2011. május 29., vasárnap

Ölj meg! 4. fejezet - A döntés

Elena felhívta Jeremyt, de rögtön a hangposta kapcsolt.
Elena, bocsáss meg, ne haragudj. Nem tehettem mást. Mondd meg Bonnie-nak, hogy szeretem.
Ezután következett a sípszó. Elenának kiesett a kezéből a telefon. Az öccse meghalt, és a két férfi, akit a legjobban szeret, a vesztükbe rohannak.
Gyorsan elkezdte tárcsázni Bonnie-t.
- Bonnie, hol vagy?
- Nálatok. De ne gyere i...
- Szervusz kedvesem. Ha jól sejtem, már rájöttél milyen helyzet állt elő.
- Elijah? Hogy tehetted ezt?
- Az egyetlen okom Klaus meggyilkolására megszűnt, és ti, emberek semmit nem jelentetek nekem. Persze kétszer is megöltetek, de... Itt várlak Elena.
*
Eközben Stefan elindult megkeresni a kapucnis idegent. Most jól jött neki a vadászösztön. Kiélezett érzékszervekkel kutatta az erdőt apró nyomok után. Furcsa szagra lett figyelmes és ösztöneire hallgatva ezt követte. Nem tudta mit kezd majd az alakkal, ha megtalálja, de muszáj volt hinnie abban, hogy amit tesz, az segíteni fog. Ez maradt az egyetlen reménye. Nem maradhatott nyugton. Nem ülhetett tétlenül. Miközben törte a fejét, hogy mi legyen a következő lépés, az illat felerősödött. Ismerős volt. Furcsa elegye volt ez a vaníliának, a vasfűnek, a hamunak és a füstnek. Valahonnan ismerős volt, de nem tudta megmondani, hogy honnan. Hirtelen megállt, mert hangot hallott a háta mögül.
- Jó napot! Engedd meg, hogy bemutatkozzak - szólalt meg az idegen halkan. - A nevem Gabriel. Azért vagyok itt, hogy megöljelek téged.
- Miért? Mit tettem ellened? - kérdezte Stefan csodálkozva.
- Emlékszel Gretara? Ő volt a kedvesem, ti pedig kegyetlenül kivégeztétek. A bosszú ideje eljött.
Stefan őrjítő fejfájást érzett majd minden elsötétült körülötte.
*
- Nem Elena, szó sem lehet róla, te itt maradsz, én pedig kiszabadítom Jeremyt és Bonnie-t.
- Meghaltak Damon! - mondta Elena sírva.
- Nem tudhatod Elena, Elijah is ugyanúgy játszik, mint a bátyja. Azt akarja, hogy odamenj.
- Oda is fogok menni.
- Nem. - mondta Damon kiabálva, majd megragadta Elena vállait, hogy megállítsa. Mélyen a szemébe nézett és teljesen elöntötte a szerelem a szívét. - Nem akarom, hogy bajod essen - mondta gyengéden. - Itt biztonságban vagy.
- Nem lesz bajom Damon, kérlek, engedj el.
- Elena, ígérem, hogy felhívlak, amint megtaláltam őket, de kérlek, nem parancsolom, hanem kérlek, hogy maradj itt.
Elena némán bólintott, majd megölelte Damont.
Damon szorosan megölelte Elenát. Tudta, hogy most a vesztébe rohan és soha többé nem fogja őt látni.
- Szeretlek... - mondta halkan, majd kiviharzott a házból, nem várva meg Elena reakcióját.
*
- Jer? Bonnie? Hol vagytok? - mondta hangosan Damon amint belépett a Gilbert házba. Bement a konyhába, majd Elena szobája felől neszt hallott. Felrohant és Jeremyt holtan találta a földön. A feje mellett meglátta a gyűrűjét. Levették róla, mielőtt megölték. Bonnie tőle pár méterrel arrébb feküdt. Az orra véres volt, az arca pedig borzasztó fájdalomba torzult, de ő sem élt már. Az ablakban Elijah ült.
- Üdvözöllek! Fáradj beljebb. Vagy egy másik helyiségben jobban éreznéd magad?
Damon odasuhant hozzá, megragadta a nyakát, de Elijah fél kézzel a falhoz vágta.
Az alsó szintről léptek zaja hallatszott.
- Öcsém?
- Itt vagyunk Niklaus.
- Gyere le és hozd Damont is.
