkinek az álláspontjára, szóval billentyűzetet elő és írjátok le azt, amit gondoltok.:)

Morwen

 ************************
Ui: ha úgy látom, hogy van rá igény, akkor máskor is hozok majd ilyen összefoglaló jellegű írást a sorozat részeiről. De ehhez a ti együttműködésetekre és megnyilvánulásotokra is szükség van.:) Ha szeretnétek, akkor az Originals-ról is írok majd hasonló összefoglalókat.:)


Ui2: Ne feledjétek, hogy minden hozzászólás megjelenik az oldalon, csak most a Vámpírnaplók Zenei Verseny miatt a jóváhagyásom után jelenik meg mind az oldalon. Szóval ne tartson ez vissza titeket, bátran írjátok le azt, amit gondoltok.:)
 ************************

FRISSÍTVE!

Nem tudom, hogy olvastátok-e már a 10. epizód ismertetőjét, ami elég baljósan hangzik.
DAMON MÚLTJA VISSZATÉR HOGY KÍSÉRTSE ŐT – Damon rájön, hogy Elena veszélyben van, ezért megkéri Stefan-t, hogy segítsen megtalálni őt. A testvérek látogatást tesznek Aaron-nál és Damon sokkolja Stefan-t az első kézből megtudott információról, Aaron családjáról. Dr. Wes kísérletet tesz arra, hogy Damon-t megállítsa, ezért szabadjára enged egy titkos fegyvert, arra kényszerítve Damon-t, hogy a múltjának egy olyan részét hozza elő, amelyről azt hitte örökre elveszett, valamint egy több évtizedes bosszúterv következményét. Eközben Elena-t elborzasztja Dr. Wes vallomásai a Whitmore Főiskola sötét történetéről és a tanár végső céljáról. Végül az őrjöngő Katherine Matt-hez fordul segítségért, míg rájön, hogy Nadia lehet az, aki képes megoldani a problémáját. (Forrás: vampired.org)

Nekem ebből egyre jobban az sejlik, hogy tényleg köze volt Damon-nak Elena szüleinek a halálához. Már ha tényleg mindketten meghaltak. Talán Aaron szüleit is ő ölte meg, egyfajta bosszú miatt a társaság tagjain, vagy azok rokonain. Vagy azokon, akik próbálták még életben tartani az Augustine-okat. Ti mit gondoltok erről?
Ami még kiderül ebből, az Katherine problémája. Talán tényleg a lánya vére a megoldás az öregedésére? Szerintetek?
A végére még egy utolsó kérdés. Mit gondoltok, tényleg életben lehet Grayson és ő állhat a háttérben?
Az biztos, hogy izgalmas félévad záró vár majd ránk, mert a 10. epizód után egy hosszabb szünet jön. Idén ez lesz az utolsó rész, amit láthatunk majd. Lesz min izgulni, az biztos.:)

17 megjegyzés:

  1. :) Nos, igen sok hozzászólni valóm nincs, ugyanis ezeket már sokszor átbeszéltük nálam is...az új dolgokkal kapcsolatban: Én is nagyon remélem hogy Kat megmarad. Nekem ő miatta éri meg az egész, de komolyan. Imádom azt hogy mindig van valami terve, ötlete még akkor is mikor kilátástalan az egész...ezt a lépését én is nagyon megértettem. Szegényre most minden rászaladt. 500 év "biztonság" után egyszer csak gyors haldoklásba kezd, megjelenik a gyermeke, akit elszakítottak tőle és olyan érzelmeket kezd táplálni amik tőle távol álltak....totál érthető...
    Damon kapcsán....én úgy gondolom hogy ezzel akarnak valamiféle magyarázatot adni arra is hogy miért képes köteléket kialakítani olyan vámpírokkal akiket ő teremtett. Ez lehet durva következtetés, viszont nekem ott bukik el a dolog, hogy az első köteléke régebbre nyúlik vissza ugye....a téglaszámolós csaj. Damon egy különleges vámpír, ezt eddig is tudtuk. Most neki adnak teret az írók, hogy miért is különleges. Ez tetszik egyébként. No majd holnap kifejtem én is rendesen a véleményem :))
    Caius voltam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Damon kapcsán abszolút egyetértek veled. Most valóban neki akarnak több teret adni, amit annyira nem bánok, mert Stef siránkozása már nekem is sok... Olyan jól megfogalmazta Silas neki az előző részben a dolgokat: ő 2000 évig senyvedett a sírban, Stef meg 3 hónapot nem tud feldolgozni. Oké, hogy rossz volt, de kicsit már sok nekem is, hogy az egész évad Stefanokról és Silasokról szólt eddig. Ezért nyúltak szerintem most hirtelen Damonhoz, de remélem nem fogják ezt is elszúrni... A kötelék kapcsán... Szerintem ez nem ezzel van összeköttetésben, mert azt még Klaus is tudta, hogy ha érzelmeket táplált a teremtője felé emberként az új vámpír, akkor bizony kialakult a kötelék. Szóval remélem, hogy a társaság kísérleteinek ehhez semmi köze. Damon alapból egy olyan egyéniség, aki könnyen be tud hálózni embereket és szerintem ez a két kötelék is emiatt volt.

      Én amúgy még olyanra is gondoltam, hogy mi van, ha nem véletlen találkozott Elena-val a szülei halála előtt Damon? Mi van, ha Damon irányításával akarta valamiért eltenni láb alól a társaság Grayson-t, aki közben az útjukba került? Ez már nagyon csak egy tipp, illetve ott bukik meg szerintem az egész, hogy Damon azt mondta most, hogy azt hitte nincs már a társaság, illetve rég nem hallott róla. Kivéve persze ha valamivel az ő emlékeit is manipulálni tudták. Na de ez már nagyon összeesküvés jellegű találgatás :D

      Törlés
    2. Megnéztem és a téglaszámlálós csajszi esete 1942-ben volt New Orleans-ban, a falon most meg a D.S. 53 volt, ami gondolom, hogy 1953. meg ugyebár a neve. Na meg persze a neve. Szóval nem tudom, hogy így tényleg magyarázatot tudnának-e adni a kötelékekre. De ráció amúgy tényleg van abban, amit mondasz.

      Törlés
  2. Szerintetek benne van az a pakliban hogy Damon lesz az új gonosz akiről Kat Graham egy interjúban beszélt és aki állítólag férfi. Viszont amikor kiderül a személy kiléte meg fogunk lepődni. Én ezért nem gondolom hogy Damon lesz az mert a mai rész után ez nagyon is egyértelmű lenne. Az is megfordult a fejemben hogy Elena apja nem hallt meg és augustine vámpír lett vagy hogy ő áll az egész történés mögött.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez teljesen ki is ment a fejemből, de amit mondasz abban van ráció.:o Az biztos, hogy ha Damon lenne az, akkor azzal a sorozat újra a régi fényében tündökölne, mert nem lenne ember szerintem, akit ne szegezne a képernyő elé.:) (Vagyis de, biztos lenne, természetesen.)
      A vampired.org-on beszéltünk is erről. És ha tényleg Damon halálával zárulna az évad... Brutális lenne az biztos. Hiába visszahoznánk, ez az egész vonal nagyon feldobná a sorozatot. Csak ne Delena igya meg ennek a levét...:S

      Törlés
  3. Ki lesz az új gonosz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig úgy tűnik, hogy az Augustine vámpír, de ezt részek óta sejteni lehet. Interjúkban meg azt nyilatkozták többen, hogy a személy kiléte mindenkit meg fog döbbenteni. Talán köze van ehhez Grayson-nak? Vagy Damonnak? Két hét... Azt hiszem, hogy izgalmas és és végül ütős félévadzáró vár majd ránk.:)

      Törlés
  4. Sajnos nekem is nagyon rossz elő érzetem van ezzel az egész Ágoston társasággal kapcsolatban. Ha nem arra megy ki a játék, hogy Damonból újra kihozzák a legrosszabat, és ezzel Elenát már megint/ismét Stefan karjaiba erőszakolják, akkor mi? Damon sötét múltjába pillantunk majd bele, tényleg csak ennyi..., már úgy értem elmeséli Elenának, oszt annyi? Túl egyszerűen hangzik.. Lehetséges, hogy igaz lenne amit Dr. Wes mondott, csupán a bosszúról, lenne szó, amiért a vámpirok emberekből táplálkoznak? Igy akarnának véget vetni Damon és Elena kapcsolatának? Ez még az iróktól is nagyon olcsó húzás! Szerintem is a Stelena nagyon kiégett már! Sőt a két testvér (Stefan&Damon) között is több a kémia, mint Stefan és Elena között!
    Egy másik elmélet - talán igy akarják megmagyarázni/indokolni (hmm.. ) Damon korábbi gyilkos énjét? De hogy szabadul ki a cellából Damon és mik a következményei, vagy mik lesznek a következményei hosszú távon? Caroline nálam már rég kiverte a biztositékot, nagyon úgy viselkedik, mint egy hárpia anyós/piaci kofa akit csakis az tart életben, hogy megkeseritheti mások életét vagy épp benne lakjon másokba, mert neki nem jött össze Tylerrel (sem Jessievel). Féltékeny lenne Elenara? Emlékeztek az 1 évadra, amikor még mind2 emberek voltak? Mindig is kihivásnak tekintette Elenaval versenyezni. Az ügyeletes p...a azt is elfelejti, hogy Damonnak köszönheti legjobb barátnője visszatérését, Bon-Bon... vagy tévednék? Damon lesz az új gonosz, akiről Kat Graham egy interjúban beszélt és aki állítólag férfi, nagyon remélem, hogy NEEEEEEEMMMM, ez nem túl nyilvánvaló? Viszont nagyon úgy néz ki, hogy ismerjük már az új ügyeletes főgonoszunkat (legalábbis találkoztunk már vele)! De, hogy valami köze van ehhez az egész cécóhoz Gilbert papinak az biztos! Ami pedig Kathrinet illeti, tényleg eléggé kis stilüen akarják kiirnia a sorozatból, végül is nem egy akáki volt 3 évadon keresztül. Dukálna neki egy nagyon stilusos távozás, ha már muszály neki távozni.
    Hát kb. ez lenne az én eszmefuttatásom, nagyon dióhéjban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes dolgokat vetettél fel Maresz. Az, hogy esetleg Damon gonosszá tételével akarnák szétszedni őket és Elena-t Stefanhoz küldeni... Az tényleg egy iszonyatosan elcsépelt, olcsó húzás lenne. Remélem, hogy ennél többről szól a dolog. Ha nem Damon lesz az új gonosz, akkor az Augustine vámpír(ok). De azon belül ki? Mi van, ha Grayson tényleg él? Elena azt sose bocsátaná meg neki, az biztos... Szóval ez nagyon érdekes lenne. És Megan? Neki mi köze volt a Gilbert papához? Nagyon zavaros itt minden. És azt hiszem, hogy Aaron története sem egyszerű. Kíváncsi vagyok, hogy kik ölték meg a szüleit. Kezdek attól tartani, hogy valami kapocs lesz közte és Elena közt. Csak aztán nehogy Aaron legyen az új kulcsa dolgoknak. Tényleg, mi van ha ő lesz a gonosz?:o
      Car kapcsán, tényleg elfelejti mindenki, hogy Damon mennyit dolgozott azon, hogy Bonnie visszajöjjön. De Bonnie látta is mindezt és még egy köszönöm se dukált Damonnak ezért... Emlékszem, hogy milyen volt az első évadban Car, és most nagyon úgy tűnik, hogy újra abba az irányba viszik. Kíváncsi vagyok, hogy Klaus vajon miatta, vagy az Augustine-ok miatt tér-e vissza MF-ba.
      Azt hiszem, nem sok mindenre adtam választ, inkább még több kérdést tettem fel én is.:D

      Törlés
    2. Aaron mint új kulcsa a dolgoknak, mi van ha ő is Petrova leszármazott, biztos, hogy valami kapocs van közte és Elena közt, talán testvérek? Esetleg féltestvérek? Hm... Megan pedig nem véletlenül került egy szobába a MF. vámpirokkal. Végül is mennyit tudunk/mennyire ismerjük a Gilbert papit? Mit tudunk a múltjáról? Már azon túl, hogy piszok jó vámpirvadász volt, jó apuka, jó orvos. Azt hiszem, hogy ő van az egész kisérletezés mögött, ő kezdeményezte. Klaus lehet, hogy mindkető miatt látogat vissza MF-ba, ügyeletes szöszi piaci kofa miatt is, Ágoston vámpirok (ismert néhányat ki is irtótta mind) és most ezért is kell újakat teremteni, kell az után potlás, csak, hogy nem igazán válik be a kisérletezés, nem jön össze.

      Törlés
    3. Szerintem nem Damon lesz a főgonosz az túl kiszámítható, és valószínű az lesz az aki Megant is megölte az viszont nem lehet Damon. Nekem egyre inkább úgy tűnik hogy Grayson lesz lesz. Ahogy a 10-ik rész ismertetője is tartalmazza "Kísérletképpen, hogy megállítsa Damon-t, Dr. Wes beveti titkos fegyverét, arra kényszerítve Damon-t, hogy szembenézzen múltja azon részével, melyről azt hitte, örökre eltávozott, valamint a több évtizedig tervezett bosszújának következményeivel." Valószínűleg ez mindez azt jelenti hogy Dr. Wes szembesíti Damon-t a főgonosszal . Legalábbis én így értelmezem. Ha ti nem aakkor cáfoljátok meg, de én 100%--osan biztosra veszem hogy Nem Damon a gonosz. És Elenat és Stefan-t sem akarják mostanában újra egyesíteni, ha ez lenne a cél akkor nem kezdték volna el kialakítani a Stefan Katherine szállat. Fentartják a Stelena látszatát, de ez csakis a rajongók miatt van aminek véleményem szerint örökre vége, és úgy gondolom hogy ők már nem jönnek össze újra, biztos vagyok abban is DElena lesz az end game. Én is érzem Damon halálát a levegőben, meg fog történni. Esetleg akkor Stefan támogatja majd Elenat és átsegiti a lányt azon a nehéz időszakon, mert ki lesz bukva szegény (reméljük jobban átjön majd hogy mit érez mint amikor még nem szerette a 2 évadb fináléjában) hogy a rajongók boldogok legyenek de végül Stefan Katherine mellet Elena Damon mellett fog kikötni.Ha Katherine túl éli ezt a kalandot.

      Törlés
    4. Nagyon úgy tűnik, hogy minden Grayson körül fog forogni, de hogy tényleg élne... Durva lenne. De egyre biztosabb vagyok benne, hogy sötét kis titkai vannak.
      Arra én is kíváncsi vagyok, hogy Klausnak mi köze van az egésznek, és végül miért jön vissza. Lehet, hogy tényleg az Augustine-ok miatt?
      De ez a kísérletezés... Oké, hogy vámpírok, de akkor is. Wes ugyanolyan elvetemült, mint pl Shane volt. Áldozzunk fel 12 embert, nem baj, csináljuk csak... Wes is ugyanilyen... Nem bírom az ilyeneket.
      Aaronnak szerintem is van valami szorosabb kapcsolata Elenaval... De mi lesz az végül? Jó kérdés.:S

      Törlés
  5. Szerintem nem Damon ölte meg Elena szüleit és eddig úgy gondoltam hogy Aaron-ét talán igen de aztán eszembe jutott , hogy Aaron 6 éves volt amikor meghaltak a szülei Damonnel viszont 1953 körül tartották fogva kb 10 évig. Miért várt volna több mint 40 évet hogy bosszút álljon és mért várt volna 11 évet Aaron szülei és Elena szüleinek megölése között, szóval számomra ez a dolog sántít. Szerintem Wes bosszúszomja nem Damon felé irányul valami más vezérli. Ha Damon mégis gyilkolt bosszúból amikor kiszabadult biztos hogy másokat és nem ezeket az embereket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó kérdés, valóban fura lenne, ha majd 40 évet, Elena esetében meg majdnem 60-at várt volna. Nagyon zavaros még minden... Remélem, hogy ezekre még idén választ kapunk majd.:)
      West szerinted mi motiválja tulajdonképpen? Csak az, hogy ne kelljen emberekből táplálkoznia a vámpíroknak, vagy hogy saját maguk tartsák fent a vámpír fajt? Esetleg ő is valami gyógymódot keres rá?

      Törlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, de ilyen jellegű hirdetésnek, vagy nem is tudom, hogy minek nevezzem, amit írtál, itt nincs helye. Kérlek keress erre egy ehhez megfelelő oldalt.

      Köszönöm

      Morwen

      Törlés