Ahogy Damon leért Elijahval a háta mögött, látta, hogy Stefan a földön fekszik, Gabriel és Klaus pedig fölötte állnak. Minden mindegy alapon lesétált és ekkor megtörtént az, aminek nem szabadott volna megtörténnie és amire Klaus már jó előre számított. Elena belépett a bejárati ajtón. Odarohant Stefanhoz, majd mikor látta, hogy él, felrohant a szobájába. Szívszaggatóan felordított majd pár másodperc múlva lesétált a nappaliba. Az arca könnyes volt és keserű. Tudta, hogy semmi esélye nincs, ezért nem próbált semmit sem tenni. Rájött, hogy Klaus újra becsapta őket, és csak játszott velük azelőtt, hogy felhasználná őket a valódi tervéhez. Elfogadta a közelgő halált. Odaállt Damon mellé és megfogta a kezét. Megszorította, majd elengedte.
- Tökéletes drágáim! Pontosan így képzeltem. A házat lezárta Gabriel. Tudod Damon! Emlékszel? Mindig legyen tartalék boszorkányod... Nekem mindig van.
Elijah Klaus mellett állt. Elenát figyelte, aki összetörten állt. Ha Damon nem tartja, talán össze is esett volna.
- Klaus. Az átok megtört. Létrehozhatod az új fajt. Miért van erre szükség? - kérdezte Elena keserűen.
- Te Elena nem vétettél. Bár mostanra halottnak kéne lenned. De ezt most ígérem korrigálni fogom - mondta Klaus, majd Damon felé fordult. - Te, Damon ellenszegültél.
Lepillantott a földön heverő Stefanra és a fejét rázta. - Te Stefan, te csupán annyit vétettél, hogy rossz oldalon állsz. De ezen könnyen változtathatunk. Gabriel, kérlek lépj elő!
Gabriel mormolni kezdett és eközben közeledett Elena felé. Elővette a tőrt, amivel egy őst meg lehet ölni majd ledöfte Elenát. Damon hiába küzdött, mozdulni sem tudott, amíg Gabriel egy edénybe gyűjtötte Elena vérét. Ezután odalépett Klaushoz, aki felvágta a karját, és a vérét belecsorgatta az edénybe. Amint végeztek, Gabriel odalépett Stefanhoz.
- Most Stefanból újra az a szerethető gyilkos lesz, mint régen. Igen, ez volt a terv. Neked Damon végig kell ezt nézned és te Elena... Hát neked már nem sok van hátra. Itt az ideje elbúcsúzni, vagy ha úgy érzed nincsen rá szükség, akkor … Azt hittem több van benne és végig tudja ezt nézni. Na mindegy, az emberek gyengék, gyarlók - Klaus ásított egyet. - És felettébb unalmasak… - mondta Klaus elégedetten.
Gabriel belemártotta a tőrt a vérkeverékbe és beledöfte Stefan szívébe. Stefan felhördült, majd nyögések közepette pillanatok alatt meghalt. Klaus odalépett hozzá és adott neki a véréből. Stefan kinyitotta a szemét, amely vérben forgott. Fogai inkább hasonlítottak egy farkaséra, mint vámpíréra.
Eközben Gabriel hátrébb lépett és a tőrt, amelyet az előbb Stefanba mártott, visszahelyezte az edénybe és átadta Elijahnak. Elijah hangtalanul Klaus mögé állt és hátulról szíven döfte.
- Nyugodj békében fivérem - mondta halkan, majd megforgatta a tőrt a testvére szívében.
Közben Gabriel levette Damonról a mozdulatlansági kényszert, aki ebben a pillanatban odalépett hozzá és kitörte a nyakát.
Ekkor Elena magához tért. Damon egy pillanat alatt mellette termett és adott neki a véréből, hogy meggyógyuljon. Amint végzett, Elena körülnézett.
- Mi történt? Nem! Stefan! - kiáltotta keservesen.
- Öljetek meg! Most! Nem akarok így élni. Damon, ne akard, hogy a lelkeden száradjon azoknak a vére, akiket meg fogok ölni. Mikor rajtam volt a sor, rosszul döntöttem, kérlek, te hozd meg a helyes döntést!

Elijah megkegyelmezett. Stefanhoz lépett és kitépte Stefan szívét, aki holtan esett össze.







2 megjegyzés: